Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Magyar vizslások ide! fórum

Magyar vizslások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯
1805. katykóca
2012. okt. 1. 20:36

:DDDD Látom máshol is zajlik....

Nekem az eheti történet egy ágybetét kibelezése/lehet hogy ezt már írtam.../és egy e-book tokja/hálisten csak a tok../most ennyi..pedig nekünk játszópajtink is van kéznél....

Tudjátok Borika egy papucsot soha ki nem végzett..Luca meg már másfél évesen jött...na de Panni..nos ő pótol...nagggyon pótol:DDD

1804. Sulawesy (válaszként erre: 1803. - Petrikek)
2012. szept. 28. 20:53

Fülöp ezt pár hónapig csinálta. Kikészített az elején. Mondjuk akkor még panelben laktunk és tuti hosszú volt neki a reggeli és a du-i séta között az idő.

Aztán már nem csinált semmit. Ügyes volt, okos volt, de hazaérkezés után egyből séta kellett különben hisztizett... :D

1803. petrikek (válaszként erre: 1802. - Sulawesy)
2012. szept. 28. 18:29

Nala rákapott a WC papír gurigára is. Amint bejut valamelyik WC-be, ellopja és miszlikre szaggatja + ma elfelejtettük bezárni a fürdőt és a szemetest totál kirámolta... remélem nem kajált be semmit belőle... a fürdőszoba csatatér volt:)

Mennyit kell egy vizslabébit mozgatni, hogy nyugton maradjon a köztes időben??????

Nala reggel 6 körül kb. 40 perc séta velem, 9 körül séta + játék férjemmel, délután nagy-nagy séta a futtatón + játék, ha van kutyapajti .... + övé a kert... ezek után szemetes rámolás... szerintetek? Liza ennyi mozgás után csak aludni tudott...

1802. Sulawesy (válaszként erre: 1801. - Pocicica)
2012. szept. 27. 22:48
most meg megyünk és majd mindennap egy táska dióval jövünk haza... na azt szereti keresni, hozza törjem meg és csak úgy falja a diót! :D
1801. pocicica (válaszként erre: 1798. - Sulawesy)
2012. szept. 27. 09:41
Happy is szeret almával játszani labda helyett. Csócsálja, nyalogatja, hozza-viszi, leugatja a fáról....cukifej. :-)
1800. pocicica (válaszként erre: 1797. - Katykóca)
2012. szept. 27. 09:38
Dehogynem tudja hova rakom, csak mondom neki, hogy nem itt nem szabad adok neki egy benti játékot helyette. Eleinte reklamált, de már elfogadja. Okos kutya! :)
1799. Sulawesy (válaszként erre: 1792. - Katykóca)
2012. szept. 25. 21:39

Fülöpnek is volt olyan időszaka, hogy csak úgy ment ki pisilni is a kertbe, hogy menni kellett vele... bakker én őriztem :D

Volt, hogy éjjel kellett kiengednem, ja nem kimennem vele!! Hát télen majd meg fagytam és csak hajtogattam ,pisiljél már, el ne kezdj szaglálódni, mert leszedem a fejedet ... no hát no, éjjel nem voltam túl barátságos vele, én aludtam volna ő ,meg volt, hogy a hóba hancúrozott... no komment öreg harcosomnak.

1798. Sulawesy
2012. szept. 25. 21:36

Sziasztok!

Jövök olvasok de nem mindig van időm, energiám hozzászólni. Fülöp úr nyugis vizsla neki nincs kedvenc labdája azzal játszik ami van. Viszont ha sétálni megyünk és teszek a zsebembe almát.... no akkor aztán addig nyüszizik, kéri amíg oda nem adom. 3-4 gurítás egy alma, majd meg kell állnunk és jelzem neki, hogy megvárom, nyugi egye meg szépen nyugodtan.

Aztán jöhet a következő... kis pofátlan ebem a gyerekekét is elkunyerálja. Érdekes, hogy az udvaron nem eszi meg... párszor utána fut, kicsit megnyomorgatja a fogaival, de nem eszi meg... ki érti az ő kis vizsla fejét.

Viszont mostanában ha megyünk sétálni nem megy messzire mellőlem. Még a séta elején elfut, kicsit csahol erre arra, aztán vissza és ott van a közelemebe. Édes ősz fejével együtt....

1797. katykóca
2012. szept. 25. 20:38
és ha a lakásban elrakod azt elfogadja?Nem keresi..nem szagolja ki hová raktad??
1796. pocicica (válaszként erre: 1795. - Katykóca)
2012. szept. 25. 15:30
Happy labda szerelme 8 hónapos korában kezdődött. Addig vagy 100 labdát elhagytunk nem érdekelte egyik sem csak a másé. Aztán kapott egy számára különlegeset nem hagyta el majd egy év alatt egyszer sem ha kell fél órát keresi. (A lakásban nem adom oda neki kinti játék, nagyon nehéz és kemény, rettentően hangos ha a parkettán/kövön koppan.) Ha kimegyünk követeli sír érte, hisztizik (tudja, hogy hol van) ha nem adom oda. Ha sétálni megyünk akkor hozza, cipeli magával ha kell kilómétereket is. Megunni még sosem unta meg, már zihál, habzik a szája szerencsétlennek, de nyüszizik és menekül vele ha el akarom rakni. Imádom!:-)
1795. katykóca
2012. szept. 24. 21:24

Luca labda..ha megkapja pupilla kitágul,agy elmegy csak a dobálás a lényeg...igen játszani kell vele...eldugod,tök mindegy hol,kiszagolja,,sír neki ...hihetetlen orral érzi melyik szekrénybe tetted..tök mindegy lecsekkolja,,sír neki... olyan nincs hogy leáll,szerintem elhullana inkább mint leállna............és

Pannika.nem akkor pisil be mikor nem vagyunk,hanem akkor mikor itthon vagyunk,nem nagy rendes pisi hanem futás közbeni csíkpisi....tiszta gáz..de azért szeretem őket:DDD

Borikának hoztam ma gesztenyét...naa ez a gáz..!!

1794. Moncsicsa (válaszként erre: 1792. - Katykóca)
2012. szept. 21. 22:03

Jaj, Jesszus, mi van itt????

Remélem, hogy ez "csak" egy hullámvölgy ennél a két ebzetnél. A szobákat zárd be nyugodtan szerintem, tényleg nem kell az egész lakásban kullogniuk. Mi pl. ha nem vagyunk itthon 1-2 órát, akkor a zsizsik a garázsban vannak a helyecskéjükön, és minden oké. Mondhatni alszanak végig. Viszont abban biztos vagyok, hogy ha ki lennének engedve a lakásba, akkor semmi perc alatt az ágyban teremnének.

Rágni szerintem nem rágnának meg semmit, nem is rágtak meg kicsi korukban sem semmi nagyobb dolgot, de hogy kóborlás lenne, az tuti.

Szóval szerintem is zárd be az ajtókat.

Lucus labda-mániája. Hát nem is tudom. Mi van akkor ha megkapja a labdát? Játszani kell vele? Muffinka cafrangozni szeret, hozza állandóan, de ha nem akarok játszani, akkor leáll.

Panni bepisilés: figyelemfelkeltés talán most, hogy napközben egyedül vannak? Másra nem tudok gondolni...

A bejárati ajtó van zárva, amin eddig ki-be járhatott? Lehet, hogy a tudat zavarja.

A vizsláknak is furi ismét, hogy zárva van az ajtó, 2 percenként járkálnak ki-be, aztán ha megunom az ajtónyitogató szerepét, akkor a helyükre küldöm őket: na most pihenünk lányok! :DDD

1793. katykóca
2012. szept. 21. 18:48
Ja és a mosogatószivacs nálunk is játszik:D
1792. katykóca
2012. szept. 21. 18:46

Mára kivégezte Panni a fiam matracát...egy kva nagy lyukat tépkedett bele,a rugók kiállnak...

Változtatnom kell csajok...ki fogom őket zárni a szobákból,és csak az előtér étkező lesz a szabad préda..különben megőrülök...Minden tiszta sár,és cafatokra tépett szemét...kivagyok...Luca labdamánsága nem múlik,állandóan sír a labdáknak ahol legutóbb letettem...Ja és a csúcs Panni egy hónapja nem pisilt be a lakásba,három napja mióta zárva az ajtó fél óránként bepisil az előtérbe.

Persze eszik meg iszik mikortól hazaérek,és ki is viszem/mert ki kell kísérni!!/a kertbe...de teljesen kivagyok..visszafelé fejlődik mindkét kutya...

1791. petrikek (válaszként erre: 1789. - Katykóca)
2012. szept. 14. 20:53

már mi sem hagyjuk nyitva az udvar felé, de egész simán megy minden

Már teljesen biztos, hogy a mosogatószivacsra bukik... többet is aprócska miszlikre tépett (bár arra nem jövök rá, hogy hogyan szedi le, mert szerintem nem érhetné el).. Igaz annyi mindent választhatna helyette (könyvek, dvd, párna stb.) de akkor már inkább a szivacs - szerencsére nem eszi meg csak szaggatja...

1790. Moncsicsa (válaszként erre: 1789. - Katykóca)
2012. szept. 13. 11:13
Jaj... ne tessék ilyen negatívnak lenni! Minden épen marad természetesen a lakásban... azért majd ha hazaértél írj egy helyzetjelentést! :DD
1789. katykóca
2012. szept. 13. 09:11
Na Csajok! Eljött a rossz idő...ma zártam be először az ajtót mikor eljöttem.Kíváncsi leszek a csajszikáimtól mi marad épen a lakásban:DD
1788. katykóca
2012. szept. 10. 16:14
Kacsám nálad is van baba,csak kicsit kevésbé barna és szőrös ellenben rövidebb az orra a sztenderdnél...de jó kutya az ,hidd el...és szerintem ordítani ő is tud,legalább annyira mint a miénk:DDDDDDD
1787. kacsa118
2012. szept. 9. 20:43

Hát hogy mennyire irigyellek titeket a babák miatt! :)

Pompásra ma megint rájött a sz@rehetnék... De most csoportosan ették a cimbikkel... :S

1786. katykóca
2012. szept. 9. 19:29

Ó nálunk is kezdődött a súlee..Mi is 4.5 hónaposak vagyunk..nálunk farkasordítás van reggelente....

úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú..úúúúúúúúúúúúúúúúú..de majd beszokik:)

1785. petrikek (válaszként erre: 1784. - Katykóca)
2012. szept. 8. 16:33

Óóóó, nagyon reménykedek.. nem szeretném szájkosárra "kényszeríteni"...

Nala egyébként 4 nónapos lett... és annyira okos... annyira vizsla... Megkezdődött a suli a gyereknek, így itthon kell lennie délelőtt 2-3 órát egyedül és (lekopogom) eddig nagyon simán ment... egy mosogatószivacs bánta + egyszer nem zártuk be az ajtót, ahol a kajája van, így önkiszolgált - zacskó oldala feltép - zabáááálás... gombócra ette magát (de még ennek is örültem, amennyire rossz volt az étvágya eleinte).. szóval vizslásan zajlik az élet felénk,,, egyre jobban imádom.

1784. katykóca
2012. szept. 7. 17:04
Mi is polibét adtunk anno ,szintén ugyanez volt,szaglászás,de nem befalás rögtön:DD
1783. petrikek (válaszként erre: 1780. - Katykóca)
2012. szept. 7. 13:48
Igen, jobban:) Nekem a polibé-t mondta az orvosunk. Reménykedek... a ma reggeli sétánál kakiszaglászás volt, de nem falta fel azonnal (aztán mire észbe kapott volna, hogy akár meg is ehetné, addigra elvittem onnan)... de eddig szinte rávetődött...
1782. katykóca (válaszként erre: 1781. - Sulawesy)
2012. szept. 5. 18:44

Én is..mindig ha elolvasom...

/Most próbálok találni valamilyen technikát amivel Borikám urnájára írhatnám.../

1781. Sulawesy (válaszként erre: 1773. - Katykóca)
2012. szept. 4. 19:48
gyönyörű, sírok!!
1780. katykóca
2012. szept. 4. 18:20

Akkor ezek szerint jobban vagytok:DDD

Nálunk bevált a B komplex..legalább is annyira hogy nem a szarvadászat volt a fő atrakció:DD

1779. petrikek (válaszként erre: 1778. - Moncsicsa)
2012. szept. 4. 14:29
Én most adom a B vitamint.. a doki azt mondta, hogy szerinte most vitaminhiány okozhatja, de ha most rászokik, akkor rossz szokás lesz és szinte lehetetlen leszoktatni... most én is csak olyan helyen engedem el, ahol tutira nincs kaki (pl. focipálya), de elég gáz, hogy a ligetben vagy a kutyafuttatón nem tudom elengedni csak ha szorosan a nyomában vagyok.
1778. Moncsicsa (válaszként erre: 1776. - Petrikek)
2012. szept. 1. 09:32

Ja, és még annyit, hogy próbálkoztam én is B vitaminnal, meg ki tudja mivel, de nekünk pl. az állatorvos azt mondta, hogy nem vitamin hiányra vezethető vissza a dolog, a vitamintól csak megnő az étvágya, egyszerűen a kiskutyák szeretik a kakit, ha szerencsénk van, akkor kinövik. Nem nőtték ki.

Ettől függetlenül én próbáltam a B vitamint, nálunk speciel nem használt egyik kutyánál sem.

1777. Moncsicsa (válaszként erre: 1774. - Petrikek)
2012. szept. 1. 09:30

Szia! Sajnos ez nálunk is nagy probléma, az egyik vizsit műteni is kellett miatta, azóta nálunk a megoldás a szájkosár.

Leszoktatni abszolút nem tudtam semmivel, mi már ott tartottunk, hogy a kertben, hogy ha az egyik kakilt, a másik már lesben állt mögötte, és azonnal rá is vetette magát, ha nem voltam eléggé szemfüles.

Arról ne is beszéljek, hogy ha mentünk sétálni erdőben, az emberi, állati kaki, bármi legyen is az, azonnal megtalálták, és már ették is. :(

Mindig attól féltem, hogy egyszer valami olyasmit találnak, amitől betegek lesznek, hát be is következett, csak idő kérdése volt. :(

1776. petrikek (válaszként erre: 1775. - Katykóca)
2012. aug. 30. 13:42

Az éjjelünk viszonylag sima volt, nappaliban aludtunk Nalával, hogy ne az ágyat tegye tele a hálószobában... este még egyszer hányt + biztos, hogy volt ingere a kakira is, mert próbálta, de már nem volt, ami kijöjjön belőle... sokat ivott, enni nem evett. Ma este viszem vissza.

A B vitamintól egyébként elmúlt nálatok?

❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook