Titó pite recept

A Titó pite hozzávalói:
Tészta hozzávalói : 50 dkg liszt, 14 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 dkg szalakáli és annyi tej, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk.

Krém : 0.50 L tejet, 4 kanál kristálycukorral, 4 ek. liszttel felfőzünk úgy, hogy a lisztet először 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk és hozzáöntjük a lisztes tejhez, és tovább főzve besűrítjük. Utána ezt a főzőtt krémet kihűtjük.
25 dkg margarint, 30 dkg porcukor,1 citrom,2 dkg kakaó

Tetejére :csokimáz


A Titó pite elkészítési módja:
Ezt a tésztát 3 felé osztjuk és kinyújtjuk kb. 30 * 25 cm nagyságúra. Max. 10 perc alatt 160-180 fokon világosra sütjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt, főzött krémet hozzáadjuk és habosra keverjük. Elfelezzük és az egyik felébe egy citrom levét és héját keverünk. A másik felébe pedig 2 dkg kakaóport teszünk. A lapokat ezekkel a krémekkel betöltjük. A legfelső lapot még nem tegyük rá, hanem először vonjuk be csokoládéval és, ha kihűlt vágjuk fel akkora szeletekre amekkorára majd a süteményt szeretnénk vágni. És így tegyük rá a 3.lapot a citromos krém tetejére. Így forró vizes késsel könnyebben fel lehet vágni.

A süti a naplóm 214.bejegyzésemnél látható:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A titó pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook