Mandulatorta recept

A Mandulatorta hozzávalói:
25 dkg durvára tört, vagy darált mandula
25 dkg nádcukor
5 tojás
egy-egy csipet só, fahéj
egy citrom reszelt héja
kevés vaj és liszt
hintéshez porcukor
tálaláshoz tejszínhab


A Mandulatorta elkészítési módja:
Egy tortaformát kivajazunk, kevés liszttel megszórunk; annyival, amennyi a vajba beletapad. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan, evőkanalanként hozzáadjuk a darált mandulát, fakanállal kavarjuk. A végén már nehéz lesz, ekkor kell hozzáadni a fahéjat és a citromhéjat. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A mandulás tojássárgákhoz fokozatosan (evőkanalanként) hozzáadjuk a tojáshabot, fakanállal óvatosan összedolgozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsül.

Porcukorral kissé meghintve, esetleg tejszínhabbal tálalható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook