Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kakaós kelt kalács recept

Kakaós kelt kalács recept

A Kakaós kelt kalács hozzávalói:
60 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 élesztő
25 szem édesítőszer
3-4 dl langyos tej
1 dl étolaj
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál cukor
1 csomag mazsola


A Kakaós kelt kalács elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben. A lisztet egy jó nagy tálba öntjük. Beletesszük a tojások sárgáját. A maradék langyos tejben feloldjuk az édesítőszert. A felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet is beleöntjük a tálba. Két részletben hozzáöntjük az olajat is, és k.b.20 percig dagasztjuk. A tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, két részre vágjuk. Egyik felét félretesszük, a másik felébe jól beledolgozzuk a kakaót és a cukrot. Mindkét tésztát ismét kétfelé vágjuk. A fehér tészta egyik cipóját téglalap alakúra nyújtjuk, mazsolát szórunk rá, és ráteszünk egy ugyanakkorára nyújtott kakaós tésztát. Ismét mazsolát szórunk rá, és feltekerjük. A másik rúd elkészítésénél a kakaós tésztával kezdünk és utána jön a fehér! Tepsibe sütőpapírt teszünk, és ebbe helyezzük a feltekert tésztákat. 170 fokos sütőbe tesszük - előmelegítés nélkül - és k.b. 40 perc alatt készre sütjük. Sütés közben többször megkenjük olajjal, és tűvel megszurkáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kakaós kelt kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook