Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kínai narancshéjas csirkemell ananászos rizzsel recept

Kínai narancshéjas csirkemell ananászos rizzsel recept


Elkészítési idő 60 perc

A Kínai narancshéjas csirkemell ananászos rizzsel hozzávalói:
1 csirkemell csíkokra vágva
kukoricaliszt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál csípős csilipaprika por vagy apróra vágott csilipaprika
1 teáskanál gyömbérpor vagy friss reszelt gyömbér
2 narancs szárított héja

Szószhoz összekeverjük:
4 ek vörösborecet
4 ek sötét sós szójaszósz
4 ek barnacukor vagy ebéd édesítő
4 ek víz
1 nagyobb hagyma fél karikára vágva (lila, póré is jó)

1-1 evőkanál mogyoró vagy szezámolaj
1-1,5 dl hús- vagy zöldségleves, helyette ételízesítőt forralunk vízzel
4 személyre rizs
1 light konzerv ananász vagy persze friss


A Kínai narancshéjas csirkemell ananászos rizzsel elkészítési módja:
A csirkemellet megszórjuk a kukoricaliszttel, összerázogatjuk, hogy egyenletesen befedje a csíkokat.
A narancshéjat kb. 20 percre beáztatjuk meleg vízbe, majd lecsöpögtetjük.
A szószhoz valókat összekeverjük.

Az olajon magas hőfokon gyorsan megpirítjuk az átnyomott fokhagymát, a csilit, gyömbért és narancshéjat. Hozzáadjuk a csirkemellet, szintén pirítjuk 1-2 percet. Felöntjük a levessel, 5 percet főzzük lefedve magas hőfokon, majd felöntjük a hagymás szósszal és addig főzzük, míg besűrűsödik a mártás. Pár perc alatt elkészül.
Közben megpároljuk a rizst, hozzákeverjük a kis kockára vágott ananászt.


Wokban jó készíteni vagy öntöttvas serpenyőben. Jobb híján marad bármilyen serpenyő.

A narancshéjat tálaláskor kivesszük vagy leszopogatjuk róla a mártást!
Ha úgy szárítjuk meg a narancshéjat, hogy a fehér részét lehámozzuk, nem keseredik meg az ételben, így benne maradhat és jobban kiadja a narancs aromáját.

Radiátoron nagyon gyorsan megszárad, nem penészedik meg, és mehet a szekrénybe egy jól záródó csavaros tetejű üvegben. Minden citrusféle héjával megtehető, pikáns húsok készítésekor hasonlóan felhasználható.

Bon apetit!


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 18. 16:14
A kínai narancshéjas csirkemell ananászos rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook