Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kapros túrós galuska recept

Kapros túrós galuska recept

A Kapros túrós galuska hozzávalói:
50 dkg túró
20 dkg búzadara
20 dkg liszt
10 dkg füstölt szalonna
3 tojás
1 csokor kapor



A Kapros túrós galuska elkészítési módja:
A villával összetört túrót a tojássárgákkal, három deci vízzel, a búzadarával, az apróra vágott kaporral meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk, és két-három óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük. A hűtőből kivéve a liszttel meg a tojások keményre vert habjával közepesen lágy galuskatésztát készítünk belőle, majd a tésztát enyhén forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben az apró kockákra vágott szalonnát egy tűzálló tálban kisütjük, a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, és a leszűrt galuskát a forró szalonnazsírba forgatjuk. Tetejét a szalonnapörccel megszórjuk, és melegen, sok savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kapros túrós galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook