Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen eleséget rakjak a madáretetőbe? fórum

Milyen eleséget rakjak a madáretetőbe? (tudásbázis kérdés)


okt. 19. 15:42

Én napraforgót szoktam adni a kisebb madaraknak. De adok mellé darált kukoricát is, a cinke a nagyobb darabokat is szétveri. A földre vadgalambnak kukoricát egészben és darálva is.

A faggyús golyó drága ahhoz képest amennyi ennivalót tartalmaz.

14. Kuk@c (válaszként erre: 10. - Globus)
okt. 19. 15:24

Ez a legfontosabb.


Ha nem tudod/akarod őket hónapokig etetni inkább ne is kezd el.


Vannak tök jó madárgolyók, mi azt szoktunk nekik kitenni, fekete magot. Megeszik, kibontják, simán.


Lehet vizet is, szalonnát. Szöszmöket, fészekbe bélésnek.


Arra is figyelj, hogy védett helyen legyen a kaja, mert a macskák is jönni fognak vadászni.

13. Piroska52 (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 17. 20:32
Hidd el kibontják. Ügyesek.
okt. 17. 20:03
A tizediken totál macskabiztos a etető😉 Kis fadoboz lyukkal az erkélyen. A cinkegolyóra rájártak a galambok is és a kisebb madarak mintha tartottak volna tőlük. Sótlan magot adok nekik és gondolkozom az almàn is. Remélem a hàntolt szotyit nem akarják kibontani😁 Én is imádom őket, jó sokan jönnek,olyankor mozdulni sem merek olyan közel vannak,az egyik múltkor átugrott a küszöbön de szerencsére visszarörült.
11. ,zumba
okt. 17. 12:39
Régóta etetünk mi is. Ahogy előttem írták: folytonosság, és napi friss vizecske biztosítása meglegyen.Öröm nézni pl: a zöldikék, a meggyvágó, a tengelic milyen ügyesen "darálják" a napraforgó héját.
10. globus
okt. 17. 10:52
Csak akkor szabad etetni őket, ha egész télen ezt szünet nélkül vállalni tudod. Különben többet árt, mint használ.
okt. 17. 10:46

A madaraknak mi apró szemű, fekete napraforgómagot szoktunk venni, de vehetsz vagy készíthetsz cinkegolyót. Jó még a hántolt napraforgó mag is, csak ne legyen sózott. Bár sokkal olcsóbb a fekete napraforgómag. Ha van faggyúd vagy sótlan szalonnád azt is adhatsz nekik. A gyümölcsfák tetején mindig marad néhány gyümölcs, amit nem tudunk leszedni. A madarak azokat is lecsipegetik. Egyre vigyázz: Ha elkezdted etetni a madarakat, akkor tavaszig minden nap adni kell nekik, mert odaszoknak. Egy edénykében vizet is kell nekik biztosítani, lehetőleg "macskabiztos" helyen. Mi olyan 1 méter magasba szoktuk az edényt tenni a faágak közé. Minden nap langyos vizet kell abba is önteni, mert hamar befagy. A madáretetőre mi a konyhaablakból odalátunk. Nagy élmény onnan megfigyelni a kis madarakat.


[link]

okt. 17. 08:28
A cinegék úgy bontják a szotyit, mint a fradidukkerek a meccsen. :) Ne aggódj emiatt. Ha hántoltat teszel ki, akkor megkönnyíted nekik. De nem ez a lényeg, hanem hogy folyamatosan adj nekik. Lehet héjas is a mag, de mindig legyen az etetőben, főleg ha nagyon hideg lesz! Az életük múlhat azon, hogy azt hiszik ott lesz a mag, de ha üres az etető, kevesebb energia marad más forrás után nézni a felesleges út miatt.
7. Intro74 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 17. 08:13
Elég erős a csőrük, de azért veszélyes lehet még számukra is a napraforgó mag héja, mert eléggé éles és hegyes tud lenni. Bár lehet azt is szét tudják roppantani a csőrükkel, ezt még nem sikerült megfigyelnem.
6. Enissa (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 17. 08:12

Az állatok ösztönlények,ismerik a mérgezőnövényeket is.

Nem kell félteni őket.


Ami gond lehet mindegyiknél, a péktermék.

okt. 17. 08:07
[link] Ezt mindenképp olvasd el, szerintem nagyon hasznos :)
okt. 17. 08:05
Az a helyzet hogy ha valami bajuk lenne ilyesmitől,azt már nem tudnám meg...ugyebár😕
okt. 17. 08:04
Köszi a vàlaszt, vagyis amit bontani kell azt kibontják, meg tudják különböztetni.
2. Intro74 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 17. 07:46
Én mindenfélét szoktam kirakni nekik, pl. különféle magokat, kölest, müzlit, kuszkuszt, kukoricadarát, mindent befalnak. :) Eleinte én is raktam ki nekik tökmagot héjastul, de ahhoz nem nagyon nyúltak, így azóta már ketté szoktam törni a tökmagokat, és így ki tudják csipegetni maguknak a héjából.
okt. 17. 07:35
A két egyik madáretető kőzül az egyikbe HÁNTOLT napraforgómagot tettem, a másikba bontani valót. A madarak ugye nem nyelik be csak úgy,amit pucolni kell? A pucoltat előbb raktam ki. Tudom h nem hülyék😊 de azért féltem őket.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook