Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kinél törtek már be? fórum

Kinél törtek már be? (beszélgetős fórum)


1 2
48. Érdekes73 (válaszként erre: 40. - D71ef05a8e)
2013. márc. 6. 09:41

Szomorú...Ami még szomorúbb hogy szerintem rengeteg tolvajlás mögött ismerős áll, vagy adja a tippet olyan aki vszínű volt a lakásban is tudja mi hol van stb...Tőlünk is mikor építkeztünk (kicsi voltam még ) többször loptak építőanyagot téglát is cserepet is pont a legrosszabb pillanatban .Évekkel később kiderült hogy ismerősök tették ( különböző ismerősök )Ez az ami még undorítóbb ha vki az ismerősét meglopja ráadásul olyat akit nem vet fel a pénz tudja is róla és mégis ...Eladták fillérekért nekünk meg újra meg kellett venni ráadásul nagyobb tételbe.

Sajnos én is olyanokat hallottam ismerősöktől hogy a rendőrség semmit se csinált betörés után még ujjlenyomatokat se vettek és 1-2 hónap után le is zárták a nyomozást.

2013. márc. 5. 12:45
Nekem januárban törtek be. Sajnos loptak is. A szomszédomnál ugy loptak,hogy betámasztották az ajtaját,hogy ki sem tudott jönni. Sajnos a rendőrség nem fog el egy betörőt sem. Igy nem is tartanak tőlük a betörők.
46. writingsmurf (válaszként erre: 32. - 7a23ed9179)
2013. márc. 5. 11:28
Hát igen :))) Persze akkor nem mosolyogtam.
45. Mzsuka
2013. márc. 4. 19:46

Ezek szerint,csak nem vagyok annyira buta,csak sok ember nem hiszi el,hogy nem mindenhol,úgy működnek a dolgok,mint Magyarországon.. Mindenhol vannak bűncselekmények itt is, de a vagyon elleni bűncselekmény sokkal kevesebb.


És nekem is van ismerősöm,akinek be volt riasztózva a háza és fényes nappal kirabolták,pedig csak dolgozni ment el.


Mi csak egy vályogházat vettünk,semmi extra,még a felújítás is csak félig van kész,mégis betörtek. És igenis hibáztatom őket,mert hiába van az embernek kevés pénze,mégsem gondolunk arra,hogy akkor menjünk lopni. De sajnos valakinek ez egyszerűbb.. És az,hogy képesek egy kisgyereket is meglopni,na az már mindennek a teteje.Szerintem..

2013. márc. 4. 19:28

Anyuék családi házába ötször törtek be:O

Legutóbb üres volt a ház,így csak egy zongoraszéket vittek el-mert a zongorát bajosan tudták volna kicipelni:oo

Mi is családi házban lakunk,de eddig egyszer jött be valaki-de azt a csajt ismertem.

2013. márc. 4. 19:21

Hozzánk 2011. dec.-ben törtek be. Családi házban élünk- semmi extra- tényleg, és mégis betörtek. Biztosan kifigyelték, amikor otthonról elmentünk az egész család és levágták a szúnyoghálót az ablakról, ott próbálkozhatott először, de végül az ajtón jött be.6 helyen látszik a feszítővas nyoma, eltört a zár nyelve. Mikor hazajöttünk feltűnt, hogy miért van nyitva az ajtó, a férjemre gyanakodtam, hogy talán valamiért visszament...De közelebb lépve láttam, a kinti fénynél, hogy a szobában minden ki van hányva a szekrényekből. Amint mentünk beljebb, akkor kezdett derengeni, h hozzánk BETÖRTEK!!!Borzasztó érzés: mindenünk kihányva a földre, a gyerekek dobozkái, amiben mindenféle "kincseket" gyűjtöttek, azok is kiborítva, a gombos doboz is kiborítva...Jártunk fel-alá a házba és közbe a számunkra értékes dolgokat kerestük összeszorult szívvel- a fényképezőgépet, a kamerát, amin a gyerekek vannak, a megörökített élmények! Mi hívő keresztényekként hisszük és valljuk, hogy az Úr megvakította a betörőt,mert semmit nem vitt el, a pénzt sem vette észre a fiókban, pedig abból a fiókból a varrós dobozt is kivette- kiborította. Az Úré a dicsőség!

Éjjel, ha pattogott a konvektor, felkeltünk- féltünk! Sokáig úgy éreztük, hogy figyelnek minket, rossz érzés volt arra gondolni, hogy a holmijaink között túrkált egy IDEGEN!

Nekünk fizette a biztosító az ajtónk eltört zárját és a szúnyoghálót. A betörő hagyott nyomot nálunk: az ajtón éktelenkedik a feszítővas nyoma és ha elmegyünk otthonról,azzal a gondolattal jövünk haza, hogy vajon mi vár otthon.

Reméljük megbánja a bűneit a betörő..., mi is igyekszünk neki megbocsájtani.

42. bnedora (válaszként erre: 38. - 731e5b9ffb)
2013. márc. 4. 18:52
Igen, fizetett a biztosító, de az emlékeket nem lehet pénzzel megfizetni.
2013. márc. 4. 18:11
Én Németországban élek, itt is sokkal jobb a helyzet. Itt az összehasogatott fát kint tartják az utcán, meg a lecsatolt utánfutót mellette. A bolt előtt kint hagyják ezt a gurulós mamakocsit, és nem kél lába.
2013. márc. 4. 17:56

Én 7 hónapot töltöttem Finnországban. Egész egyszerűen tény, hogy nem lehet összehasonlítani a vagyon elleni bűncselekmények arányát a mo-ival.


Az én házigazdáim, bár rendszeresen utazgattak az országon belül, főleg síszünetben, a vernadájukhoz évekkel ezelőtt elveszítették a kulcsot, és nemigen foglalkoztatta őket a gondolat, hogy kéne csináltatni másikat. Furán néztek rám, amikor kértem, hogy mielőtt utazunk, legalább hordjuk be a házba a verandáról a cuccokat, kabátokat, bakancsokat, de a kedvemért megtették.


Viszont ott arányaiban több a gyilkosság és öngyilkosság. Minden országnak megvan a maga baja.


És hiába értek egyet azzal, hogy aki itt nő fel, annak szinte az anyatejjel kell szívnia magába az elővigyázatosságot, sokszor tényleg a legjobb biztonsági rendszer sem ér semmit:( Sütheti valaki, ha be van kötve a riasztó rendszer a rednőrségre, ha nem nézünk szembe azzal, hogy a betörőt akkor is jobban védi a törvény, mint azt, akihez betörtek.

39. Mzsuka (válaszként erre: 38. - 731e5b9ffb)
2013. márc. 4. 17:33
Ez hétvégén történt,így még nem tudtunk jelezni nekik. Ahhoz haza kell majd menni. Egyenlőre holnap jelzem levélben nekik és ahogy hazaérünk,bemegyünk személyesen.
2013. márc. 4. 17:28
És fizetett a biztosító?
37. bnedora (válaszként erre: 35. - 731e5b9ffb)
2013. márc. 4. 15:30
Nálunk simán benyomta az ablakot, mégcsak tönkre sem ment, azóta is az van fenn.
36. 7a23ed9179 (válaszként erre: 34. - 731e5b9ffb)
2013. márc. 4. 13:52
Egyedi kulcsos lezárt kocsinkból öt perc alatt rámolták ki a hangtechnikát, a kocsi az udvaron, zárt kapu mögött állt.
2013. márc. 4. 13:51
A rablók és betörők mindig egy lépéssel előrébb járnak, mint a biztonsági rendszerek kifejlesztői.. A rendőröknél meg még több lépéssel előrébb..
2013. márc. 4. 13:48
A másik, ami még eszembe jutott, a kocsilopás: vigyázni kell a távirányítós nyitás-zárással, ugyanis a tolvaj miközben nyitjátok az ajtót elbújik valahol a közelben és egy sima programozható távirányítóval el tudja lopni a kocsi kódját, majd simán ki tudja nyitni a távirányítóval és ellopja a kocsit. Mi már egy ideje csak kulcsot használunk.
33. 731e5b9ffb (válaszként erre: 29. - Pahet a vadász)
2013. márc. 4. 13:46
Hiába van biztonsági ajtó, ha házban, vagy földszinti lakásban lakik valaki. Akkor simán betörik az ablakot, és azon keresztül közlekednek. Nem fognak a speckó zárral foglalkozni.
32. 7a23ed9179 (válaszként erre: 31. - Writingsmurf)
2013. márc. 4. 13:26

Mit kap a c..gyerek húsvétra?


A biciklidet.


:)

2013. márc. 4. 13:25
Nekem csak a biciklimet vitték el, szerencsére az ajtón már nem jöttek be, megelégedtek ennyivel.
2013. márc. 4. 13:17
A rendőrség nemigen törődik azzal, hogy megtalálja a tetteseket, amennyiben kis értékről van. Nekünk legalábbis azt mondták, hogy jobban járunk, ha nem lesznek meg a tolvajok, mert így legalább fizet a biztosító. A betörőktől meg valószínű már úgysem kapnánk vissza az elvitt holmit.
2013. márc. 4. 13:02

Hozzám is betörtek.. összekészítettek mindent, de amit zsebre lehetett tenni, azt eltette, a többi az ágyon maradt.. mert éppen akkor értünk haza. Mi jöttünk, ő ment. Még tenyérlenyomat is volt! de így sem lettek meg, az ékszerek sem...

A rendőr azt mondta, ő már most megmondja, hogy egy hónap múlva jön az értesítés nyomozás lezárásáról..és jött is..:(

Azóta biztonsági ajtónk van, a legjobb.. erre jött az egyik szaki, mert zárat kellett cseréltetni benne /potom 60e/, mert elveszett az egyik kulcs, hogy áááá, ez csak megnehezíti 10perccel a dolgukat.. ok hogy ez a kulcs hiper szuper, de ők olyannal jönnek, ami idomul a lamellákhoz, és pár perc alatt benn is van.. majd mikor végzett akkor visszazárja..észre sem vesszük, hogy volt itt valaki.

Szóval erről ennyit.

Mindnek le kellene darabolni a kezét, hogy ne tudjon soha többet ilyeneket csinálni.. ez az én véleményem.

2013. márc. 4. 11:13
Egyébként tőlünk mindig kis összeget loptak el, ugyanis 20 ezer alatt szabálysértés, ha el is kapják őket egészen véletlenül! Szerintünk most is a kis pénzért jöttek (a lányom spórolt pénzecskéjét szedték ki a perselyből) és csak a szerencséje hozta neki elő a jackpotot, a nagy összeget. Jó, persze, most már okosak vagyunk mi is, hogy kellett volna jobban vigyázni a pénzre, de az is szörnyű, hogy folyton rettegésben kell élni!
2013. márc. 4. 11:12
Azon sajnos nem tudunk változtatni, hogy ennyi bűnöző van szabadon. Amit tehetünk, hogy nem tartunk otthon készpénzt. Olyan lakásbiztosítást kötünk, ami lopásra is fizet, ehhez el kell tenni minden műszaki cikk számláját. Az ajtót mindig zárni kell. A legrosszabb, ami történhet, hogy éjszaka úgy jön be valaki, hogy otthon vagyunk. A meglepett betörő még bennünk is kárt tehet, ha lebukik. Ezért kell otthon tartani önvédelmi eszközt is közvetlenül az ágy mellett. Lehet ez gáz- vagy paprikaspray, sokkoló. Bízzunk a legjobbakban, de a legrosszabra készüljünk fel...!
26. 7a23ed9179 (válaszként erre: 25. - Mosolyka1111)
2013. márc. 4. 11:09
Persze! Két ilyen lopáshullám volt nálunk, egyik sorozat 5 éve, a másik egy éve kezdődött. Azt mondta az előző alkalmakkor a rendőr (3x jöttek ba úgy, hogy otthon voltunk!), hogy ezek jobban ismerik az életünket, mint mi magunk! Egy esetben észrevettük őket, a férjem autóval majdnem megfogta őket, akkor is azt mondták, jobb is, ha nem kapta el őket és bonyolódott netán bele valami konfliktusba, mert a férjem húzta volna a rövidebbet! Akkor sem tarthatom vissza, ha a lakásban kapom el! A kutyákat utána szereztük be, eddig volt hatásos! :(
25. mosolyka1111 (válaszként erre: 24. - 7a23ed9179)
2013. márc. 4. 11:06
Akkor pedig kifigyelték:(
24. 7a23ed9179 (válaszként erre: 22. - Mosolyka1111)
2013. márc. 4. 11:04
De zárja, csak többször kimegy az udvarra, kutyákat etet stb, a mostani lopásnál meg a kukásautóra figyelt ki többször, hogy már jön az utca végén és rögtön be szokta hozni a kutyát...
23. Mzsuka (válaszként erre: 19. - 7a23ed9179)
2013. márc. 4. 11:04
Hát kb nekem is ez a véleményem.. Soha ne legyen több nekik. Remélem amit még kaját is elvittek,az utolsó falatok lesznek,amit megesznek.
22. mosolyka1111 (válaszként erre: 17. - 7a23ed9179)
2013. márc. 4. 11:02

Anyukád nappal nem zárja amúgy az ajtót?

(Mondjuk én sem, itthon dolgozom, ügyfelek jönnek-mennek, nem zárok nap közben.) Lehet, hogy kellene.

21. 7a23ed9179 (válaszként erre: 18. - 731e5b9ffb)
2013. márc. 4. 11:02
Mert ki akartunk fizetni valamit, körülbelül ezekben a napokban, március elején.
20. Mzsuka
2013. márc. 4. 11:02
Hihetelen,hogy mennyivel másabb itt finnben a hozzáállás. Bemennek vásárolni,az autóban hagyják a slusszkulcsot.. A 120eurós szánkót kirakják a bolttól vagy 30m-re,hogy reklámozzák le van árazva,de még ki sincs kötve,semmi és senki nem nyúl hozzá..És még sorolhatnám..
19. 7a23ed9179 (válaszként erre: 16. - Mzsuka)
2013. márc. 4. 11:01
Rohadjanak meg:((
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook