Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi csillagpuncs recept

Karácsonyi csillagpuncs recept

A Karácsonyi csillagpuncs hozzávalói:
- 8 dl narancslé (frissen facsart vagy 100%-os)
- 3 dl száraz vörösbor
- 5 cl baracklikőr
- 5 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint 5-10 dkg cukor
- 2-3 késhegynyi szegfűszeg
- 2-3 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 narancs vagy csillaggyümölcs (karambola)


A Karácsonyi csillagpuncs elkészítési módja:
A narancslevet, a vörösbort és a baracklikőrt a vaníliás cukorral egy főzőedényben elkeverjük és felmelegítjük, majd hozzákeverjük a fűszereket. A csillaggyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kb. fél cm vékony szeletekre vágjuk, és a puncshoz adjuk.

A megtöltött poharakat fel is díszíthetjük: ehhez 1 szelet csillaggyümölcsöt 2 cseresznye közé szúrunk.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi csillagpuncs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook