Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta recept

A Rakott kelkáposzta hozzávalói:
80 dkg-1 kg új kelkáposzta, 1 doboz (15 dkg) tavaszi vagdalthús-konzerv, 1 dl rizs, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál õrölt köménymag, 1 mokkáskanál piros fûszerpaprika, 2 evõkanál olaj, 1 db egész tojás.


A Rakott kelkáposzta elkészítési módja:
A leveleire szedett kelkáposztát megmossuk, lecsurgatjuk, majd forrásban lévõ, enyhén sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 5 percig fõzzük, ezután lecsöpögtetjük. Hagyjuk kihûlni. Közben az átválogatott rizst többször váltott vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd lábosba téve térfogatához képest dupla mennyiségû vízzel felöntjük, és addig fõzzük, amíg az összes levét felszívja. Kevés sót tegyünk a vízbe! A dobozból kibontott vagdalt húst villával összetörjük. A megtisztított olajon üvegesre pirítjuk, ezután rátesszük a vagdalt húst, és belekeverjük a pirospaprikát, majd ráöntünk egy pohárnyi vizet. Megsózzuk, megfûszerezzük a köménymaggal és a zúzott fokhagymával, ezután pedig lefedve legalább tíz percig forraljuk. Közben elõkészítünk egy közepes nagyságú tepsit, amelynek az alját egy réteg kellevéllel kibéleljük. Erre ráteszünk egy réteg rizst, majd meglocsoljuk a hagymás hússal. Erre újabb réteg kellevél jön, amelyet a rizzsel és a hússal rétegezünk. A tetejére megint csak a kelkáposzta kerül. A tejfölbe belekeverjük a felvert tojást, gyengén megsózzuk, és rálocsoljuk a kelkáposzta tetejére. Elõmelegített forró sütõbe toljuk az alufóliával szorosan lefedett tepsit, és 40 percig pároljuk, végül a fóliát levéve pirosra pirítjuk. Aki nem félti a vonalait, a tányéron még külön is meglocsolhatja kevés tejföllel a rakott kelkáposztát.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 18:48
A rakott kelkáposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook