Magyarok Németországban (beszélgetés)
helyes :D
Figy, a gyerekekkel ez igy hogy van? meg vannak keresztelve? jarnak suliban hittanra, hasonlok? ezt valahogy ki kell deritenem mig Timo sulis nem lesz.
No hát akkor mivel messze vagytok így nincs rivalizálás tessék nekem ezerrel drukkolni :-DDD
aMÚGY ÉN IS AZT GONDOLOM HOGY EZZEL KIFOGNÁM AZ ARANYHALAT PÁR ÉVRE.SZÉP HÁZ, SZÉP KERT,SZÉP APUKA(NA JÓ EZ CSAK VICC VOLT :-))))
a KÖNYVELŐ AZT MONDTA HOGY A 600 EURO AZÉRT LENNE JÓ MERT ÍGY A NYUGDÍJAM IS FÜZETVE LENNE.
:D
mondjuk en csak dumalok, ket kicsi gyerek mellett ugysem tudok elmenni dolgozni. Max a regi helyemre estenkent, de azt meg most hanyagolom
Én itt szoktam nézni, hogy mennyi az annyi nettoban: [link]
Azt hiszem, mindannyiunknak jöhetne Trixiéhez hasonló állás. ;o)
Még jó, hogy tök máshol lakunk így nem veszélyeztetjük egymásét. :oD
Azt tudom, hogy a 400 eurósnál az a max összeg, nem fix. :o)
Persze, arra gondoltam,csak így rövidebb volt. :o)
Köszi a felvilágosítást, rám fért. ;o)
Teljesen hülye vagyok a témában.
Ha bármi eszedbe jut, ami fontos lehet, lécccci, mondd! :o)
hat ezt inkabb ugy fogalmaznam hogy jar, de nem annyi termeszetesen mintha "rendes" allasod lenne. Igy mivel dolgoztal es a gyerek miatt kiesik a kereseted az allamtol kapsz egy alapot, ami minden 400 eurosnal ugyan annyi. (mert ugye az gondolom mindenkinek tiszta hogy a 400 euro job nem feltetlenül jelent 400 eurot, lehet kevesebb vagy pont ennyi is. A lenyeg hogy több nem lehet)
A Muttergeldnel a Mutterschaftsgeldre gondolsz? Ha ilyen munkad van akkor a törveny szerint a szüles elött 6 hettel köteles vagy abbahagyni a melot (meg amugy is) es erre kapsz egyszeri 154 eurot vagy mennyit juttatasnak erre az idöre. Azt nem tudom most megmondani hogy ha rendes melod van akkor hogy van, egyszeri-e akkor is vagy nem.
Aztan ha megszületett a gyerek akkor jar a Kindergeld, ami ugye alanyi jogon jar, mindegy hogy dolgozol-e vagy nem, es jar az Elterngeld ami a kereseted utan jarna szazalekosan. De mivel hogy 400 euro jobrol beszelünk igy az allam minden ilyen embernek 300 eurot ad/ honap. Es ha van meg egy gyereked aki a masodik születeseig nem töltötte be a 2. eletevet akkor ezt az összeget meg megdobjak 75 euroval. (Kinderzuschlag)
Viszont ez nem mindig volt igy. Ha jol tudom 2 vagy 3 eve van ez a 300 euros dolog. Elötte nem jart semmi ha a ferj "tul jol" keresett.
te is ki tudod szamolni hogy mennyit kapnal
söt, barki ki tudja itt szamolni hogy mennyit kapna :)
amugy mondjuk valoban jo fizetes. 7-8 euro/ora. Es a munkaban nem kell megszakadnod :)) Ha valaki valami hasonlot tud az en környekemen, szolhat nyugodtan :DD
kerdes: ti fizettek Kirchensteuert?
Akkor hogy van ez?
Mert én valahol olvastam, hogy csak akkor jár, ha "rendes" állásod van...
Hogy érted, hogy mehetek még dolgozni ugyanilyen állásba?
Biztos korán van, de ezt a mondatot nem értem. ;o)
Azért gyanítom, a legtöbb helyen kézbe is csak annyi jár, amennyi papíron, nem?
Bocsi, valószínű automatikusan hozzágondoltam az alanyt. :o)
Az tuti, hogy meg kell nézni, mit vállalsz el..
De, ha jól értelmeztem, ahhoz, hogy Muttergeldet kapj, kell, hogy legyen rendes állásod.
Arra a Minijob nem jó...
Ugye?
Még mindig nem vagyok képben. :o(
Az tényleg nem rossz. :o)
Bár én találnék valami ilyesmit. ;o)
Bocsi, de szerintem ez nem egészen így van.
Én mikor dolgoztam, részidőben tettem, tehát nem 400 eurósan...
És ettől még férjuram maradt a 3as kategóriában, csak én kerültem 5ösbe, amiben az a rossz, hogy jó sok adót levonnak.
Amennyire tudom, ha én nagyon sokat tudtam volna keresni, akkor kerülhettünk volna mindketten a 4esbe, de az asszem nem automatikus. De ebben nem vagyok biztos.
De az 1000 százalék, hogy attól, hogy nem minijob-ban, hanem rendesen dolgozol, attól a férjed nem fog kevesebbet kapni...
hat erre azt hiszem nem en vagyok az alkalmas szemely. De ez akkor erdekes ha hazas vagy, van gyereked es apa jol keres :))
kategoriak vannak (1,2,3,4 azt hiszem ennyi) es mindelfele tenyzök alapjan kerülsz bele. Amig hazas vagy es van gyerköcöd es anya nem keres, vagy csak 400 euros allasa van a legkedvezöbb adokategoriaban vagy. Ha mar anya is többet visz haza mint 400 euro, akkor azt mondja az allam hogy hoho! van itt love, lehet többet adozni. Viszont ha atugrik a csalad masik adokategoriaba nem mindig eri meg anyanak a több kereset.
Nos ez eleg konyhanyelven volt, de kb ennyi a törtenet lenyege.
Azt tudom, hogy milyen sorban jönnek a vizsgák. ;o)
Csak nem értettem, hogy hogy lett belőle osztályzat. :o)
Gratula! :o)
Mit értesz családi adózás alatt?
nEM PONTOK.90 PONTOT ÉRTEM EL.dE A TANÁR FELÍRTA A TÁBLÁRA HOGY METTŐL MEDDIG HÁNYAS JEGY.
A2 vizsga volt ezután jön a B1
És a nyelvvizsgánál osztályzatok voltak?
Milyen típusú vizsga volt?
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?