Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Köldökvér levétel fórum

Köldökvér levétel (beszélgetős fórum)


2012. dec. 7. 10:09
Sziasztok.Mi is most várjuk az 1.babocánkat,aki kisfiu lesz,és mi is levetetjuk a koldokvért.En Szlovákiában lakom,nálunk 690 Euro ami átszámítva kb 200.000 ft.En azt ajanlom mindenkinek,hogy aki teheti az vetesse le,mert sohasem tudhatjuk h alakula kisfiun élete és ha valami estleg lenne,bár inkább ne kelljen felhasználni,akkor nem kell a fejunket a falba verni,hogy megtehettem volna,de nem tettem.Szép napot. :-)
2009. márc. 24. 10:56

Nos, azóta eltelt egy kevés idő, mióta írtam erre a fórumra, és babát várok.

Szeretnénk levetetni a köldökvért, csak még nem döntöttük el melyik intézetbe...

2008. aug. 1. 20:57

Szia, nekem is van rossz anyósom és a téma nem hálás hanem bosszantó és azért írok oda:(

De köldök zsinór vérünk is van. Szerintem azért írnak kevesen mert még mindig sokba kerül a legtöbb embernek:((

Mi még 360ezerért vetettük le egy céggel és két helyen van elrakva Európában. Havonta fizetünk 15ezret két éven át. Én is a harmadik gyereknél vetettem le és mégpedig azért mert sajna a családomban rengeteg rákos megbetegedés volt mondjuk nem a gyerekeknél de soha nem tudni:((

Ilyet, hogy hány kilóig jó a milyenk nem tudom de mivel azt mondták, hogy elég jól haladnak a szaporítással már mint a kisérlettel hogy tudják majd nem sokára sokszorozni ezért reménykedek hogy sikerül nekik és abban is hogy inkább ne kelljen használnunk.

2008. aug. 1. 20:10
Látom az anyóstéma hálásabb... Hmmm az mindenkinek van, ez úgy látszik nagyon keveseknek. No mindegy, kíváncsi lettem volna ki miért vetette le...
2008. júl. 29. 13:14

Még mindig semmi? Pangás... Nem veteti le senki szüléskor?

Senki sem akar, vagy nem tud áldozni rá?

2008. júl. 27. 16:45

Látom halott a téma, kevés a tapasztalat, kevesen szánják rá magukat?

Nem akarok rá új fórumot nyitni, hátha közben beindul ez.

Márciusban született a (3.) legkisebb gyerekem, levetettük a köldökzsinórvért, kifizettünk érte egy TV árát (inkább ne nézzek TV-t 10 évig), nagyon jól sikerült a levétel, megkaptuk az eredményt, minden rendben a mintával, és 67.5 kg-ig lehet igénybe venni, ez nagyon bíztató, ugyanis ez egy felnőtt ember súlya, én még most sem értem el, a férjem is alig lépte túl, valahogy megnyugtató, hogy van. Soha-soha ne legyen rá szükség. Kaptunk egy listát is arról, hogy milyen betegséget lehet vele eredményesen kezelni, mire ajánlott, mire nem. Remélem egyikkel sem fogunk találkozni az életben. Azt is mondták, hogy korlátlen ideig tárolható, amíg fizetjük a tárolási költségeket.

És épp az a pláne benne, hogy más családtagnak is használható elvileg. Gondolom ez esetben még további kivizsgálás is szükséges. Egy nagyon jó orvos ismerősöm szintén azt mondta, szerinte van értelme, ha neki még lenne alkalma, ő is megcsináltatná.

A levétel Szlovákiában játszódott le, egy vidéki lepukkant kórházban, csapnivaló egészségüggyel, hiányos személyzettel stb... ugye nem kell rézsletesebben ecsetelni? Mindez 24840 Sk-ért (190 000 Ft), évi tárolási költség azt hiszem 900 Sk körül (6900 Ft). Ennyit valahogy mindig kinyögünk. Mindenki jól gondolja meg, érdemes-e, mert 5-6 éve még nem is volt rá lehetőség.

2007. okt. 30. 23:17
az őssejtben nagyon nagy lehetőségek rejlenek,ne legyen rá senkinek se szüksége, de sok év múlva nem csak a gyereknek, hanem minden közvetlen hozzátartozónak a gyógyulást jelentheti.Ami az árát illeti,nem tudom azt tudjátok-e hogy részletben is fizethetsz, és 2 év alatt annyi mindenre elkölti az ember a pénzt, ha ezt nézed, mi az a 350e .-?! Ráadásul egy baba indulásához is ennyi pénz kellhet,ha pediga babkocsi árakat megnézzük, nos egy drágább kocsi belekerül akár 100e.- -ba is.És a csonvelő levétel iszonyú fájdalommal jár.A köldökzsinór vér pedig adott.Érdemes elgondolkodni rajta. Én is választottam, most h a 2. lányunk megszületett.Mi is sokat vívódtunk rajta, de a családban nem 1 orvos van, köztük gyerek orvos is, ő volt aki meggyőzött minket. Ha vki, neki van hozzá szakértelme.
16. emily (válaszként erre: 15. - Ditke62)
2007. máj. 14. 14:02
Na valami ilyesmire gondoltam én is, csak nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni... :-)
15. Ditke62 (válaszként erre: 14. - 788165bfc9)
2007. máj. 13. 13:47

Persze, de 10 év múlva sokminden más lesz.

A köldökzsinórvér nem azért "nagy szám" mert csak onnan lehet őssejtet nyerni, hanem azért, mert ez nem fáj, nincs szövődménye. De a csontvelőből ugyanúgy lehet őssejteket nyerni, csak macerásabb eljárással. És mondjuk ha arra gondolok, hogy 10-20 év alatt mennyi pénzt kifizet az ember ezeknek a cégeknek, és 1., nem is lesz rá szükség 2., tulajdonképpen csontvelőből is kiszedhető

akkor már nem is biztos hogy annyira megéri. Nyilván, ha annyi pénzem lenne, hogy nem tudnám hová tenni levetetném, de úgy, hogy ez komoly anyagi áldozatot jelentsen, úgy nem (mint ahogy épp ezért nem is tettem).

14. 788165bfc9 (válaszként erre: 13. - Emily)
2007. máj. 13. 12:30

Persze, hogy senki sem arra gondol, hogy nagy beteg lesz a babája.

Csak úgy gondolom, hogy esetleg 10 év múlva már sokkal több mindenre jó lesz, és később még inkább...

13. emily
2007. máj. 12. 19:19
Mi nem vetettük le, pénz sem volt rá és ha belegondolok, mi az esélye annak, hogy a kislányom ilyen súlyos beteg lesz? Inkább bele se gondolok, nálam a pohár félig tele van, nem félig üres. ( De hozzáteszem, ha jobban elterjedt dolog lenne, valszeg ezáltal olcsóbb is, akkor természetesen levetetném!)
12. 788165bfc9 (válaszként erre: 11. - Image13)
2007. máj. 12. 19:03

Ez tényleg oltári nagy különbség!

Azt hiszem ez az összeg, már tényleg elérhető nagyon sok embernek.

Fúúú!

Ez tök jó hír...


:)

2007. máj. 12. 01:23

Jó hírem van!Van egy szlovák cég,akik 90 ml-vesznek le és jóval korrektebbek és olcsobbak mint a magyar cégek!!

[link]

akit érdekel nézze meg!

Beszélnek magyarul is én felhívtam őket!Nálunk fízetendő 300 000-350 000Ft helyett egyszeri 690 euro és évi 15 eu a tárolásdíj,valamint mindezt utólag kell fízetned,de tovább mennék!Fizetheted részletben is és egy fillérel nem kérnek többet az eredeti árnál,valamint nagyot csodálkoztak amikor rákérdeztem az elözetes nálunk kötelező megelöző 4 fízetős vizsgálatról,melyet ök az általunk leadott anyagból alapszinten vízsgálnak és ez benne van már az árban!Hoppá!Ennyit a magyar egészségügyröl.Lehet számolni,hogy mennyi is a különbség?És akkor még a szolgáltatás minöség eltérésröl nem beszéltünk.Ennyire nyulnak csak le minket itthon!

2007. máj. 12. 01:06

A köldökzsinórvér eredetű őssejtek legnagyobb korlátja, hogy a levett 40 cm3 őssejtet csak kb. 40 kg-os testsúlyig lehet használni. Az USA-ban egy cég szabadalmaztatott egy olyan eljárást (szelektív amplifikáció), amelynek segítségével az őssejtek száma növelhető. 2003.-tól kezdve már tesztelik klinikumban is az eljárást, és a rendelkezésre álló eredmények eddig bíztatóak. Japán kutatók is kidolgoztak hasonló eljárást az őssejtek számának növelésére.

Ergo!A szülésnél levett mennyiséget max 40 kg testömegü gyermeknél lehet felhasználni.Az böven 20 éven belül lesz.Utána már csak a fentiekben említett dusítással lehetséges használni,amit egyenlöre még csak USA - Japán-Kína végez igen komoly összegekért.

De a bajban kit érdekel a pénz!!

Csak a pontosság kedvéért írtam le a fentieket,hogy tisztában legyenek azzal a ténnyel,hogy a felhasználása is manapság még nagy összegekbe kerül.

Remélem 20 éven belül már ugy használják az őssejtet,mint manapság bármely rutin kezelést.

Szomorú,hogy manapság már az egézség pénz kérdése!!!

9. Ditke62 (válaszként erre: 8. - 788165bfc9)
2007. máj. 8. 21:15

Nem nagyon értek hozzá, meg nyilván mire szükség lesz esetleg rá, sokkal előrébb járhat a tudomány, de most úgy van, hogy kb. 10 éves korig vagy 40 kg-ig használhatók fel az őssejtek, utána már kevés. Mivel fagyasztva van, felolvasztás után lehet hogy lehet szaporítani, de lehet, hogy akkor elkezd differenciálódni, mert nyilván amilyen közegbe kerül. olyan sejtté alakul. Szóval neki a helyén kell szaporodnia, hogy ha mondjuk csontot akarnak belőle akkor azzá is alakuljon, ne mondjuk izommá. A specializálódáshoz nagyon sok olyan anyag kell, amit a környezetben levő sejtek termelnek, ez egy nagyon érzékeny folyamat, nem tudom, hogy most ezt mennyire lehet megcsinálni. Egyébként nyilván vannak előnyei, de őssejtek nem csak a köldökzsinőrvérben vannak, csontvelőből már régóta nyernek őssejteket és használják a gyógyításra.

Ez a focista dolog nem tudom igaz-e, de most vagy leveteti a gyerek vérét és elteteti, vagy van olyan hülye, hogy felhasználja magának és akkor nem jut a gyereknek később. Hát nem tudom, de valahogy számomra nem életszerű :)

8. 788165bfc9 (válaszként erre: 7. - Ditke62)
2007. máj. 7. 17:04

Mi még az építkezés előtt állunk, úgyhogy mire elkészül, és lesz baba lehet hogy csak álom marad a dolog...


Lehet hülyeséget kérdezek, de ezeket az őssejteket nem lehet véletlenül szaporítani :) ?


Valahol olvastam, hogy élfocisták a csecsemőik köldökvéréből nyert őssejtekkel segítik elő a sérüléseik gyógyulását.


Nem tudom hihető-e ?

7. Ditke62 (válaszként erre: 5. - Nyuszicsata)
2007. máj. 6. 00:49

Mi nem vetettük le, bár gondolkodtunk rajta. Több ok volt hogy miért nem, persze a legfőbb a pénz, nekem ikreim vannak, úgy voltunk vele, hogy vagy mind a kettőét, vagy egyikét sem, nem akartunk kivételezni, mi alapján választottunk volna? Kettőre meg nem volt pénz, építkezés végén jártunk, hitelből éltünk.

De, amit én tudok:

tényleg jó bizonyos betegségekre, de nem korlátlan ideig. Egyrészt a tárolás miatt, de főleg a mennyiség miatt, az ilyenkor levett vérmennyiségben annyi sejt van, ami kb. egy 10 éves gyereknek elég mondjuk ha leukaemiás, de nagyobbnak már nem. Családtagnak akkor felhasználható, ha pont azok a várcsoportantigénjei mint a gyereknek. Ez nem csak azt jelenti, hogy 0-s vagy AB-s, hanem a HLA fenotípus is számít. Viszont felnőttnek már kevés.

De kérdezzetek rá szakembernél is.

6. 788165bfc9 (válaszként erre: 4. - Nyusszancs)
2007. máj. 5. 19:56

Az tök jó lenne..

Utánna kell majd nézni.

2007. máj. 5. 18:51

Tényleg felhasználható más családtagnak is?

Tudtok erről valamit?

Azért ez elég drága dolog.

2007. máj. 5. 18:40

Mindenképpen ez a jövő!!!

Ja, és úgy tudom egészségbiztósitón keresztül fizetve, a 30% visszaigényelhető az adóból. Ez azért már olcsóbbá teszi kicsit.

3. 788165bfc9 (válaszként erre: 2. - Weberkitti)
2007. máj. 4. 21:32

Én is úgy gondolom, hogy jó lenne, csak nem tudom mi rá a gari, hogy tényleg eláll több 10 évig...

Hogy tényleg megkapja az ember ha szüksége van rá?

Másrészről meg rengeteg dologra kiad az ember 200-300 ezer forintot, amire nem is annyira van esetleg szüksége.

Szeretném ha lenne rá lehetőségem, ha majd babám lesz, ezért is gondoltam, hogy talán több információhoz juthatok így...

2007. máj. 2. 21:10

Én minden féle képpen levetetem. Ez ma már alap, vagy legalább is annak kéne lennie! Csak még nagyon drága. Hosszú ideig tudják tárolni és ezt meg kell fizetni!

Én minden esélyt megadnék a babámnak, hogy egészséges legyen. Ezzel lehet sikerül is!

2007. máj. 2. 18:14

Sziasztok!


Mi a véleményetek a köldökvér levételről?

Szerintetek ez mennyibe kerül?

Tényleg nagyobb ajándék lehet ez egy babának mint bármi?

Bármi érdekel ezzel kapcsolatban, főként tapasztalatok....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook