Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Jogos-e a főnök viselkedése? fórum

Jogos-e a főnök viselkedése? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2023. febr. 3. 23:11

Hol dolgozol,esetleg valami call centerben?Azok olyanok tudtommal,hogy kb másodpercre ki van számolva a szünet.

Egyszer hallottam olyat,hogy egy srác megérkezett a műszakjába,és előtte még ki akart menni a mosdóba.A felettes nem engedte.Ő belepisilt egy edénybe,és az asztalon hagyta a felmondásával együtt.

Én is dolgoztam olyan helyen (a 3 betűs “legmagyarabb” bankban…) ahol utánakopogtak a WC-ben is a dolgozónak,ha épp akkor akartak tőle valamit.

Vannak olyan,külföldi (nem nyugati…) tulajdonú cégek is,ahol a HR-esek mondták,hogy fel kellett hívni a külföldi menedzserek figyelmét,hogy itt nem lehet mindent megcsinálni a dolgozóval,és semmibe venni a szükségleteiket,mint az ő országukban.

2023. febr. 3. 22:53

Vezető tapasztalattal mondom, hogy nálunk napi 12 órában van 2x20perc szünet, meg egy ebéd idő, ami fél óra. Minden dolgozó a munkaidőben megy wc-re.Nem a szünet alatt megy el. Amikor kikéredzkedik valaki pisilni, akkor nem mondhatom, hogy nem. Ha ezt mondanám, menne a személyügyre és oda az állásom, hiába mondanám, hogy óránként 10 percre oda van minden nap. Jógai vannak a dolgozónak.

Persze nem tudom, hogy otthon van e bármi joga a dolgozónak.

2023. febr. 3. 22:43

Nem.

Menjen a faszba.

Nem tudom otthon Magyarországon erre van e valami törvény, de itt például simán megütné a bokáját!Amint mutatná a stoppert mennék a HR-hoz, ez otthon személy ügyet takar.Jogilag nem teheti ezt meg szerintem Magyarországon sem! Tegyük fel, női baleset ér, ez nem 5 perc rendbe tenni. :/ Egy pisi 3 perc minimum..., mi a fene az az 5 perc?

Van esélyed másik melóra?

6. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 3. 22:43
Ha a szerződésedben rögzítve van a szünet ideje, akkor jogosnak jogos, hiszen majdnem dupla annyit voltál szüneten. És hát vannak olyan munkakörök, ahol van is ennek jelentősége...
5. timycat (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 3. 22:36

Na de hogy jogos-e, ez kb mint a blokkoló óra, tehát megkövetelheti, hogy igenis állj rendelkezésre és ne tölts több szünetet mint amennyi jár.

Az hogy ez a magatartás minősülhet-e "jogos" munkahelyi zaklatásnak vagyis joggal való visszaélésnek, az eset összes körülményeit, tartósságát figyelembevéve lehet csak megállapítani.

2023. febr. 3. 22:28
Csak egész nap ez megy és már teljesen kivagyok! 😓
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Timycat)
2023. febr. 3. 22:27
Azt nem.
2. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 3. 22:26
A munkaidő kezdetét és végét is stopperral méri?
2023. febr. 3. 22:20

Jogosnak tartható-e, ha a főnök stoperral méri a szünetemet?


A kérdés adott, megtörtént velem. A megadott 5 perc helyett (ami semmire nem elég) 9 percet voltam. Stopperral várt az ajtóban.

Most nem arra vagyok kiváncsi, hogy nektek milyen jó, hogy nincs ez…elhiszem… arra vagyok kiváncsi, hogy jogos-e részéről? Hozzáértők véleményét szívesen olvasom. Köszönöm szépen! Szép estét mindenkinek.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook