Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Matematika és kémia az ALAPOKTÓL érthetőbben! Léteznek könyvek, pdf-ek, módszerek, melyek igenis(!) meg tudják tanítani az egyént, úgy?... fórum

Matematika és kémia az ALAPOKTÓL érthetőbben! Léteznek könyvek, pdf-ek, módszerek, melyek igenis(!) meg tudják tanítani az egyént, úgy?... (beszélgetős fórum)


21. jozsi.38 (válaszként erre: 17. - Secret8)
ápr. 17. 17:45
én is így vagyok vele. A művészlélek művészeti gimibe készül, a reálos gőzerővel az informatikára készül. Ezt akarják, és én nem bánom. De nem is terelem őket másik irányba :) A lényeg, hogy szeressék amit csinálnak
20. plavalaguna (válaszként erre: 6. - Kacsahercegno)
ápr. 17. 10:35
egyetértek. a matek egy nyelv... de vegyésznek kémia, villanyosnak fizika.. ha ezeket nem szereti nem érdekli, minek?? hogy fog dolgozni?
19. plavalaguna (válaszként erre: 11. - Myra)
ápr. 17. 10:28

rengeteg gyereket félrepapiroznak, mert egyszerűbb mint tanitani őket. A magántanár se tesz csodát, csak ki tudja bontani ami a gyerekben eleve van.


ha vkinek semmi érdeklődése és tehetsége vmihez, akkor ugyan kaphat jó jegyeket, de marhaság olyan pályát választani.


Én pl 4-5 voltam mindig is magyarból. de nincs hozzá tehetségem. semmi értelme nem lett volna , mert jók a jegyeim humán pályára menni, és nézni, ahogy a fele ember, lazán tehetségből feleannyi erőlködéssel előrébb van

18. plavalaguna (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 17. 10:24

elvégezni el fogja tudn az egyetemet, bár ehhez inkább egyénre szabott oktatás kell, könyv kevés.


de iszonyu frusztrált lesz, hogy más harmadannyi negyedannyi befektetéssel jobb lesz mint ő.


a szorgalom magában kevés. ahogy a tehetség is kevés magában. Abból érdelmes szorgalmasnak lenni, amihez mutat vmi tehetséget az ember.


vegyésznek amúgy elég a középszinten erős matek, ahhoz nem kell reálagy annyira. villamosmérnökin meg a fizika erős, azt kell megfontolni az megugorható e. szerintem érdeklődés hiányában a fizika, főleg az elekromosságtan gyilkos. és nem érdemes nekivágni

17. secret8 (válaszként erre: 16. - Jozsi.38)
ápr. 17. 09:07
Senkit nem lenne szabad olyan irányba terelni, amerre ő maga nem indulna. Inkább abban kell mellé állni és segíteni, amerre a motivációja és a lelkesedése viszi.
16. jozsi.38 (válaszként erre: 4. - Secret8)
ápr. 16. 17:50

pont így. Középső gyerekem jó tanuló, keni-vágja a fizika-kémiát, de a törit, irodalmat nem szereti, rajzolni meg utál. A húga az ellenkezője, nem érti a fizika-kémiát, és imád rajzolni.

Most akkor mindkettővel szúrjak ki és erőltessek valamit amit utál? Amennyit tudnak beletesznek, de az egyikből sosem lesz grafikus vagy művész, a másikból meg vegyészmérnök. Biztos, hogy azt kell erőltetni, ami nem megy?

ápr. 16. 12:10
én maximum arra próbálom most rávenni a hetedikesemet, hogy hármas legyen fizika-kémiából. Ugyanolyan hülye hozzá, mint én, de nem is erőltetem, hogy vegyészmérnök vagy atomfizikus, csillagász legyen. Matekból 4-5-re áll, de művészlélek, imád rajzolni. Én nem erőltetném a mérnöki szakot a helyében
14. Amaunet (válaszként erre: 11. - Myra)
ápr. 16. 12:07
Van, akin segít a külön tanár, de nem biztos, hogy meg is szereti azt a tantárgyat.
13. tumbo2 (válaszként erre: 10. - Fincsi5)
ápr. 16. 10:27
ez olyan,mint az öcsémet,aki 21 évvel fiatalabb volt nálam,át akartam szoktatni,hogy jobb kézzel írjon.aztán a focipályán egy törött üveg elvágta a jobb kezét.
12. tumbo2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 10:24
miért is kéne.világéletemben utáltam a matekot,a fizikát-engem ugyan rá sem tudtak volna ilyenre beszélni.alányom apja bányamérnök volt,a vejem fizikát tanít az eltén.brr.
11. Myra (válaszként erre: 10. - Fincsi5)
ápr. 16. 10:22
Ellent kell, hogy mondjak. Az unokámról 9 éves korában megállapították hogy matek tanulási nehézsége van. Akkor. Kitűnő tanuló volt , matekból bukásra állt akkor , még év elején volt. Kerestünk neki egy jó matek tanárt. Év végére már 4 es volt. Következő évben 5. Aztàn az egyik legjobb matekos az osztályban. 8. -ban azt mondtàk minden rendben, megszüntették ezt a matek taulasi nehézség státuszt. Gimiben 0. osztályban a legjobbak között volt. Most elsős azaz 9. es es 4-5 között van. Csak egy jó tanár kellett hozzá. Évekig heti 4x járt tanárhoz, most màr csak 2x, dolgozat előtt 3x is ha kell. A lényeg : lehet rajta segíteni.
10. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 09:35

Mennyi idős az illető? Nekem már gimiben megmondták a szüleimnek, hogy ne is járassanak különórára, egyszerűen nem áll rá az agyam a matekra.


Humán szak is van sok, ez olyan, mintha a balkezest akarnád átállítani a másik kezére. Direkt nem írtam, hogy a jobbra.:))

9. Kacsahercegno (válaszként erre: 6. - Kacsahercegno)
ápr. 16. 08:10
Azt kihagytam hogy a khan academy meg a mateking egész jó erre, bár az utóbbi azt hiszem, fizetős lett.
ápr. 16. 07:53
Miért kell mindenkinek mérnöknek lennie? Sőt, miért kell egyáltalán minden embernek diploma? Mi van, ha ez az ember sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lenne valamilyen szakmával?
ápr. 16. 07:44

Meg tudja tanulni. De ha nincs hozzá affinitása, akkor az egész egyetemet vért verejtékezve fogja megcsinálni. Bármit meg lehet tanulni, de nem mindegy, hogy mennyit kell érte dolgozni.

Rosszabb esetben villamosmérnökit?! Matek szempontjából, meg úgy általában is sokkal nehezebb, mint a vegyész. Sokkal felkapottabb is, és sokkal könnyebb elhelyezkedni benne, így bekerülni is nehezebb.

ápr. 16. 07:11
Szerintem mint annyi minden másnak, ennek is a gyakorlás meg a konzisztens tanulás a nyitja, a "beállítottság" az egy dolog. Ugyanakkor tényleg kell hozzá egy belülről jövő motiváció, érdeklődés... Anélkül is meg lehet tanulni, de nehezebb, plusz élvezni, kedvelni sosem fogod. A matek csak egy eszköz ezekben a tudományágakban, úgyhogy szerintem az a könnyebbik része, azt nem kell szeretni, csak érteni. Viszont vegyészmérnöknek menni úgy hogy még csak nem is kedveled a kémiát... hát azzal sztem eléggé lábon lövöd magad.
ápr. 16. 01:26
Meg tudjàk tanitani, de kedvet csinàlni nem.
4. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 22:09

Van egyfajta beállítottsága minden embernek. Mindenki érzi, merre húz... arra kell indulni. Ritka az, aki humán és reál tantárgyakból egyaránt kiváló és ugyanúgy érti, tudja mindet.

Szerintem könyvek alapján nem lehet megkedvelni egy tantárgyat. Ahhoz már eleve kedvelni kell azt a fránya matekot, hogy még plusz könyveket is betanuljak.

Aki nem azt a diplomát szerzi, amire valóban hivatott, nem azt a munkát végzi, amit szeret, annak félremegy az élete.

3. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 21:39
Csinálja inkább amit szeret
2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 20:58

Egyébként mihez van képessége ennek az embernek? Miért nem az adottságait, képességeit kihasználva választ pályát magának?

Ha valaki nem érzi meg és nem kattan rá már általánosban a matek és a kémia szépségeire, annak szenvedés ezeket tanulni. Nem lesznek sikerélményei ezekkel a tantárgyakkal kapcsolatosan.

Barbárja lesz a szakmájának és boldogtanal.

ápr. 15. 20:27

Matematika és kémia az ALAPOKTÓL érthető(bb)en!


Léteznek ilyen könyvek, pdf-ek, módszerek (akármi más), melyek igenis meg tudják(!) taníttatni egy nem igazán reál beállítottságú emberrel a matematikát és a kémiát, hogy (természetesen idővel) AKÁR be tudjon jutni egy mérnöki szakra, és később msc-s diplomásként tudja elhagyni az egyetemet?


(Most - itt - nem a diploma megszerzését követő elhelyezkedési lehetőségekről van szó. Csupán megkedveltetni volna jó vele a reál tárgyakat, és megtanítani kell ezt az embert, hogy igenis be tudjon jutni és el tudjon végezni egy mérnök szakot - vegyészt [rosszabb esetben villamosmérnökit] elsődlegesen).

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook