Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... fórum

Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... (beszélgetés)


5128. kattyus
2009. szept. 5. 16:19

Különben ma a tegnapi bablé mellé csináltam palacsintát.

SOS! MIT IGÉRTEM???????????????

5127. kattyus (válaszként erre: 5100. - Katinkaboszi)
2009. szept. 5. 16:17
Húúúúúúúúúúú! Mi is volt az nővérkém? A fejem akár a szita:) Ha megmondod, fel is rakom?) 1000 bocs meg 3 anyamedve:(
2009. szept. 5. 13:58
Csináljatok akciós hétvégét-ki mit talál!
2009. szept. 5. 13:54
Almaleves, roston sült hal, rántott hal, krumplipüré, "majomnéz", savanyú.
2009. szept. 5. 13:30
Csont leves és borsófőzelék,mivel a héten még nem volt:)))
2009. szept. 5. 09:57
tegnapról maradt gulyás leves csinálok egy kis csirke szárny pörköltet, kagylótésztával, kovi ubival
2009. szept. 5. 08:02
gyros pitában vagy kenyérrel.de ez inkább délután.
5121. vereskati
2009. szept. 5. 06:18
csülkös bableves és pufi fánk
5120. szimre (válaszként erre: 5118. - Szimre)
2009. szept. 5. 03:41
...rántott hús...
5119. varbóc
2009. szept. 5. 03:37
zöldségleves, rántott hús körettel, friss saláta
5118. szimre
2009. szept. 5. 03:36
Citromos, fahéjas szilvaleves és vegyes rántott húsok -csirkecomb, sertéstarja- készül majd két napra.
5117. Katinkaboszi (válaszként erre: 5116. - Dittka24)
2009. szept. 5. 00:08

tarhonyaleves

töltött paprika, ami már kész is :)

5116. Dittka24
2009. szept. 5. 00:01
És te milyen ebédet készítesz holnap?
5115. Katinkaboszi (válaszként erre: 5114. - Dittka24)
2009. szept. 4. 23:47

a minig érdekesebb, a mindig olyan snassz :))))


köszönöm előre is :)


egyébként én is szoktam elírni, ezért lett nálunk a szőnyegből, zsőnyeg a fórumokon :DDD

5114. Dittka24
2009. szept. 4. 23:34
Azt akartam írni mindig!:-))))))))))
5113. Dittka24 (válaszként erre: 5098. - Katinkaboszi)
2009. szept. 4. 23:34
Hát persze!Minid jó sokat fözök!:-)
5112. Katinkaboszi (válaszként erre: 5111. - 2104cc91e8)
2009. szept. 4. 23:33

az ecetből és mustárból mindig óvatosan,

lehet inkább utána ízesíteni, úgy jobb, mert nem savanyodik el bármi.


Ha több, úgymond levét akarsz rátenni, nem szereted annyira szárazabban, akkor tegyél rá nyugodtan, de előbb így csináld, kóstold meg, viszont a tészta annyi szaftot eliszik, hogy az borzalom, rosszabb egy szivacsnál :(

5111. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5108. - Katinkaboszi)
2009. szept. 4. 23:00

Ismét köszönöm a kedvességed, látod Én már többet gondoltam volna mindenből, de jó, hogy megírtad:))

(Én egy fél kiló tésztához biztos egy nagy pohár kefírt tettem volna és az ecetből is többet gondoltam)

De jó, hogy "mondtad", mégegyszer köszönöm :)))))

5110. Katinkaboszi (válaszként erre: 5109. - 2104cc91e8)
2009. szept. 4. 22:58

áhh, nem, de jó lehet amit mesélsz, érdekes, csak egy ideje már nincs paprikám :(

sok csatornán főznek, de ezt nagyon szerettem :)

5109. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5106. - Katinkaboszi)
2009. szept. 4. 22:56

Köszönöm a felvilágosítást, kedves vagy :))))))

Azt gondoltam, hogy Te gyúrod és valami tépkedős módszer van rá:)

(TV paprikában láttam egyszer: meggyúrták, kisodorták, megsütötték a platnin, aztán eltépkedték és leforrázták aztán ízesítették.

Valahol Szlovákiában volt, ezt hívták Ők laskának)

5108. Katinkaboszi (válaszként erre: 5107. - 2104cc91e8)
2009. szept. 4. 22:55

nos ezzel úgy vagyok, hogy a tészták sokat felvesznek, nem tudni ki mennyivel szereti, van aki alig tesz hozzá tésztát, van aki fele-fele arányban a hozzávalókkal, így ízlés kérdése.

De én legalább egy kis doboznyi kefirt teszek rá, ez a biztos. 1-2 evőkanál oliva, a mustárból még kevesebbet, pöttynyit csak.

Akinek van balzsamecete csak éppen egy-két cseppet, mert különben elviszi az ízét.


A lényeg, ne tocsogjon, hanem olyan közepes legyen, szóval meglátod ahogy készíted, mert ha kell még, teszel rá, csak azt ne kavard meg, inkább ételízesítőzd, ha kész.

5107. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5103. - Katinkaboszi)
2009. szept. 4. 22:50

Jaj de gyors voltál, nagyon szépen köszönöm:))))

Nagyon jól hangzik:) Az öntet az ízlés szerint való, nincs hozzá valami mérték, nehogy eláztassam a tésztát? :)

5106. Katinkaboszi (válaszként erre: 5105. - 2104cc91e8)
2009. szept. 4. 22:48

Dehogy, csak nyugodtan kérdezz :))


Laska? nálunk így hívják a szélesebbre vágott metéltet.


van a cérnametélt, a húslevesbe, de ezt szerintem Te is így ismered,

meg van a széles metélt, ami bármire jó,

nah, nálunk ez a laska :)))


bár van még egy harmadik is, aminek vastagabbra van a tésztája hagyva, és úgy szélesre vágva, az a finom igazán :)))

bár az a húsokhoz a jobb. pörkölt, tejfölös húsok, stb.

5105. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5104. - Katinkaboszi)
2009. szept. 4. 22:36

Nem akartam tolakodónak tűnni :)


Azt még elmondod, hogy a laska hogyan készül??

5104. Katinkaboszi (válaszként erre: 5101. - 2104cc91e8)
2009. szept. 4. 22:25
majd ha holnap olvassa, biztosan megkapjuk, de lehet mi vagyunk a hibásak, miért is nem írtunk privit Neki :D
5103. Katinkaboszi (válaszként erre: 5102. - 2104cc91e8)
2009. szept. 4. 22:24

bizonyos esetekben csak a laskával finom az a dolog, viszont van amikor bármilyen tészta megteszi.


deee, felrakom a naplómba, ott megtalálod.

5102. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5095. - Katinkaboszi)
2009. szept. 4. 22:04

Aranyos Boszikám:)

Két kérdésem van:

- Mi a különbség a tészta és a laska között?

-Valami jó kis hús nélküli tésztasaláta recepted nincs véletlenül?

5101. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5100. - Katinkaboszi)
2009. szept. 4. 21:58
Én máááááááá lemondtam róla: legyintés :( :D
2009. szept. 4. 21:34

Kattyushugi, ha jól emlékszem, még adós vagy egy recepttel :)

többen kértük, légyszííí :)))

5099. kattyus
2009. szept. 4. 21:29
Csülkös bableves.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook