Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kórház szülészetén hogy lehet pihenni? fórum

Kórház szülészetén hogy lehet pihenni? (beszélgetős fórum)


21. jooeva
2018. máj. 6. 19:42
Nekem első babánál be kellett feküdnöm túlhordás miatt hétfőn, szerdán szültem. A 3 napot, míg egyben voltam, egy nagy kórteremben töltöttem, ahol 1 napos műtétesek (abortusz és egyebek) voltak, tudtam éjjel pihenni, szülés után 2 ágyas szobában voltam, baba éjjel-nappal velünk volt, ott már kevesebb volt a pihenés, de túl éltem. Második babával egy vírusfertőzés (hányós-hasmenős) után kerültem a szülőszobára, 2 óra alatt megszültem, de 3 napot töltöttem abban a szobában, a szülőágyon, ahol szültem, mert nem tudtak máshol elkülöníteni a fertőzés miatt, a baba is végig mellettem volt, őt sem vitték be a többiek közé, no itt nulla pihenés volt! 3 napig hallgatni éjjel-nappal a szüléseket..... Szóval mind két alkalommal már alig vártam, hogy 3 nap után végre otthon legyek!
20. KelemenKE (válaszként erre: 19. - 61e75fb84c)
2018. máj. 6. 18:41
Ezt most hogy érted? Mire jöttek a fájások és már olyan fáradt voltam, hogy alig éltem. Aztán vajúdtam 8 órát kétperces fájásokkal nyolcadmagammal a vajúdóban, a vége császár lett hajnalban-de addigra teljesen kész voltam. Valahogy elmúlt ez a kórházi időszak, otthon milliószor jobb volt, pedig a férjemen kívül nem segített senki, de nem is kellett. Én maximálisan megértem azokat a nőket, akik egy komplikációmentes szülés után másnap hazamennek-mert volt ilyen kismama is. Sajnos nekem a császár miatt maradnom kellett a kórházban.
19. 61e75fb84c (válaszként erre: 18. - KelemenKE)
2018. máj. 6. 18:17
Huh... de szules alatt felporogtel? Feltudtal elenkulni?
18. KelemenKE (válaszként erre: 14. - 61e75fb84c)
2018. máj. 6. 15:26

Hát ez nagyon-nagyon durva...Én túlhordtam a babámat, ezért befektettek. Egy hétig voltam a szülészeten mert a nőgyógyászaton nem volt hely. Sírva könyörögtem, hogy hadd menjek haza (2 utcányira lakunk a Szt.Imre kórháztól) olyan fáradt voltam mint egy hülye. Az 1 hét alatt két garnitúra társaság fordult meg a szobában (2 ágyas szoba)


Mivel én még "egyben" voltam, mindenért engem kértek meg a frissen szült szobatársaim, akik alig éltek (kérek egy pohár vizet, lekapcsolnád a villanyt, ideadnád a gyereket, hiába csöngettem nem jön a csecsemős, szólnál neki...) Éjjel alvás nuku, mert ordítanak a dedek, anyukák mászkálnak, jajgatnak (fáj a mellem, fáj a sebem...)hajnalban kelés mert jön a lázmérőzés, villany fel, jó reggelt kismamák!!!!...Nem sorolom, rémes volt.


Azt sajnálom, hogy nem mentem haza, de a dokim nagyon a lelkemre beszélt, hogy 38 évesen, első gyerek, túlhordás stb. stb. jobb nekem bent. Volt napi 1 NST aztán jólvan. Mire odakerültem, hogy szülök alig álltam a lábamon a kialvatlanságtól. Aztán meg kaptam a telefonálós nőszemélyt áááá.

Péntek hajnalban szültem, hétfőn reggel a nőt hazaengedték, én estig maradtam mert a férjem csak akkor tudott hazavinni minket. Az a pár óra egyedül, kettesben a kisbabámmal volt életem leszebb élménye.

Engem bárki kérdez, csak annyit mondok: kerül amibe kerül, EGYÁGYAS SZOBA!!! Minden pénzt megér.

2018. máj. 5. 21:42
Én tavaly októberben szültem, első baba, fajnalban. 4 ágyas szobába kerültem, kérdezték, hogy akarok-e egyedül lenni, mert van még olyan 4 ágyas szoba, ami teljesen üres, de én nem akartam 3 napig esetleg teljesen egyedül lenni, gondoltam valakihez azért jó lenne szólni. Az első 24 órában még négyen voltunk a szobában+ a babák... pihentem volna, de az adrenalintól nem ment, aztán meg volt 2 szoba társam akik hát kissé érdekesek voltak, de őket szerencsére másnap haza engedték. Ketten maradtunk egy csajszival akivel azóta is nagyon jóban vagyunk, egyébként pont egyszerre szültünk, nem is volt senki más aznap rajtunk kívűl a szülőszobán. Szóval nekem pozitív élményként maradt meg. 😊
16. 61e75fb84c (válaszként erre: 12. - Ab3619a9cd)
2018. máj. 5. 19:16
De durva!Nem szabadna beengedni oket!!
15. 61e75fb84c (válaszként erre: 10. - Lapbarna)
2018. máj. 5. 19:15
Az a szomoru h megengedi azt egy korhaz h bejojjenek hozzatartozok ujszulottes szobaba:/ Fertozesveszely!
2018. máj. 5. 19:13
En azt nem ertem ha befektetnek elore es egy ejjel se alszom ki magam hogy fogok megszulni???
13. lapbarna (válaszként erre: 10. - Lapbarna)
2018. máj. 5. 18:38
A babtista megtéríteni akart, nem megteríteni, bocsi. :D
2018. máj. 5. 18:20
Éjjel 2-kor vitt be a férjem másfél óra múlva meglett a csemete.10 óra körül vittek át baba-mama szobába.3 ágyas volt.Mellettem volt kollégám felesége feküdt vele rendben volt minden de a másikon egy kisebbségi tini lányka feküdt akinél problémák is voltak mentő vitte el a babáját.Na vele voltak gondok.Horkolt,hisztizett...Ebbe a szobába senki nem jöhetett be,de az egész familiája ott bőgött.A nővérek nem győzték kihajítani őket,mert mi szoptattunk volna.Éjjel nem voltak ott a babák,így simán lehetett aludni.
2018. máj. 5. 17:47
huha vannak am sztorik!
2018. máj. 5. 15:59

Első gyerek: rooming in. Szobatársam baptista. Járt hozzá egy ismerőse, akivel végig a bibliát olvasták. Hangosan! A harmadik napon meg akart teríteni. Hétfőn éjszaka szültem, péntek reggel engedtek haza.

Második gyerek: rooming in. Szobatársam elsőgyerekes anyuka. Teljes eufória. A férje sírt, hogy nem tudja megszoptatni a gyereket (mármint ő, mint férfi képtelen erre), ezért reggel 6-tól este 10-ig benn volt velük. Pelenkázta, ringatta a kicsit. A végére már nem érdekelt, hogy premier plánban nézte végig, ahogyan kínlódok a szoptatással. Kedd délután szültem, péntek reggel hazaengedtek.

Harmadik gyerek: másik kórház. Egyágyas szoba. A babát este 10-kor elvitték reggel 6-ig. Hétfő éjszaka szültem, csütörtökön már itthon aludtunk.

2018. máj. 5. 15:52

Nekem csak 1 szobatársam volt, egész nap a mobilján lógott és kb. 100x végig kellett hallgatnom a szülésélményét - engem császároztak, esélyem se volt, hogy kimenjek a szobából első nap, de később is örültem, hogy oldalra tudtam fordulni..Az én gyerekem vagy a csecsemősöknél volt, vagy aludt-szopott, az övé meg ordított éjjel-nappal, 3 napon keresztül. Egy horror volt...


Ha újra szülnék csak olyan kórházba mennék, ahol van alapítványi szoba (magyarul egyágyas fizetős szoba) lefizetném a szülésznőt, hogy tuti bekerüljek ebbe a szobába (amikor szültem is az volt a terv, de a szobák mind foglaltak voltak)

Szerintem ez az egyetlen módja, hogy picit tudjál pihenni...

8. gabbbicica (válaszként erre: 6. - Százas Evelin)
2018. máj. 5. 15:27
En szombaton szultem delben es kedden mar hazamehettunk.
7. Szandra1111 (válaszként erre: 1. - 61e75fb84c)
2018. máj. 5. 15:10
Szia! Babácska megszületett?
6. Százas Evelin (válaszként erre: 1. - 61e75fb84c)
2018. máj. 5. 13:17
Hamar vége van annak. Már nem kell 7 napot benn lenni, csak ötöt, az négy éjszaka. Ki lehet bírni, otthon sem fogsz többet aludni.
2018. máj. 5. 11:33

Hát...ez az időszak nem igazán a nyugodt pihenésről szól:)

Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek:)

2018. máj. 5. 11:17
Első szülés, 6 ágyas szoba, de ez volt a legjobb mert itt még elvitték éjszakára a babákat és tudtunk aludni. Második szülés, 2 ágyas szoba egy olyan szobatárssal aki a férjemet is verte horkolásban, plusz velünk voltak a babák, de a horkolás vitt mindent, rettenetes volt, Harmadik szülés, 2 ágyas szoba, nem horkoló lakótárssal, ráadásul ő hamarabb hazament mint én, így két napig tök egyedül voltam, na az szuper volt... Lutri, hogy milyen lesz...
3. gabbbicica (válaszként erre: 2. - Gabbbicica)
2018. máj. 5. 09:40

mondjuk ez alkati kérdés is, mert én ha alszom, mellettem bármit lehet csinálni, tévét nézni, nem riadok fel


már megvan a babád? :)

2. gabbbicica (válaszként erre: 1. - 61e75fb84c)
2018. máj. 5. 09:36
én tudtam, 2 ágyas szobába kerültem szülés után, a babák is velünk voltak 0-24-ben. Ajtót bezártuk, így kintről nem hallatszott be semmi, a szülés után a fiam is pihent, 3 óránként ébredt, addig én is tudtam aludni.
2018. máj. 5. 09:31
Irjon tapaszralatot aki mar fekudt bennt es hogy elte tul a holt faradtsagot...Babak-mamak egyutt sokan...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook