Költöznél kis "faluba" barátod / szerelmed miatt? (beszélgetés)
Ahonnan költözne az 5-7 km? Mert az nem távolság.
Amúgy erősen gondolkodnék, falu és falu; és város és város között is van különbség. Van a környékünkön 1-2 olyan falu ahova szívesen költöznék ha miért úgy adódna, aztán van olyan város is ahova nincs az a pénz hogy mennék.
Én megtettem..nem bántam meg..:)
és bár falunak hívom,kis településen élek kb.1000fő a lakosok száma..minden fel van újítva,járda,út,iskola,stb.
igaz nem tudtam sajna itt összebandázni senkivel,de nem is érdekel ez a része..
5-7km nem nagy ügy..tavasztól-őszig simán lebringázod..
én is tekerek mindenhová..:)
dióhéjban,persze sorolhatnám még..:))
pl,
aminek örülök,hogy nem élek panelban,végre van kertecském,és házunk..
tüzifával fűtünk,és akár éjszaka is üvöltve énekelhetek a kádban..nem hallják a szomszédok,és én sem hallom őket..
Olyan helyen lakom,Wekerlén,ami a város zajától távol van-csendes,nyugodt környék-zöld övezet.Nagy kert-500 nm,nagy terasz, nyáron medence-de ha még nagyobb nyugalomra vágyom,akkor elmegyek a telekre,és ott csak madárfütty van:DDD
Valahogy nem vonz a falusi élet.
A kényelmet meg-lehet teremteni! A falunak van összetartó ereje! Igaz, az ember szem elôtt van!
Ritkán történik meg, hogy napok-hetek után találnak meg valakit meghalva aqnélkül, hogy bárki ránézett volna!
Hát nézd,tagadhatatlan,hogy a városi élet,jóval kényelmesebb! De az is tény,hogy nyáron,én a teraszon hűsölök,és tavasszal,(ősszel,télen:D)úgy iszoma kávém a terszon,hogy körbe vesz a csend,a nyugalom,a madár trilla,nem irigylem,aki a házban,ne adj' isten panelban fődögél..:DD
Szerintem,mindenki mást szeret.Nekem itt is kényelmes,de tény,hogy nemm tudok csak úgy-leszaladni a Lidibe!:DDDD
Az a gond hogy mindketten örökölnek házat majd a szülőkről, u.hugom a városba, a barátja a faluba, közbe már van neki lakása igaz lakatlan.
Gábor szeretné ha hugi oda költözne, de Móni hugom nagyon nagy hazitálásba van e téren.
Ez így van.De aki nem szereti a csendet,madárfüttyöt,jó levegőt,és előnyben részesíti a mekit,a mozit,a szórakozást,annak ellenjavalt!:DD
Engem mindenki hülyézett,hogy képes vagyok a Fővárosból elköltözni...SOHA nem bántam meg!!!! De nem vagyunk egyformák...
Én örülök,hogy eljöttem Pestről,imádom a falut,de mikor depis lettem,dokinő azt mondta:Városi embernek a falu=halál...Hát nem tudom...Én már találkoztam nem egy ellen példával,de azért...én azt ajánlanám,gondolja meg nagyon jól!!!!!!
Aki kényelem szerető,annak pl. nagyon nem ajánlott!
Símán... Rég feltalálták a kerékpárt is.
Csend, nyugalom, kert...
A házat fel lehet lassan újítani, rendben tartani.
Lehet baromfit tartani, veteményest ültetni...
Nincs benzingôz...nem üvölt hétvégén a diszkó, stb.
Persze akinek nem fűlik a foga az egyszerű munkához, az nem marad meg. Mások viszont milliókat fizet azért, hogy csendes helyen élhessenek.
Csak stabil anyagi háttérrel lehet belevágni úgy, hogy még legyen is kápé valahol vésztartalékban.
A másik: kis faluban nem nagyon lehet mozogni, mert munka- és szórakozási lehetőségek is be vannak szűkülve.
A család köteléke nagyon szoros ott, ezt is figyelembe kell venni.
Ja, az indoklás:
Macerás a munkába járás; túl sokat akarnak tudni/túl sokat vélnek tudni az emberről a többiek; kéretlen vélemények jönnek pusztán segítő szándékkal; más az életszemlélet, mint a megszokott; korlátozott kikapcsolódási lehetőségek; a barátságok alapja nem az azonos gondolkodás és a közös érdeklődés, hanem a közelség...
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél ha találkoznál az első szerelmeddel?
- Ki volt az első szerelmed?
- Pesten te melyik kerületbe költöznél?
- Hosszú, biztos kapcsolatból hogyan lépnél ki az új szerelmed miatt?
- Neked hogyan esne, hogy miközben a szerelmed Téged simogat, szeretget, a volt barátnőjéről mesélne?
- Neked van plátói Szerelmed?