Kekszes rúd recept

A Kekszes rúd hozzávalói:
30 dkg háztartási keksz
1 dl rum
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
10 dkg darált dió
1 ek. baracklekvár
5 dkg kakaó


A Kekszes rúd elkészítési módja:
A kekszet kukoricaszem nagyságúra tördeljük, leöntjük rummal és egy félórát állni hagyjuk. A porcukrot, a vajat, a diót, a kakaót és a lekvárt jól összekeverjük. Hozzádolgozzuk a darabos kekszet, és zsírpapíron rudat formálunk belőle. Ha nagyon lágy a tészta, tehetünk hozzá 1-2 evőkanál darált kekszet, ha túl kemény, 1 evőkanál baracklekvárt. Hideg helyre tesszük, másnap éles késsel szeleteljük. Nem lesz teljesen puha a "tészta", a keksz ropog a fogaink között.

-Én rumaromát használok rum helyett, 1 dl tejhez adom, és ezzel öntöm le a kekszet.
-A kekszet legyegyszerűbb úgy összetörni, hogy vászonzsákba (konyharuhába) tesszük, és húsklopfolóval (kalapáccsal, sodrófával) törjük össze.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kekszes rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook