Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... (beszélgetés)
Különben ma a tegnapi bablé mellé csináltam palacsintát.
SOS! MIT IGÉRTEM???????????????
tarhonyaleves
töltött paprika, ami már kész is :)
a minig érdekesebb, a mindig olyan snassz :))))
köszönöm előre is :)
egyébként én is szoktam elírni, ezért lett nálunk a szőnyegből, zsőnyeg a fórumokon :DDD
az ecetből és mustárból mindig óvatosan,
lehet inkább utána ízesíteni, úgy jobb, mert nem savanyodik el bármi.
Ha több, úgymond levét akarsz rátenni, nem szereted annyira szárazabban, akkor tegyél rá nyugodtan, de előbb így csináld, kóstold meg, viszont a tészta annyi szaftot eliszik, hogy az borzalom, rosszabb egy szivacsnál :(
Ismét köszönöm a kedvességed, látod Én már többet gondoltam volna mindenből, de jó, hogy megírtad:))
(Én egy fél kiló tésztához biztos egy nagy pohár kefírt tettem volna és az ecetből is többet gondoltam)
De jó, hogy "mondtad", mégegyszer köszönöm :)))))
áhh, nem, de jó lehet amit mesélsz, érdekes, csak egy ideje már nincs paprikám :(
sok csatornán főznek, de ezt nagyon szerettem :)
Köszönöm a felvilágosítást, kedves vagy :))))))
Azt gondoltam, hogy Te gyúrod és valami tépkedős módszer van rá:)
(TV paprikában láttam egyszer: meggyúrták, kisodorták, megsütötték a platnin, aztán eltépkedték és leforrázták aztán ízesítették.
Valahol Szlovákiában volt, ezt hívták Ők laskának)
nos ezzel úgy vagyok, hogy a tészták sokat felvesznek, nem tudni ki mennyivel szereti, van aki alig tesz hozzá tésztát, van aki fele-fele arányban a hozzávalókkal, így ízlés kérdése.
De én legalább egy kis doboznyi kefirt teszek rá, ez a biztos. 1-2 evőkanál oliva, a mustárból még kevesebbet, pöttynyit csak.
Akinek van balzsamecete csak éppen egy-két cseppet, mert különben elviszi az ízét.
A lényeg, ne tocsogjon, hanem olyan közepes legyen, szóval meglátod ahogy készíted, mert ha kell még, teszel rá, csak azt ne kavard meg, inkább ételízesítőzd, ha kész.
Jaj de gyors voltál, nagyon szépen köszönöm:))))
Nagyon jól hangzik:) Az öntet az ízlés szerint való, nincs hozzá valami mérték, nehogy eláztassam a tésztát? :)
Dehogy, csak nyugodtan kérdezz :))
Laska? nálunk így hívják a szélesebbre vágott metéltet.
van a cérnametélt, a húslevesbe, de ezt szerintem Te is így ismered,
meg van a széles metélt, ami bármire jó,
nah, nálunk ez a laska :)))
bár van még egy harmadik is, aminek vastagabbra van a tésztája hagyva, és úgy szélesre vágva, az a finom igazán :)))
bár az a húsokhoz a jobb. pörkölt, tejfölös húsok, stb.
Nem akartam tolakodónak tűnni :)
Azt még elmondod, hogy a laska hogyan készül??
bizonyos esetekben csak a laskával finom az a dolog, viszont van amikor bármilyen tészta megteszi.
deee, felrakom a naplómba, ott megtalálod.
Aranyos Boszikám:)
Két kérdésem van:
- Mi a különbség a tészta és a laska között?
-Valami jó kis hús nélküli tésztasaláta recepted nincs véletlenül?
Kattyushugi, ha jól emlékszem, még adós vagy egy recepttel :)
többen kértük, légyszííí :)))
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Le kellene fogynom 10 kg-t. Tudnátok ötleteket adni?
- Elvileg mindig a nő választ párkapcsolatban, de ebben az esetben én mit tudok tenni? Ötleteket várok.
- Menü keresztelőre - ötleteket várok