Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi majomkenyér recept

Karácsonyi majomkenyér recept


Elkészítési idő 30 perc

A Karácsonyi majomkenyér hozzávalói:
25 dkg darált háztartási keksz,
25 dkg vajas teakeksz,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor (vagy édesítőszer),
5 dkg Holland kakaópor,
1,5-2 dl víz,
2 ek. rum,
2 ek. reszelt narancshéj,
10 dkg aszalt szilva (feldarabolva),
5 dkg dió,
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék,
1 csipetnyi patikasó


A Karácsonyi majomkenyér elkészítési módja:
A vajas kekszeket kisebb darabokra törtem. A vajat egy lábasban kis lángon megolvasztottam, majd hozzáadtam a cukrot, a vizet, a kakaóport, egy csipetnyi sót és a mézeskalácsfűszert. Addig kevergettem, amíg a cukor teljesen elolvadt. Ezután lehúztam a lábast a tűzhelyről, vártam míg kihűlt kicsit, majd a cukros-vajas elegyhez hozzáadtam a darált kekszet, összekevertem, majd beleszórtam az aszalt szilvát, a durvára aprított diót, a narancshéjat, a rumot és a kis darabokra tördelt vajas kekszet. Óvatosan összekevertem, majd hagytam teljesen kihűlni. Egy kb. 22 cm hosszúságú, kb. 10 cm mély szilikon püspökkenyérformát picit kivajaztam és a kihűlt masszát óvatosan belenyomkodtam. Alaposan elegyengettem a tetejét, majd hűtőbe tettem egy éjszakára. Reggel óvatosan kiemeltem a megdermedt majomkenyeret a formából és egyenletesen felszeletelve kínáltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi majomkenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook