Közös fogyi 2011.04.01-től (beszélgetés)
Holnap akkor küldjünk méréseredményt, vagy csak a jövő héten.
Kátya! Merre tekeregsz?
Szúrkolok a lányodéknak!
Az én kislányom is aranyérmes lett a ki-mit-tudon, így most a gálára készül ezerrel, új hegedűművet tanult, most kellett venem neki új hegedűt is, mert a régit kinőtte (7 éves).
A gála ilyen nagyon ünnepi történet lesz, külföldi néptáncosokkal ciprusról, meg ott lesz a város vezetősége is a fehérvári színházban.
Már most aggódok, hogyan fog kinézni teljesen egyedül azon a nagy színpadon, féltem, nehogy megijedjen majd tőle!
Nektek is szép délutánt!
Én is megebédeltem, még 3 óra meló vár rám, neki is állok. Ma megyünk kórusversenyre, a lányom fellép, úgyhogy korábban lelépek. Mindenkinek szépséges délutánt, igyatok sokat, én ma még alig ittam, grrr!
Kátya, jelentkezz!
Bizony, égjen az a zsír!
Hajrá csajok!
Jó étvágyat kucikka!
én meg megyek, kiszedem a kenyeret, vasalni már nem megyek vissza, viszont össze kell pakolnom a csajszim hegedűcuccát, meg v.mi tiszta holmit-erdei iskolában van...-, hogy szalonképes legyen, aztán várom a tantó néni telefonját, hogy mikor indulhatok érte.
Kiszaladok enni, majd jövök.
Addig is fel a fejjel, le a hájjal!
Igen, Tatarek Rezsire tavaly találtam rá, azt csinálom, bár decemberi csípőficamom és a gerincficamom miatt abba kellett hagyni, azóta tönkrement a dvd-m, s most szereztem be egy laptopot, amin le tudom játszani végre.
Meg amit írtam, biciklizem, mert szeretném végre újra megkerülni a tavat, mint ahogyan 15 éve , vagyis rendszeresen kerekeztem, s naponta tettem meg a dimbes-dombos utat munka előtt vagy után...
Futni is szeretnék újra elkezdeni, de féltem a térdeim, egyenlőre rendzsresen gyaloglok, s finoman kocogok - a kutyát mindenképpen vinnem kell, akkor már ki kellene használni ...
Hát ez hihetetlen! :DDD
És bevették? :D
Igazából a súlyom nem is zavar, inkább a sok háj :-)
Ha vékonyabbnak tűnnék, szerintem nem is érdekelne a kiló, ami -ma mértem magam nyusziünnep után először- 65 :-(.
Pedig nem is vacsizatunk, csak a gyerekek...
én is a hüvelyeseket krumplival sűrítem! :-)
A gyerekeim nekem nem preferálják, ha szemcsés marad az étel, nekem így jött a zabpehely liszt, amit finomliszttel keverek élből, így a palacsintájukkal sem kell vacakolnom.
Dehogyis!
Csak magamon nem ehhez a látványhoz voltam hozzászokva még elhízottan sem.
Tudod én nagyon alacsony vagyok, ezért rajtam sajna nem oszlik el szépen a plussz sok kiló, most elkezdtem ráncososni, de nemcsak a szemem alatt, hanem valahogy a hasamon is úgy látom, mintha folyna az a sok zsír.Szerintem undorító.
Én rendszeresen curlingezek, s a csapattársaim is azzal nyugtatgatnak, hogy sok fiatalt nézzek meg, én sosem néztem úgy ki, mint ők, mert szerintük rajtam látszik a sportolói múlt.
De amikor Béres Alexandráékat látom a jégen Szekeres Ildikóval, ők legalább 20 centivel magasabbak és olyanok, mintha most készülnének őket tűbe fűzni....Jó, hogy valahol a testi adottság genetika, de azért akkor is jobb lett volna, ha anno a szüleim legalább 10 percel tovább élvezik egymás társaságát , hátha ma én sem a magasságom és szélességem miatt nyavalyognék, mert 10 centivel magasabb lehetnék ! :-D
Hát nekem is, a 65 az álom, álomm, édes álom!
De mindenki maga tudja, hogy mikor érzi jól magát és ez a lényeg, hogy mi magunk jól érezzük a bőrünkben magunkat.
Ne csüggedj!
A tükröt szeretni kell, akkor szépet mutat!
(egyébként meg fiatalabb vagy nálam két évvel, úgyhogy az öregedést ne is említsd!)
Nekem napi 1-2 szelet elég, ha pedig van aldi a közeledben, én esküszöm a lisztjeikre, amik sütőben is süthetők, nem kell hozzá gép. Bár tudom, hogy 10000Ft nem kevés, de az én gépem lassan 10 éve működik hibátlanul, s szinte minden nap használom.
Amikor ráunok a sütésre, néhány napig sparos zsömit kap a család...
Ja, egy ötlet mindenkinek!
Én itthon nem zacsiban tartom a finom lisztet, hanem üvegben, s egy kilóhoz mindig hozzákeverek min. 30dkg zabpehelylisztet, azzal készítek mindent-rántást, sütit, habarást.Ha nem kapok, akkor tönkölybúzalisztet használok, persze teljeskiörlésűt- egy adag rántáshoz ezt tisztán is szoktam, a paradicsomos főzelékfélékhez pedig csakis ezzel sűrítek, mert szerintem sokkal finomabb.
Tudom, hogy nem olcsók, de így keverve is már jól használhatók...így nem is fogynak el havonta...
Bizony -bizony, pedig most pár napja megint szenvedek a gondolatától is, hogy diétáznom kellene megint, hogy nyugodtabban vihessem a gyerekeimet strandolni, hogy én is le merjek vetkőzni.
Tavaly vettem észre először azt is, hogy ha kövér is voltam, mindig feszes voltam, most pedig már nem a töltött galamb, hanem a kivénhedt, hájas csüngőhasú kocára emlékeztet a tükörképem :-(
Szóval már nem csak kövér vagyok, hanem öregszem is...
Mi jön még ezután csajok?
Szóval muszály lesz valahogy lefogynom!
Miért is lenne baj, ha panaszkodsz? Pont ezért vagyunk itt, hogy megosszuk egymással a bajokat, örömöket.
Szerintem már mindenki sírt el itt bánatot, ez a jó.
A házi sütésű kenyered isteni lehet. Én is szemezgettem már kenyérsütő géppel, de lehet, hoyg akkor még többet ennénk.
Igen, próbáltam már mindenféle só és zsír nélkül, de ennyi erőből papírt is rágcsálhatnánk, max. nem roppanós, ami az élvezetet adja.
Egyszer olvastam, hogy csináltak egy tesztet, amiből az derült ki, hogy az emberek majd 90%-a szívesen választ olyan nasikat, amik roppanósak, mert ezek hangja egy plussz örömforrás...
Biztos ezért eszem szívesen az almát is, nemcsak a pattogatott kukoricát :-), a gyerekeim pedig sárgarépapártiak, én még a karalábé mellett is szívesen voksolok két főétkezés között :-)-bár ez nálam ritka, nem vagyok az a nassolós alkat, inkább nassolok, mint vacsizok, de ahhoz v.mi igazán jó film kell! :-)
Szerintem is a mennyiség a kulcspont. Az én napi rutinom, amennyiben be tudom tartani:
reggel: 1 alma, vagy körte apróra vágva, rá egy natur joghurt , bele egy kis natur puffasztott gabona, rá egy kis fahéj.
délelőtt, 10 körül egy alma, vagy egy marék dió, mogyi, mandula.
Ebéd saláta sült pipicombbal, vagy hallal, vagy egy gyros. Vagy egy meki kertész sali, krumplival (tudom, hogy nem egészséges a sült krumpli, de ennyinek bele kell férnie)
délután megint valami apró nasi, magok, vagy gyümi.
Este rozskenyér, zöldséggel, vagy valami kikevert krémmel (brokkoli, csicseriborsó, vöröslencsepástétom)
Ennyi. Tudom, hogy nem este kellene kenyeret enni, ennyi biztos rossz a rendszeremben.
Ja, és 6 után már nem eszem semmit. (7 után már nem is iszom, mert ha estére leterhelem a vesém, olyan derékfájással ébredek, hogy ki sem tudok kelni az ágyból.)
Na itt is vagyok :-)
szóval a cukorral fejeztem be...
Aztán itt van a reggeli... Nekem kell, hogy egyek naponta kenyeret, ha 1 szeletet is-ezzel szerencsém is van, mert nagyon szeretem a teljeskiőrlésű lisztkeverékeket, s egyébként is itthon sütöm, ráadásul az Aldis lisztek szerintem szuperek.Igaz néha 2 darabot kell sütnöm 1 nap, mert van, mikor abból is több fogy, de 1kg lisztkeverékből (300ft)2 db jön ki, így az még egészen emberi.
Ebéd vagy vacsora, nekm legalább 1-szer kell ennem v.mi husikát, különben csak össze-vissza zabálok, nem tudom hova tenni magam.Ha éppen úgy alakul, hogy nincs v.melyikhez husi, akkor legalább 1 szelet párizsi vagy 1 virsli jól esik lefekvés előtt-és ez a legrosszabb, hiszen igencsak hízlal mindegyik.
Húsokból pedig én is a natúr, olívaolajon megforgatott szeleteket preferálom, mellé sok-sok salátával , de a rizst sem vetem meg köretként.
de ha valóban diétázóknak szánt ételt szeretnék az asztalra tenni, bizony az a bizonyos liszkeverék sosem kerülhetne az asztalunkra....
tejtermékek is ritkán kerülnek oda,a gyerekeim allergiásak rá, nekem pedig azok fogyasztását is az intoleranciám határozza meg.Van, hogy megehetek 1-1 joghurtot, viszont van, hogy már akár egy szelet sajttól elsápadok , mint tegnap a tojástól...
Szóval igazából marad a mennyiségi megvonás és a sport, amit egyébként is szeretek -curlingezek csapatban, ami rendszeres edzéseket követel meg, mégis a télen 6 kilóval is gyarapodtam, ami nem igazán tesz jót szellemi épségemnek:-)
Kicsi vagyok és kövér, amióta a gyerekek születtek, s képtelen vagyok lefogyni. Nem akarok én 48 kiló lenni, mint lánykoromban, de azért szeretnék 50-53 kiló körül mozogni...De egyszerűen a szervezetem ellenáll, ha le is esnek a kilók akár 56 -ra, akkor is pár hónap alatt visszatalálnak rám, mintha átkódolták volna a szervezetem, hogy nekem csak ilyen 63-körüli súllyal lehetne tovább élnem...
Na ennyi volt, talán pár napra ki is panaszkodtam magam, emiatt elnézést kérek tőletek!
További ajánlott fórumok:
- Fogyi 2011.05.23 kezdettel
- Közös fogyi második felvonás!
- Állandó fogyi? Gyerekekkel otthon?Monor környékén laksz? Írj hátha van közös témámk?
- Nálatok is 2011.05.01-től 50%-kal megemelik a bölcsődei térítési díjat?
- XVII. kerületi gyerekesek! Mit szóltok, hogy 2011.04.01-től megszűnik a kerületi gyerekügyelet?
- Közös fogyizásra invitálnám azokat, akik Szeged-Szőregről vannak itt