Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

2544. ibi75 (válaszként erre: 2539. - Mókicaaaa)
2010. máj. 28. 10:09
de gyerekek, a műtétet nem egy ember csinálja. vannak még ott rajta kívül. nekem egy csinálta, egy pedig nézte számítógépen - ő kontrollált
2010. máj. 28. 08:54

Sajnálom Jaming, hogy romlott a szemed, nem is értem mitől.....

Én ma megyek 2 hónaposra, majd jövök beszámolni!

2542. Jaming (válaszként erre: 2539. - Mókicaaaa)
2010. máj. 28. 08:36

Mondasz valamit Mókica, és ez most már tényleg idegesítő. Sajnos a gépi mérés adatai nagyon lelomboztak, és ezt az eredményt nekem az OM-be sose mondták meg. Jelenleg a jobb szemem a gép szerint -1,0, a bal pedig -1,0 és 0,5 cyl! Azt ígérték, hogy a sasszemkezeléssel minden fénytörési hiba korrigálásra kerül, de ezek szerint mégsem...

Nálam ugyebár az is kellemetlen, hogy én jól láttam! 1 hónaposan 100%-os értékeim voltak, amivel teljesen elégedett lennék. Hülye dolog, de mindig a szembe jövő autók rendszámait nézem. 1 hónaposan lepipáltam a páromat rendszámolvasásban, most pedig csak akkor látom, ha a közelbe ér az autó...

2541. Jaming (válaszként erre: 2540. - Morningrise)
2010. máj. 28. 08:30
Azt mondták, hogy nem járhatok a helyi orvosomhoz kontrollra, mert akkor elveszítem a garanciát. Holott előttem végzett már kontrollokat az OM-nek, de valamiért most nem akarják őt elfogadni. Ezért járok Fehérvárra, ahol viszont nem látom azt a technikai felszereltséget, amit itt. A pesti kontroll természetesen ok, csak nekem az komolyabb szervezéssel jár, és csak hétvégén tudok menni. Ez a hétvége már ugrott...
2010. máj. 27. 22:27

Jaming, ez nem jó hír. :( És mi az, hogy nem fogadják el a dokit garanciálisnak? Ha Pestre eljössz és itt is csináltatsz kontrollt, azt elfogadják? Bár gondolom, a 6 hónap lejárta előtt úgysem tárgyalnak a garanciáról... :s

Mókica, ha jól értem amit írtál, akkor szerintem lehet benne valami. Ahogy írtam, nekem is kellene egy -0.5-ös szemüveg az éles látáshoz (géppel mért dioptria jóval magasabb) és bizony én konkrétan emlékszem, mikor két doki a műtétem előtt megbeszélte, hogy egy negyeddel alul kezelnek... Akkor úgy gondoltam, bízom bennük, ők tudják. Hááát.

Egyébként hogy egy kis pozitívumot is hozzak: én két napja úgy érzem, mintha jobban látnék kicsit! Persze lehet, hogy már csak bebeszélem magamnak, mert annyira akarom (még mindig nem olvasok le mindent, amit a kollegák jól látnak). De mérési eredményem nincs most. fontolgatom, hogy lemegyek holnap az üzemorvoshoz egy jó kis táblaolvasásra.

2010. máj. 27. 20:56

Szió Jaming!

Nem igazán tudom az okát hogy ennyien panaszkodunk, én már arra is gondoltam hogy nem vették le teljesen a dioptriát, azért maradt nekem is ennyi vissza, mert állítólag ennyi idő alatt nem romolhat még vissza...

Szerintem még 5x cseppents...

2538. Jaming
2010. máj. 27. 19:25

Hát, nekem sincsenek túl jó híreim. A helyi szemdokim felajánlotta, hogy megméri a szemem soron kívül, ha érzek változást. Ma megtörtént a dolog, és... Romlott! Szerintem nem keveset! Én éreztem, hogy nem látok olyan élesen az utóbbi 5-6 napban, de nem gondoltam, hogy ennyire. Szóval bal szem kb.50 %, -0.75, jobb szem 80%, -0.5. A gépi mérés ennél többet mutatott, ekkor dioptriával látok élesen.

Bosszantó az is, hogy Szfv-on, ahova járok kontrollra nincsenek ilyen műszerek, a helyi dokimat meg most valamiért nem fogadják el garanciálisnak. Szerintem egyébként másik cseppre lenne szükségem, mert a Flucon lehet, hogy nem annyira válik be nálam. Homály nincs!

Figyu, június 8-án leszek 2 hónapos, akkor megyek kontrollra, szerintetek is még 5x kell cseppentenem? Tudom, hogy Ibi már csak 4x.

2537. buschne (válaszként erre: 2536. - Ibi75)
2010. máj. 27. 13:03
Kívánom, hogy így legyen :-)
2536. ibi75 (válaszként erre: 2533. - Buschne)
2010. máj. 27. 10:30

de pont elég sajnos, de 6 napja voltam kontrollon. még alakulhat - ezt mondta a doki.

no meg ugye a 6 hónapba belefér :(

2535. ibi75 (válaszként erre: 2534. - Mimi49)
2010. máj. 27. 10:29
most nyomatom óránként :)
2534. mimi49 (válaszként erre: 2531. - Ibi75)
2010. máj. 27. 09:35

Szia Ibi,

egy het nagyon sok ido, es sokat fog javulni a szemed. Nekem a legrosszabb esetben 10 es 20%-os volt a latasom (ez eleg ijeszto), egy het mulva 30 es 50%. Remelem a kovetkezo kontrollon legalabb 70 es 80 lesz. fel a fejjel! Tisztan es elesen fogsz latni hamarosan. Ja es a mukonny, arrol ne feledkezz meg!

2533. buschne (válaszként erre: 2531. - Ibi75)
2010. máj. 27. 08:43
És az nem elég panasz, hogy konkrétan nem látsz?
2532. ibi75 (válaszként erre: 2525. - Mókicaaaa)
2010. máj. 27. 07:48

látod basszus! ez nem egy tyúkszemlevétel.

nem tudom, hogy miért nem alapvető, hogy műtét utáni első kontrollon a kezedbe nyomják a dolgokat.

nekem is egy záróm van, ennyi.

2531. ibi75 (válaszként erre: 2524. - Buschne)
2010. máj. 27. 07:47

most pénteken műszeres vizsgálatokat is végeztek, amiket azelőtt sima kontrollon nem. a doki is belevilágított, azt mondta, hogy szép.

az olvasásá nem ment :(

ez volt az 1 hónapos kontrollom (másfél hónaposan)

papírforma szerint 1,3,6 hó a kontrollidő.

1 hét alatt szerintem semmi nem fog változni, de mehetek bármikor ha panasz van.

2530. ibi75 (válaszként erre: 2523. - Mókicaaaa)
2010. máj. 27. 07:44

ó remek ...

az én immunrndszeremmel sincs gond :(

2529. ibi75 (válaszként erre: 2522. - Mókicaaaa)
2010. máj. 27. 07:43

Nálam sem ilyen "párás ablak", sem "füstös, ködös levegő", sem pedig éjjeli szemkáprázás nincs.

Egyszerűen csak 30 cm-ig tiszta a látásom, onnantól pedig minden homályos, mint amikor először írtak fel szemüveget.

2528. ibi75 (válaszként erre: 2521. - Mókicaaaa)
2010. máj. 27. 07:17
látod, ha a műkönnyre nem kérdezek rá, akkor még mindig nem cseppenteném .
2527. Mókicaaaa (válaszként erre: 2526. - Buschne)
2010. máj. 26. 21:48
Puszi Drágaság!!!!
2526. buschne (válaszként erre: 2525. - Mókicaaaa)
2010. máj. 26. 21:39

Szia Móki!

Igen, sajna sokszor nem megy másképp. Én is pontosan ezt tettem volna.

Most már odafigyelnek Rád, jó kezekben vagy és minden rendben lesz.

Puszi

2525. Mókicaaaa (válaszként erre: 2524. - Buschne)
2010. máj. 26. 21:34

hát szerintem is...látod én felhívtam őket és kivertem a palávert és már nagyon kedvesen fogadtak...mondtam hogy kérem a szerződés egy példányát, persze rögtön rávágták, hogy nem szokták, de én mondtam hogy JOGILAG JÁR 1 PÉLDÁNY!!!

Akkor már nem vitatkoztak, hanem fénymásolták is...muszáj, ha te nem vagy kemény, ők elsiklanak a dolgok felett!!!

2524. buschne
2010. máj. 26. 21:30

Kedves Ibi!

Látod, rajtam kívül a többiek is a soron kívüli kontrollt javasolják.

Azért ez már igenis aggodalomra ad okot, hogy nem mondanak semmit és hogy nem úgy tűnik, hogy minden rendben lenne és mégis csak 2 hónap múlva kell menned...

Nekem mindig minden rendben volt és havonta járok, legközelebb megyek nyolcadjára.

Igaza van a Jamingnak, szegezd nekik a kérdést, haze-e vagy nem és akkor mi az oka?!

Ha kell, akár tényleg más helyen is meg kéne próbálni.

Még nincs veszve semmi, de cszerintem, csak ha tesznek valamit. (Bár szerinted mindent csináltak, ami szerintem nem igaz, de a Te szemed...)

2523. Mókicaaaa (válaszként erre: 2515. - 91cb6818f5)
2010. máj. 26. 20:43
Ez hülyeség,nem a gyenge immunrendszered volt az oka... mert pont annál tapasztalnak visszaromlást, akinek túl erős az immunrendszere és vissza akarják a sejtek állítani az eredeti "rossz" állapotot..
2010. máj. 26. 20:41
naplómban a 936, 937 bejegyzés a hazeról...
2521. Mókicaaaa (válaszként erre: 2501. - Ibi75)
2010. máj. 26. 20:40
Azt tartja be például, hogy én szigorúan óramű pontossággal csepegtetek, meg este corneregel, meg a műkönny is nagyon fontos, erre gondolt szerintem...
2010. máj. 26. 20:38
Az én naplómban pontosan le van írva, mert nekem bizony azom van..szerintem Ibinek is csak nem kezelik..Ibi sokkal erőszakosabbnak kell velük lenned, nekem sem mondanák, ha nem lennék olyan rámenős, és én bizony eddig voltam már vagy 8x, a 4 helyett...
2010. máj. 26. 19:52
Haze???Az mi???
2518. 91cb6818f5 (válaszként erre: 2517. - Jaming)
2010. máj. 26. 19:46

Egyetértek!!!!!!

Ne add fel!!!!!!

Még csepegtetsz ugye??? Ne felejtsd el!!!!:)

És fel a fejjel, de egy rendkívüli kontroll tényleg nem ártana!!!!!!! Hajrá!!!!!!!!

2517. Jaming (válaszként erre: 2516. - Ibi75)
2010. máj. 26. 19:26

Ez lenne a legrosszabb dolog, amit tehetsz! Nyugodj meg, és nézz előre pozitívan. Tudom, hogy jelen helyzetben ez nehéz, de ezt kell tenned! 1-2 hét múlva én a helyedben kérnék egy rendkívüli kontrollt, lehet, hogy nálad is megvan az a bizonyos haze, amit kezelni kell. Olvass utána, hogy mi is ez a haze, mert sajnos nekem is halvány fogalmaim vannak róla.

Nincs kizárva, hogy el kell menned egy olyan helyre, ahol nagyobb hozzáértéssel vannak a problémád iránt, még akkor is, ha ez pénzbe kerül.

2516. ibi75 (válaszként erre: 2515. - 91cb6818f5)
2010. máj. 26. 18:10

esküszöm rám jön a sírás ...

én már tényleg nem tudom, hogy mit kellene csinálnom, hogy valahová alakulojon a dolog :(

2010. máj. 26. 17:24

Sziasztok!

Itt olvasgattam a hozzászólásokat, nekem is vannak erre vonatkozó tapasztalataim, gondoltam megosztom:)

Az én szememet 2szer műtötték lézerrel Sopronban!

Az első műtét előtt sokáig betegeskedtem sajnos, és antibiotikumot is kellett szednem,így elég gyenge volt az immunrendszerem, az orvos szerint ez volt az oka, hogy -7ről, a tökéletes helyett -3,5-re visszaalakult!

Így rá pár hónapra újra megműtötte garanciásan, ami után -1,5 maradt! Azt mondta az orvos, hogy ha akarom még egyszer megpróbálja, de megmondom őszintén, hogy féltem belevágni, így maradt ez!

Én azért nagyon örülök neki (bár nem ez volt a cél), hogy most csak 1,5es, és nem is romlott 3-4 éve, így is szemüveget hordok, de legalább ha leveszem nincs homály:) Most még szedek mellé sok A-vitamint, így van, hogy nincs is rajtam szemüveg, nyáron pedig tudok napszemüveget hordani!!!

De ne aggódjatok, tesómnak is ugyanott műtötték, a csepegtetéses hónapok alatt nagyon el volt keseredve, mert sokszor homályosan látott, most viszont 100%os látása, és már legalább 10 éve műtötték!!!!

Szal ne adjátok fel, csak hajrá, hajrá:):)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook