Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kidobjam vagy sem? fórum

Kidobjam vagy sem? (beszélgetős fórum)


26. e705905164 (válaszként erre: 1. - B789d47c89)
2011. szept. 10. 03:02
jajj....remélem kidobtad:D
2011. jún. 1. 22:42
kidobnám
2011. jún. 1. 22:28

Én kidobnám ha a helyedben lennék.

Fő az egészség!

2011. jún. 1. 22:18
Fújjj, én biztos kidobnám! Az előttem leírtak miatt is, meg a gusztustalansága miatt is!
2011. jún. 1. 22:14
kidobnám, a penész veszélyes és már az egészben megtalálható mire látszik
2011. jún. 1. 22:08
Mire a tetején megjelenik a penész, addigra már az egészben megtalálható. Én nem kockáztatnék.
20. cef15f164f (válaszként erre: 18. - Boglargica)
2011. jún. 1. 14:25
Az régi ősök körében nem volt szokás 30-nál tovább élni, és 100 éve is haltak bele mondjuk egy sajgó fogba. De szép idők voltak!
2011. jún. 1. 14:17

A penészes ételeket soha nem szabad felhasználni. Sokan kísérleteznek azzal, hogy a penészes részt eltávolítják, pedig a készítmény belsejében (nemcsak a tetején!) is megtalálhatók azok a baktériumok, amelyek a romlást okozzák.

Persze mindenki azt eszik, amit akar, de én biztos nem tudnék romlott ételt megenni.

A toxinok pedig inkább gyengítik az immunrendszert, nem erősítik.:(

Az egészségen nem szabadna spórolni. Mert utána meg lehet gyógyszerre költeni.:(

18. boglargica (válaszként erre: 17. - Cef15f164f)
2011. jún. 1. 14:15

Na igen... Valahogy túlélte az emberiség, nem? És hogy is kezdték az ősök? ;) Domestossal, mi?

No de fölösleges a veszekedés, nem is azért írtam amit. Te így, én úgy, a harmadik meg amúgy.

17. cef15f164f (válaszként erre: 15. - Boglargica)
2011. jún. 1. 13:57
El is felejtettem, hogy van immunrendszerünk! Most hogy mondod, tényleg. Egyáltalán minek tisztítunk meg főzünk mindent, mikor az védekezőrendszerünk mindent eléintézne. Mennyi vizet és gázt is megspórolhatnánk.
2011. jún. 1. 13:54

Nem kell kidombni, nagyon vastagon leszeded róla a penészt és a szagán úgy is érzed, hogy erjedésnek indult e vagy sem.

Ha főzni akarsz vele akkor a bacik meg miegymás elpusztul benne. Eddig semmi bajunk nem volt ha esetleg ilyen adódott.

Persze csak ha hűtőben volt tárolva.

2011. jún. 1. 13:44

és az immunrendszer nem azért van, hogy megvédjen minket a "toxinoktól"? ...

de mindenkinek szíve joga mit csinál, és a pénztárcája dolga is. :)

14. boglargica (válaszként erre: 12. - 9c8432d068)
2011. jún. 1. 13:25

ez persze a legjobb! :)

de ha egy üvegben van, azzal mi nem szoktunk pepecselni. :)

13. cef15f164f (válaszként erre: 1. - B789d47c89)
2011. jún. 1. 13:23
Amikor egy élelmiszeren a a számunkra látható penész foltok megjelennek, akkor a gomba már keresztül-kasul szelte az egészet vagy nagy részét, és toxinokat termel, amit nagy valószínűseggel a hőhatás sem semlegesít. Kukába vele!
12. 9c8432d068 (válaszként erre: 9. - B789d47c89)
2011. jún. 1. 13:21

Vedd le a penészréteget a lekvárról,ha nincs rossz íze az alsóbb részeknek,akkor főzd át újra,és dunsztold ki,ha több üveggel van.Vagy tedd hűtőbe kihülés után,ha csak 1-2 üvegnyi..


Kis tartósítószer nem árt a tetejére.

11. boglargica (válaszként erre: 9. - B789d47c89)
2011. jún. 1. 13:21

süteményekbe biztos jó, amúgy embere válogatja, ki meri elfogyasztani...

persze kóstolás után. :)

10. Bichi
2011. jún. 1. 13:21
Ki ne dobd! Vedd le a tetejéről a penészt, kóstold meg, ha semmi "egyéb" ize, akkor nyugodtan használd :)
9. b789d47c89 (válaszként erre: 7. - Boglargica)
2011. jún. 1. 13:16

Ez igaz, milánóiba akarom, sztem leveszek a tetejéről egy részt még, majd megvizsgálom és ha jónak tűnik akkor megfőzőm.


Ha valakinek van esetleg negatív tapasztalata azért szóljon....


Erről jut eszembe, a lekvárral mi a helyzet, az is mindig bepenészesedik....

8. 9c8432d068 (válaszként erre: 7. - Boglargica)
2011. jún. 1. 13:15
Így igaz.
2011. jún. 1. 13:14
gondolom megfőzni akarod. a főzés elméletileg elpusztítja a kórokozókat...
6. b789d47c89 (válaszként erre: 4. - 8ef78160df)
2011. jún. 1. 13:10
Miféle bajt...hasmenést vagy annál nagyobb bajt is?
5. tündér74 (válaszként erre: 1. - B789d47c89)
2011. jún. 1. 13:07
Egyértelmű, hogy kidobnám.:)
2011. jún. 1. 13:07
hát én nem kísérleteznék, a penész nagy bajt tud okozni a szervezetben
2011. jún. 1. 13:06
Ha hűtőben volt akkor még jó is lehet... :) Meg kell kóstolni.
2011. jún. 1. 13:05
kidobás
2011. jún. 1. 13:05

Az üveges sűrített paradicsomot kb. 3 hete bontottam meg, akkor csak egy keveset használtam el belőle.


Most penészes egy kicsit a teteje, ha leszedem a tetejét, akkor a többi fogyasztható? Vagy inkább dobjam ki?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook