Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karalábé fagyasztása fórum

Karalábé fagyasztása (beszélgetős fórum)


18. Napsugár8 (válaszként erre: 14. - Fokhagyma)
dec. 8. 14:01
Akkor ezt viszont kevesen tudják, tudjuk. Kismillió ember van, aki először kiolvasztja a fagyasztott zöldséget, utána pedig panaszkodik, hogy egy összeesett trutymó lett az egész.
17. fokhagyma (válaszként erre: 16. - Józsibirka)
dec. 8. 13:37
Hiszek neked.
16. Józsibirka (válaszként erre: 15. - Fokhagyma)
dec. 8. 10:21

Jól van na..


De a kovászoshoz tényleg szoktak ecetet rakni, hogy robogós legyen, (én nem,)


Komolyan olvastam olyat.

15. fokhagyma (válaszként erre: 13. - Józsibirka)
dec. 8. 10:14

Nem nekem írtad, és bocsi, hogy beleszólok. Szerintem az uborka vagy kovászos, vagy ecetes legyen! Én pl. azért fogyasztok kovászost, mert az ecetest nem bírja a gyomrom.

A kovászos uborka és a hordós káposzta erjesztéssel készül, nem ecetesek. Ezt nevezik fermentálásnak. Azt bátran fogyaszthatja az is, akinek az ecetes nem jó. A kovászos is roppanós.

Persze, lehet, hogy csak vicceltél az ecettel, tudom, vicces fiú vagy Te Józsibirka!!! :-)

14. fokhagyma (válaszként erre: 9. - Napsugár8)
dec. 8. 10:06
Minden fagyasztott zöldséget fagyos állapotban kell elkezdeni főzni, ez alap. A boltban vettekhez gyakran oda is van írva. Ügyes vagy, ha neked roppanós marad.
13. Józsibirka (válaszként erre: 1. - Loretta16)
dec. 8. 08:20

Kovászosuborkához kevés ecet éss roppanós lessz!

Próbáld meg.

12. Józsibirka (válaszként erre: 10. - Bozsu55)
dec. 8. 08:11
Te nem!
11. Alnisa (válaszként erre: 1. - Loretta16)
dec. 8. 08:05
Én csak simán lefagyasztom. De ha főzöd amúgy sem marad ropogós. De pl a hűtőben fagyasztás nélkül is sokáig eláll.
10. bozsu55 (válaszként erre: 8. - Józsibirka)
dec. 8. 07:12
Nagyon vicces vagy...
9. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Loretta16)
dec. 8. 06:32

Akkor marad roppanós, ha felhasználáskor nem várod meg hogy kiengedjen, hanem még fagyott állapotban teszed bele a forrásban levő vízbe, (levesbe) vagy a felmelegített olajon, magas hőfokon gyorsan átforgatod...

Évek óta felszelve, nyersen fagyasztom. De minden zöldséget ugyanígy használok fel, roppanósak maradnak.

8. Józsibirka (válaszként erre: 1. - Loretta16)
dec. 8. 03:29
Ecetbe áztasd meg kicsit
7. Bichi (válaszként erre: 1. - Loretta16)
dec. 7. 21:41
Akármit is csinálsz, sajnos roppanós nem marad.
dec. 7. 21:14
Köszönöm szépen Nektek!:)
5. fokhagyma (válaszként erre: 1. - Loretta16)
dec. 7. 20:07
Mindenhogyan lehet fagyasztani, kockázva is, blansírozva is, anélkül is. Nekem is van lefagyasztva kockázott, főzeléket fogok belőle csinálni. Tapasztalatom szerint a fagyasztott zöldségek már nem olyan roppanósak, mint a frissek, de tökéletesen fogyaszthatók.
dec. 7. 19:38
Nem blansírozom, viszont zöldséggel együtt párolom kis olajon vagy leves-zsíron, kvázi levesalapot csinálok. De a fásabb felét csak símán fagyasztom, húslevesbe.
3. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Loretta16)
dec. 7. 19:21

Én nagyobb darabokra vágom,kizárólag az ízéért húslevesbe.


Ha főzeléknek,levesnek használnád, gyanítom blansírozni kell.

2. libikóka (válaszként erre: 1. - Loretta16)
dec. 7. 19:20
Dobd bele kis sós forró vízbe,,pár percre ,,csepegtesd le ,,hűljön ki és mehet :))
dec. 7. 19:11
Kaptam 4 fej, háznál termesztett karalábét. Le lehet fagyasztani, felkockázva? Van módszer, hogy roppanós maradjon?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook