Lézeres szemműtét (beszélgetés)
igen, ez a baj. nincs meg a hit.
1. hónap 5 csepp
2. hónap 4 csepp
3. hónap 3 csepp
nekem így mondták
Nem értem mi van, én még 5x cseppentek naponta! Június 8-án megyek a 2 hónapos kontrollra. Úgy számolom, hogy majd onnan kell 4x cseppentenem.
Kitartás Ibi, messze még a 6 hónap, fog ez javulni, csak hinni kell benne!
maradt a Fucon, csak mostmár 4-et kell az 5 helyett cseppenteni. szóval minden tovább papírforma szerint.
lehet, hogy nincs gond, de én nem erre számítottam :(
Mi mindent?
Adtak másik cseppet?
Vagy állítottak az adagon?
2 hónap mulva lesz kontroll (3 hónapos) - szóval nincs miért durvulnom :(
kezdek beletörődni, hogy nem fogok látni
viszont akkor megint lencse, és akkor semmi értelme nem volt az egésznek
igazából nem tudom mire várok :(
minden nap ugyanolyan, néha homályosabb, de még tiszta pillanatom soha nem volt :(
skype elérhetőségem eljuttatva Uram :)
a kérdésem: miért is csepegtetünk? mit várunk tőle? én már lassan úgy hiszem, hogy semmit :(
még 4-szer cseppentek, mostmár néha műkönnyet is, de semmi változás :(
Móki, mi ez az immunos izé?
én nem hallottam még semmit erről :(
szia
mi az, hogy mindent betart? mit kell betartani?
szerintem én sem vétek olyan túl sokat, hogy itt ülök a gép előtt, de nem tudom mit tehetnék még, hogy alakuljak :(
Köszönöm Mimi férj a választ..:-))))
Bízom benne hogy te is rendbejössz...
Nekem mínuszos a szemem, de magas értékekről indult...:-(((
Szia Morningrise!
Ezt az infot en egy Szemészeti Szakmai Kollégium tanulmanyban olvastam. Laikus vagyok igy butasagot nem akarok neked mondani. Az en esetemben, az elso mutet utan nem tudtak visszahozni semmit sem, benne voltam abban a 20%-ban aki igy jar, az az fel ev utan kb. +1.5-os volt. A te eseted mas, sokkal jobbak az eselyeid, mert minuszos a szemed.
Az mit jelent, hogy 1-1.5 dioptriát vissza tudnak hozni? Mikor dől el, hogy belekezdenek-e egy ilyen kezelésbe?
Nekem jún. 14-ére kell eldőlnie papíron a végleges értékemnek, nem hiszem, hogy addig már sokat javulna (eddig is csak romlott folyamatosan), szóval szeretnék felkészülten érkezni a kontrollra. Jelenleg -1.25 és -1.75 dioptriásra romlott vissza a szemem.
Szia Mókicaaaa!
Köszi a valaszt. Én vagyok az érintett férj :-). Nos, 3-3,5 dioptria volt (hypermetropia) és majdnem ugyanennyi lett 3 év után. Most újra megműtötték és reménykedem, hogy minden rendben lesz. Ne keseredj el, mert a szemcseppek vissza tudnak hozni 1-1,5 dioptriat. Sajnos én is a homallyal küzdök, főleg délután. Reggel egészen jó a helyzet, ez tartja bennem a hitet. Fel a fejjel, mindkettőnknek szuper "sas" szeme lesz hamarosan :-)
Szió!
Nem tudok sajnos garanciális témában hozzászólni, de megkérdezhetem hogy hány dioptriával műtötték és hány dioptriára romlott vissza? Sajnos én is homállyal küzdök és már 2 hónap után van 1.5 dioptriám vissza..és nekem is az imunrendszerről meséltek valamit...-(((
Sziasztok , éles látást mindenkinek.
Esetleg van valaki akinek már garanciában csinálták meg a szemét és tud referálni a lábadozás lefolyásáról?
Férjem szemét márc 18.-án műtötték (PRK) az OM-nél.
Nagyon el van kenődve mert homályosan lát, mindent szigorúan betart, s egyik nap jobb másik nap megint visszaesést tapasztal a látásában. 3és fél éve volt az első műtét de egy év múlva teljesen visszaalakult a szeme. Azt mondták azért mert nagyon erős az immunrendszere.Hát így állunk.Ja és még annyit hogy informatikus és egész nap a gép előtt kellene ülnie.
Ha valakinek van valami hasonló tapasztalata , és megosztaná velünk nagyon hálásak lennénk. (Persze csak ha a végkifejlet pozitív :) )
Sziasztok és köszi
szia
semmi új :(
Nálad?
Szép jó estét!
Sehol senki?
dehogy!!!
Nem szabad, pedig nekem van radásul bizonyítottan hegem és homályom és mégsem adtam fel...meg sokkal durvább cseppeket kell használnom, neked ha nem kell akkor nem lehet nagy a baj!!!!
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?