Kínai gurulós bőröndökről mik a tapasztalatok. (tudásbázis)
Amit most vettem, azt erre szántam:
FEDÉLZETI POGGYÁSZ
Megengedett méret: Fedélzeti
MAX 10 KG
Kerekek: Megengedett/Nem kötelező
55 x 40 x 23 cm*
MEGVÁSÁROLHATÓ WIZZ PRIORITY SZOLGÁLTATÁSSAL
*El kell férnie az ülés feletti poggyásztartó rekeszben.
KÉZIPOGGYÁSZ
Megengedett méret: Fedélzeti
MAX 10 KG
Kerekek: Megengedett/Nem kötelező
40 x 30 x 20 cm*
DÍJMENTES
*Be kell férnie az előtted lévő ülés alá; laptoptáska, női táska vagy kis hátizsák lehet
De ez kicsi nagyon, nem?
Igen, kifizetik. Nem is ez volt a kérdés, hanem hogy előfordul, hogy megnyekken a bőrönd, bármit képesek lezúzni, csak a minőségi többet kibír, mint a gyengébb, viszont erősen bejátszik a szerencse faktor is.
Nem tudom milyen programod lesz, én kézi poggyásznak általában hátizsákot viszek. Ha nem kell semmi extra, kényes vagy vastag cucc akkor 4 napi öltözetet belevarázsolok.
Na igen.
De attól tartok a füle a kezemben marad, vagy a kereke kitörik 🤷♀️
Pár éve SOS kórházba kerültem műtét miatt, és sporttáskát meg szatyrokat vittem. Akkor azt beszéltük jó lett volna ha van gurulósom.
Szülésre gondoltam most, hogy akkorra. :) Az 5 éves tervben van. De ez más történet. :)
Ne kelljen kórházba menned, arra kár előre beruháznod.
De Timycat ötlete sem rossz, a puha oldalúra gondolok.
Ha baja lesz, kidobod, veszel másikat.
Nekem egy Samsonite bőröndöt törtek ripityára, körberagasztva kaptam vissza. Szerencsére már itthon. Az sem bír ám mindent.
American tourister is jó, kb fele annyiba kerül mint a Samsonite és az is teljesen jó.
Világutazó cimboránk nem merev falú, hanem ilyen sporttáska típusú, olcsó gurulóssal utazik. Azt nem tudják összezúzni. Be sem szokta zárni, így nem hasítják fel a szarkák. Gyakorlatilag ezzel jelzi, hogy ezt a táskát igazán nem érdemes fosztogatni.
Még ha belföldön utaznék busz, vonat stb.-n, akkor nem aggódnék.
De külföld? Repülő?
Én is ezeket használom.
Soha nem volt vele gondom.
Annyiból nem, hogy kilazulhat a kereke, elromlik a csatja/cippzárja, esetleg a húzókája is megadja magát.
Én nem vennék ilyen no name bőröndöket.
Nekem van 26 éves Samsonite bőröndöm.
Még mindig tökéletes.
Tavaly vettem egy noname bőröndöt vízhatlan vászon borítással. Sürgősen kellett, így csak beugrottam egy közeli boltba. Második használat folyamán tönkrement a cipzár, csak bosszúság volt vele.
Aztán sokat olvasgattam ajánlásokat, véleményeket. Elmentem az áruházba. Először csak körbe nézni, megtapogatni, az eladóktól is véleményt kérni.
Aztán megvettem ezt: [link]
Elég sokat utaztam, pályaudvarokon húzgáltam. Elégedett vagyok vele.
55x40x30
Wizz Air lesz majd. Munka ügyben utazom majd. Azt mondták, hogy feladhatjuk, de én nem akartam 4 napra nagyot venni.
Nézem a Samsonite honlapját. Hát nem tudom.. 110ezer, meg 220ezer, meg 80ezer.
Ez brutál. Őszintén szólva én a 60ezret is sokallom egy táskáért.
Ilyen 20-30 körül gondoltam.
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet gurulós bevásárlótáskát venni?
- Van bőröndökre vonatkozó súlykorlátozás repülőtéren?
- Jó minőségú gurulós bőröndöt ajánlanátok?
- Szerintetek milyen súlyú cuccot lehet pakolni, egy 70 centis gurulós bőröndbe?
- Gurulós cipőről vélemény, tapasztalat?
- Hol tudnék hercegnős gurulós bőröndöt, hozzá illő hátizsákkal venni?