Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Karfiol paprikás recept

Karfiol paprikás recept


Elkészítési idő 45 perc

A Karfiol paprikás hozzávalói:
1 nagy karfiol kisebb rózsákra bontva
1 fej hagyma reszelve
só, bors, pirosparika
1 paradicsom lehéjazva
1 lecsópaprika
1 pohár tejföl, szójatejföl
1 csapott ek liszt, zabliszt
Natúr ételízesítő
1 ek repceolaj vagy kókuszzsír


A Karfiol paprikás elkészítési módja:
A karfiolt erősen ízesített vízben majdnem teljesen megfőzzük, leszűrjük.
Közben a hagymából az olajon vagy zsíron pirosparikával elkészítjük a pörköltalapot, hozzáadjuk a pürésített paradicsomot és paprikát, borsozzuk, összeforraljuk.
Beletesszük a karfiolt, a liszttel elkavart tejfölt.
Az íz és állag javítására érdemes pár merőkanál főzőlét eltenni igény és ízlés szerint.


A maradék léből készülhet zöldségleves. Akit puffaszt a karfiol, az fedő nélkül készítse, így kifőnek belőle az irritáló anyagok.

Nokedlivel klasszikus, kényelmeseknek és tésztaimádóknak pörkölttésztával.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 18. 09:32
A karfiol paprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook