Magyar vizslások ide! (beszélgetés)
A pro plan nálunk is bejött,de én melléetetek,csirkenyak ,sertésmáj,szív kombót rízzsel és répával cuccost..+ minden nap 1 alma fejenként és egy nyers répa:DDD/ a wellness kedvéért!/
Reggel még eszünk egy kicsit lévén a törpe 9 hónapos,Luca meg hát ugyi főbe is lőne ha ő nem kaphatna...egyébként is ő szép sovi/megszólalt belőlem a szakma mi?! szép= sovi..bocsika/
De ha olcsóbban meg lehetne úszni a jó tápot,azt adnék én is ,mert így is sokba kerül/bár kiszámolni még sose mertem,magamnak se:D/
A férjemnek meg kb ezt a mondatot szoktam válaszolni arra hogy aztán mennyit költünk mi a kutyákra hááát olyan tíz ..körül/igen ,ez így igaz,végül is nem hazudok,mert azt nem kérdezi mennyi idő alatt:D/
De egy testépítőszerű férj,és két hegyomlásnyi sportoló kamasszal,és egy meglepően jó étvággyal megáldott apóssal simán a humánköltségvetésbe avanzsálom a dolgot:D
Én meg ugye érzitek hogy a pránán élek:D Néhány korty víz + napsugár..és az a töménytelen szeretet/namármost hogy Cesar Millan közbeszól majd,és kevesebb lesz a szeretet kissé éhezni fogok :( De nem árt ám nekem,mert jó súlyban vagyok sajnos!
Megnéztem, nekem is tök jónak tűnik!
A dog chow a fresiben 9000 körül van, itt meg 7 körül! :)
A csont nálunk is tiltó listán van, bár múltkor azt mondták az állatpatikában, hogy a marha csont mehetne.
Nagyon-nagyon ritkán kapnak csontot, sz.rrá sütött oldalast például 1-1 darabot, de csirkét pl. egyáltalán nem. Csont mérgezésük abszolút nem lesz. Ezt a csont formájú szárított bőrt rágcsálják, az nem áll össze a belükben.
Én a kaját most úgy adom nekik, hogy reggelire csak táp, aztán vacsira táp+főtt kaja. :)
Nézzétek meg lányok, kíváncsi vagyok a véleményetekre, szerintem k.va jó áron vannak náluk cuccok!
Én most rendeltem a lányoknak tápot, és rágó csontot is, a 25 db-os rágócsont 1440 Ft volt. A boltban kb. 4 darabot veszek nekik ennyiért.
Nem rossz a Dog Chow, nekem azt mondták, hogy a közép kategória felső határa. Nekem is azt ették sokáig.
Neked még nem küldtem át a honlapot, ahonnan rendelek a lányoknak tápot? A 18ezer forintos tápot 10ezerért veszem házhozszállítva. Azért nem mindegy...
Pompi is dog chow-t eszik, és semmi gondunk vele.
És azért az nem a silány minőségű! De ha beleszakadok, akkor sem tudok mondjuk eukanubát adni neki...
Nekem a Dog Chow-t ették a vizsik, mikor csirke allergiásak lettek. Akkor tértünk át a Pro Plan Sensitive tápra, onnantól semmi bajuk nem volt a szarosoknak. :D
Miszti, megvan a furminátor???
Lehet, hogy drága, de kevesebb kell belőle. Ha adod a dobozost, aminek 80 %-a víz, meg a silány szárazat, amiben a tápérték a nullához közelít, és mivel mégis mindig éhesek a kutyák, akkor ugye adtál a sz.rnak egy pofont. Hidd el, hogy ebben is igaz, a drágább az olcsóbb...
Nekünk kiszámolta az orvos az adagokat, a 20 kiló kettejüknek 2 hónapi adag. (14.000 Ft.) Én ettől jelentősen drágábban etettem eddig, ha összeadom, hogy mi mindent adtam nekik napi 3x., ... És nem ilyen normális tápanyaggal.
Nem a csontban van a ca. Ha jó tápot adsz neki, akkor abban van, plusz kaphatnak tabletta formájában is calciumot.
A csontra alapvetően tényleg nincs szükségük.
Pompi sem kap, mégis szép barna hureszokat kakil! :D
Plusz, a csont egyébként durva hasfogó is, és bélcsavarodást okozhat!
Ez egy tévhit, hogy a kutyának csontot kell ennie. Tápértékkel rendelkező kajákkal kellene őket is etetni...
Nem 100% mentesen a csonttól, de az nálunk nem mehet tovább, hogy én naponta főztem nekik a csirke far-hátat, cs. mellcsontot, nyakat, egyebeket. Ez lesz leállítva, és helyette ez a táp.
Persze, kapnak kis kostolót mindig a mi kajánkból is, ha olyan, meg havonta 1x cs.májat lesütve, lesz húsleves is időnként, de kicsontozom.
Lehet elnagyzoltan írtam, hogy csak az a táp lesz a kajájuk, helyesen: az a fő kaja, ahhoz jön majd egy kis mellékes. Így van megbeszélve.
Azért haladnak a gyógyulásban.:-)
Mesikét már nem kell vinni orvoshoz, tegnap szépnek találta az orvos a sebét. Szerintem is, az utóbbi 3 napban elég szépen összenött, és a kezdődő gyulladás is visszavonult.
Prézlikének is jobban néz ki a sebe, hétfő óta már fájdalomcsilapító sem szükséges. Tegnap be lett kötve, és nem fájlalja, csak szerdán kell visszavinnünk. Úgy látszik felébredt a lelkiismeret furdalása Bauernek, mert a tegnapi kötözésért nem kérte a 2ezrest. (A 17 ezerre mondott díjból már így is 32 lett.)
Mától áttérünk a Flatazor Elite kajára, lányom professzorának tanácsára. És igyekszem ezután betartani a csontnélküli étkeztetést is. Ha főzök nekik csontos csirkét, ki fogom csontozni. A sóval meg nagyon visszafogottan... Átbeszéltük Gyöngyömmel tegnap részletesen az etetést, most tanulta a suliban. Hallgatok rá mindenben, tényleg szaktekintélyek a tanárok, és volt, amit eddig rosszul csináltunk.