Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lecsókolbász és debreceni között mi a különbség? Hogyan készül a debreceni? fórum

Lecsókolbász és debreceni között mi a különbség? Hogyan készül a debreceni? (tudásbázis kérdés)


20. 8f7df9c6fc (válaszként erre: 1. - Amanda06)
2012. nov. 11. 19:55
A lecsókolbász az nagy vastag és a debreceni olyasmi formáju, mint a virsli, csak rövidebb.
2011. júl. 26. 17:24
Én tudom miből,és hogyan készítik.Voltam a közelünkben lévő húsüzemben :S
2011. júl. 26. 16:45
Ég és föld - főleg árban.
2011. márc. 9. 11:55
Jobb azt nem tudni, miből és nem látni, hogyan......
16. 3265084553 (válaszként erre: 15. - Ff36256613)
2010. júl. 22. 16:27
Nem tudom, valszeg sokat. Elég szigorúak az előírások, helyesen, teszem hozzá.
15. ff36256613 (válaszként erre: 14. - 3265084553)
2010. júl. 22. 16:19
Csak gondolj bele, mikor a Köjál ( nem tudom, így kell-e írni) elmegy ellenőrizni pl. a Balcsin egy pár éttermet, büfét... Szerinted, mennyi bírságot szabnak ki a higiénia teljes vagy részleges hiánya miatt?!!
2010. júl. 22. 15:36
Látom minden területről vannak sztorik.
13. survivor3 (válaszként erre: 12. - Ff36256613)
2010. júl. 22. 14:18
:-D
12. ff36256613 (válaszként erre: 11. - Survivor3)
2010. júl. 22. 14:13
Nekem is vannak elképzeléseim:(
2010. júl. 22. 13:00
Én pékektől hallottam nagyon durva dolgokat...
10. ff36256613 (válaszként erre: 9. - 3265084553)
2010. júl. 22. 12:28

Ízlés dolga!! :))

Egyébként a tejiparban hasonló a helyzet:(

Volt osztáytársnőm dolgozott ott, mesélt dolgokat, pfúj!

9. 3265084553 (válaszként erre: 8. - Ff36256613)
2010. júl. 22. 12:06
Nem olyan vészes, rosszabbra számítottam. :)
8. ff36256613 (válaszként erre: 7. - 3265084553)
2010. júl. 22. 12:02

Nem pont lecsókolbász, legyen tepertő: nagy konténerekben húzták át az udvaron, amikor a macskakövön megbillent a konténer:( szeneslapáttal lapátolták fel a földről a kiszóródott tepertőt...

Kolbászba, mindenféle maradék húscafat, (megjárta már a földet is, ha leesett), zsíradék, börke darab, ha valaki megvágta, beledarabolta az ujja végét, az sem ment pocsékba...

Folytassam...

Az egy előírás, hogy mit kell(ene) beletenni a szaályok szerint,de a való élet kicsit "felturbózza" ezt:(

7. 3265084553 (válaszként erre: 3. - Ff36256613)
2010. júl. 22. 10:47
Én azért szeretném tudni: Mik azok a csúnya dolgok? :)
6. survivor3 (válaszként erre: 3. - Ff36256613)
2010. júl. 22. 10:16
:-)
2010. júl. 21. 19:35
köszi a válaszokat
2010. júl. 21. 18:17

A Magyar Élelmiszerkönyvben leírtak alapján.


4.2.1. CSEMEGE DEBRECENI

Azonosító szám: MÉ 2-13/04/2-1


A termék leírása


Olyan húskészítmény, amely 22-32 mm átmérőjű sertésvékonybélbe vagy emészthető műbélbe töltve, legfeljebb 15 cm hosszúságúra pározva készül, alapanyaga marhahúsból (A.2.) és/vagy sertéshúsból (A.4.) esetleg sertés- és marhavágás melléktermékeiből (A.8.3.) készült húspép, valamint 6-8 mm szemcseméretűre aprított marha- és/vagy sertéshús, gyártási szalonna alapanyag (A.7.2.), továbbá jelleg- és ízkialakító anyagok az A.9. és A.10. pontoknak megfelelően. A pép a metszéslap 50%-át töltheti ki. Fő jellegkialakító anyagai a só mellett a bors, a fokhagyma, a köménymag, a paprika és az egyéb technológiailag indokolt adalékok. Tartósítását forró füstöléssel és főzéssel végzik.


A termék forgalomba hozható egészben vagy pározva, fóliás, vákuumfóliás vagy védőgázos csomagolásban is.


Kiindulási anyagok


Sertéshús gyártási alapanyag (A.4.2.), (S-70 k, S-60 k)


Marhahús gyártási alapanyag (A.2.2.), (M-70 k, M-60 k)


Gyártási szalonna alapanyag (A.7.2.).


Sertés- és marhavágás melléktermékei (A.8.3.1., A.8.3.4., A.8.3.7.)


Jelleg- és ízkialakító anyagok, az A.9. és az A.10. pont szerint


Minőségi követelmények


A 4.2. pont szerint.


Kémiai összetétel


A 4.2. pont szerint, a következő eltérésekkel:


Fehérjetartalom legalább 13,0% (m/m)


Víztartalom legfeljebb 60,0% (m/m)


Zsírtartalom legfeljebb 30,0% (m/m)


Érzékszervi tulajdonságok


Alak, méret


22–32 mm átmérőjű, legfeljebb 15 cm hosszúságúra pározott termék.


Burkolat


A burkolat sima, sérüléstől, szennyeződéstől mentes.


Állomány, metszéslap


Tömötten rugalmas, jól összeálló. A metszéslapon 6–8 mm nagyságú hús- és szalonnaszemcsék láthatók húspépbe ágyazva (a húspép mennyisége legfeljebb 50%).


Szín, illat, íz


Barnáspiros színű, kellemesen füstös, fűszeres (kömény) illatú, ízhatása a felhasznált fűszereknek megfelelően harmonikus.

2010. júl. 21. 18:05
Jobb, hanem tudod mi mindent tesznek bele!!!-tudom, mert dolgoztam vágóhídon:(
2010. júl. 21. 17:56
Nem tudom hogy készül, de finomabb :-)
2010. júl. 21. 17:51
Lecsókolbász és debreceni között mi a külőmbség? hogyan készül a debreceni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook