Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... fórum

Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... (beszélgetés)


10514. 82cb209d46 (válaszként erre: 10513. - Katinkaboszi)
2011. jan. 13. 23:58
igen köszi)
10513. Katinkaboszi (válaszként erre: 10512. - 82cb209d46)
2011. jan. 13. 23:57

gyors kell?


csokipuding, bele darabokra tört csoki, vagy még meglévő télapó,

esetleg tejberizs, csokiöntettel,

kakaós tortaszeletek, bármivel tölthető,

csokiöntetes palacsinta,

10512. 82cb209d46
2011. jan. 13. 23:41
nem tudtok valami csokis édességet?
10511. Katinkaboszi (válaszként erre: 10509. - Mandila)
2011. jan. 13. 23:38

ez nálam a rizsleves,


vagyis, mindenféle otthon található zöldség, egyformára vágva, vajon párolva és fűszerrel megszórva, készre főzve, mikor már majdnem jó, belerakok fejenként egy púpos ek mosott rizset.

Ha ezzel együtt megfőtt, akkor tejet öntök hozzá, amennyit gondolok, lényeg, hogy szép aranysárga legyen :)

10510. Katinkaboszi (válaszként erre: 10509. - Mandila)
2011. jan. 13. 23:27
jaaa, hogy fent a recepteknél, én balga :)
10509. mandila
2011. jan. 13. 23:25
Nem a naplómban, a receptjeim között van a ricsaleves.
10508. Katinkaboszi (válaszként erre: 10507. - Mandila)
2011. jan. 13. 23:24
én voltam a naplóidban, de nem találtam azt, amiben a leves van, már a ricse :)
10507. mandila
2011. jan. 13. 23:18
A spagettileves a z olasz zöldségleves egy változata, de teljesen vega, nincs benne füstölt szalonna. Van benne 2-2 hagyma, répa, krumpli, paradicsom, olasz fűszerek, csöpp cukor és spagetti.
10506. Katinkaboszi (válaszként erre: 10505. - Dombrádi Ildikó)
2011. jan. 13. 23:03

próbáld ki a citromosat is, hát az olyan finom :)


porcukor és rá annyi citromlé, amennyit szeretsz :)

a lényege, hogy kicsit savanykás legyen és kellően elolvadjon a cukor :)

10505. Dombrádi Ildikó (válaszként erre: 10500. - Mandila)
2011. jan. 13. 22:37

Értem, köszi.

Holnap frankfurti leves lesz, talán palacsintával ( lekváros és fahéjas)

10504. d0b7178f40 (válaszként erre: 10503. - Mandila)
2011. jan. 13. 21:37
no és a spagettileves az milyen??? nem is hallottam még ilyet.
10503. mandila
2011. jan. 13. 19:33

Olasz spagettileves

Tejfölös-gombás csirkemell, párolt rizs

10502. 111e183830
2011. jan. 13. 15:22
borsós-tejszínes tokány orsótésztával
10501. Tundeva
2011. jan. 13. 11:56
sóskafőzelék krumplival és tükörtojással
10500. mandila (válaszként erre: 10494. - Dombrádi Ildikó)
2011. jan. 13. 10:17
Gyors, ízletes leves, hasonlít a karfiolleveshez , de rántás nélküli. A receptjeim között fenn van.
2011. jan. 13. 09:47
Rakottkrumpli
10498. d0b7178f40 (válaszként erre: 10497. - D0b7178f40)
2011. jan. 13. 09:05
bocsi zöldborsóra gondoltam. Nem pedig borsra.
10497. d0b7178f40 (válaszként erre: 10492. - Katinkaboszi)
2011. jan. 13. 09:05

Szia Katinka


köszi. Na ez is új hogy fgoysan kell ,meg csak fehérje. nem is hallottma még ilyet.


próba cseresznye. De azért finomlett amit tegnap csináltam, mert semmiből nem maradt 1 falat sem. A tartárt pedig sokalltam, és még az edény is ki lett törölgetve krumoplival annyira jó lett.



Ma borsos csirkeaprólék lesz és rizs

10496. mmacus
2011. jan. 13. 06:11
makaróni lesz, bolognai szósszal
10495. varbóc
2011. jan. 13. 03:07
kelkáposzta főzelék feltétte
10494. Dombrádi Ildikó (válaszként erre: 10480. - Mandila)
2011. jan. 13. 00:24

Szia! Világosíts fel légy szives: mi az a "ricsaleves" ?

Nálunk tojásleves volt, párolt rizs, maradék rántott pulykamell, csalamádé. Leves maradt holnapra is, reggel ha hazamentem, fekszem le aludni, hogy másodikat mit főz a párom, nem tudom.

Talán valami főzeléket kéne. Reggelig még meggondolom.

10493. mandila
2011. jan. 12. 22:35

Gulyásleves

Grízes tészta

10492. Katinkaboszi (válaszként erre: 10482. - D0b7178f40)
2011. jan. 12. 22:08

először is a sajtot szeletelés után úgy kell előkészíteni, hogy minden szelet közzé folpackot kell rakni, majd az egészet egy zacskóba, be a mélyhűtőbe.

Ez azért jó, mert bármennyi szeletet ki lehet venni a panírozáshoz és nem is fog folyni a sütés közben.

Jaa, mert fagyott állapotban kell nekifogni


Ami a panírozást illeti, hát mindig grízes lisztben csinálom, mert az soha nem tapad vastagon, és nem is szóródik le, mikor teszem tovább a tojásba.


Rántott sajtot elég alaposan felvert tojásfehérjébe forgatni, mert nem csúszik le és nem kell többszörösen li-to-mo-ba tenni :)

sárgáját lehet másnak használni :)

10491. d0b7178f40
2011. jan. 12. 21:42
köszönöm mindenkinek a panírtippet.
10490. d0b7178f40 (válaszként erre: 10483. - Horvathrekusi)
2011. jan. 12. 21:42
no ezt kipróbálom legközelebb. Köszönöm szépen.
10489. bobimami
2011. jan. 12. 20:37
csontleves,nyúlpörkölt.sült oldalas,krumplival-
10488. 7a8b421bcf (válaszként erre: 10484. - Mosoly30)
2011. jan. 12. 13:34
Leves receptjét elküldenéd nekem? Köszi
10487. 7a8b421bcf
2011. jan. 12. 13:34
Igazi menza kaja: sárgaborsó főzelék, pörkölt, savanyú káposzta:-)
10486. Katka83 (válaszként erre: 10485. - Katka83)
2011. jan. 12. 13:28
A nagymamám panírozás előtt be szokta vizezni,hogy a liszt jobban rátapadjon.
10485. Katka83 (válaszként erre: 10483. - Horvathrekusi)
2011. jan. 12. 13:27
Én is így szoktam,és nekem is bejött.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook