Kellene adnom pénzt? (beszélgetés)
Pl.a különbségre.Magánklinikán 1 anyajegy levétele 25 ezer+szövettan+3 ezer.Tb-re járóbeteg ellátáson ingyen,és a dr-nak adok 5 ezret.A hely felújított,tiszta,bár nem magánklinika szintű.
Tudom, hogy mi mennyibe kerül, nem tévedek, ezért írtam le.
Tévedsz!A magánklinika nagyságrendekkel drágább.Amellett pl.nálunk ilyet nem is végeznek ott.th.más városba kellene mennem.Azért itt nem adnak rettentő nagy pénzeket kisebb műtétekért.
Én is úgy gondoltam, hogy nem adok, csak megkérdeztem. Szerencsére ez az első műtétem és remélem sokáig nem is lesz másik. Köszi a válaszokat :)
Félmillió egy jobb magánkórházban a szállodai szobában való elhelyezés, bent alhat az édesapa, van a' la carte étkezés az étteremből és kiváló körülmények.
Ha ehhez képest valaki kifizetett a tb mellé 400ezret plusz, hogy közkórházban szüljön, az nem ép.
És akkor a Bözsi utalványon meg fel vannak háborodva, mert az nem kp. Na menjenek a víz alá komolyan! :)
Ezen én is szoktam gondolkodni. Nem rég mondta valaki hogy kb. 3-400ezret kifizetett a terhesség-szülés cécóra. Komplikáció nem volt.
Pontosan! Még keveset is mondtál az 5 millás kocsival.
Ha mindenáron fizetni akartok (akik akarnak), akkor miért nem mentek magánklinikára? Ezekért a pénzekért ott osztályon felüli ellátást kaptok, szép környezetben, nem a negyven éves csempe melletti hipószagot.
Fizetsz, vagy megdöglesz. Hogy is hívják ezt?
Az állam dolga a közszférában dolgozók bérének a rendezése, nem háríthatja a velük találkozó lakosságra, az ugyanis korrupcióhoz vezet.
Nem kell síratni az orvosokat, mert az 5 milliós autók valahogy mégis kijönnek, amik a parkolóban vannak. Ha nem kellene fizetnem annyi TB-t, biztos nekem is szeb járgányom lenne.
Nyilván nincs mindenkinek, de nem is várja el mindenki a 10-100ezreket.
Persze h nem kéne.De amikor kisvárosban laksz,egy kórház van,ahová még évtizedekig járni fogsz s kb.ua-kal az orvosokkal találkozni,akkor saját érdekemben megteszem.
Miért, neked ki ad tízezreket, százezreket a megdolgozott melód után csak úgy?
És gondolod, ezt a betegnek kell kipótolnia?! A péknek is adsz tízezret a kifli mellé meg a teszkópénztárosnak is?
Ők sem keresnek sokat.
Bocs!
Van aki 8 óra munkára 45e-t kap....
Pfff!
Ez sem normális!
Akkor!???
Azt még el is fogadhatják. Ellenben a hálapénzt.
Rendes fizetést???
Te hol élsz???
A nettó 120-150 e Ft neked rendes fizetés egy orvosnak???
Pfff
Egyébként mindenki maga dönti el, hogy ad-e pénzt.
Elvileg azért van a tb, azért fizeted, hogy ellássanak.
Dehogy kell!
Kapnak a dokik rendes fizetést!!!
Nem kellene.
Azért fizeted a TB-t, hogy ellásson az egészségügy.
Én soha nem adok. Ha pénz nélkül is kielemkedő ellátást kapok, viszek valami kis apróságot.
Akkor ne sírjatok, hogy nincs pénzetek!
Én mindig adtam, mert beszari vagyok. És sokszor még csak nem is kaptam különb bánásmódot érte.
Általában szokás adni,...én itt ezt látom.De más lehet a te városodban.A "tarifa"is.
Én soha nem adok/tam. Ez nálam nem kérdés.
Ha tb-re végzik a műtétet, akkor nem.
Ha magánintézményben, akkor pedig annyit fizess, amennyi a kapott számlán szerepel.
Jövő héten lesz petefészek ciszta laparoszkópiám. Szerencsére nincs tapasztalatom a műtétek terén. Tegnap gondolkodtam el azon, hogy kellene-e pénzt adnom a dokinak műtét után. Nem tudom mi a szokás. Szerintetek kellene adnom?
További ajánlott fórumok: