Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... (beszélgetés)
gyors kell?
csokipuding, bele darabokra tört csoki, vagy még meglévő télapó,
esetleg tejberizs, csokiöntettel,
kakaós tortaszeletek, bármivel tölthető,
csokiöntetes palacsinta,
ez nálam a rizsleves,
vagyis, mindenféle otthon található zöldség, egyformára vágva, vajon párolva és fűszerrel megszórva, készre főzve, mikor már majdnem jó, belerakok fejenként egy púpos ek mosott rizset.
Ha ezzel együtt megfőtt, akkor tejet öntök hozzá, amennyit gondolok, lényeg, hogy szép aranysárga legyen :)
próbáld ki a citromosat is, hát az olyan finom :)
porcukor és rá annyi citromlé, amennyit szeretsz :)
a lényege, hogy kicsit savanykás legyen és kellően elolvadjon a cukor :)
Értem, köszi.
Holnap frankfurti leves lesz, talán palacsintával ( lekváros és fahéjas)
Olasz spagettileves
Tejfölös-gombás csirkemell, párolt rizs
Szia Katinka
köszi. Na ez is új hogy fgoysan kell ,meg csak fehérje. nem is hallottma még ilyet.
próba cseresznye. De azért finomlett amit tegnap csináltam, mert semmiből nem maradt 1 falat sem. A tartárt pedig sokalltam, és még az edény is ki lett törölgetve krumoplival annyira jó lett.
Ma borsos csirkeaprólék lesz és rizs
Szia! Világosíts fel légy szives: mi az a "ricsaleves" ?
Nálunk tojásleves volt, párolt rizs, maradék rántott pulykamell, csalamádé. Leves maradt holnapra is, reggel ha hazamentem, fekszem le aludni, hogy másodikat mit főz a párom, nem tudom.
Talán valami főzeléket kéne. Reggelig még meggondolom.
Gulyásleves
Grízes tészta
először is a sajtot szeletelés után úgy kell előkészíteni, hogy minden szelet közzé folpackot kell rakni, majd az egészet egy zacskóba, be a mélyhűtőbe.
Ez azért jó, mert bármennyi szeletet ki lehet venni a panírozáshoz és nem is fog folyni a sütés közben.
Jaa, mert fagyott állapotban kell nekifogni
Ami a panírozást illeti, hát mindig grízes lisztben csinálom, mert az soha nem tapad vastagon, és nem is szóródik le, mikor teszem tovább a tojásba.
Rántott sajtot elég alaposan felvert tojásfehérjébe forgatni, mert nem csúszik le és nem kell többszörösen li-to-mo-ba tenni :)
sárgáját lehet másnak használni :)
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Le kellene fogynom 10 kg-t. Tudnátok ötleteket adni?
- Elvileg mindig a nő választ párkapcsolatban, de ebben az esetben én mit tudok tenni? Ötleteket várok.
- Menü keresztelőre - ötleteket várok