Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Krumplis dóka recept

Krumplis dóka recept

A Krumplis dóka hozzávalói:
60 dk főtt krumpli
1 tojás
annyi liszt
hogy még nyújtható lágy tésztát kapjunk(Kb 5-6 púpos evőkanálnyi)
só bőven (kb.1,5 teás kanál)


A Krumplis dóka elkészítési módja:
A krumplit (lehet maradék püré is)összetöröm, a tojással és a sóval, liszttel elkeverem. minél lágyabb annál finomabb! Bőven meg kell lisztezni a gyúrótáblát,hogy ne ragadjon le a tészta nyújtáskor!Kb 5-6mm vastagságúra nyújtom. Fél tenyérnyi kockákra vágom, vagy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, majd először a lisztes felével lefelé mindkét oldalát forró olajban megsütöm.Egy tartalmas leves után ebédre is tálalható.

Eddig még bárki evett belőle ízlett neki.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A krumplis dóka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook