Jogi útra terelem - ezt mondta... Van rá lehetősége? (beszélgetés)
Ez engem is nagyon érdekelne.
Nem tilosban álltak, lejárt a parkolási idő.
polgári peres eljárásban mi a vád? jelen esetben?
Persze,de ez van. Lehet nem is gondolta mekkora összeg halmozódik fel. Mert ne mondja nekem senki, hogy reálisak ezek a felturbózott összegek.
Nem értem egyébként ezt az egészet, már miért kellett volna a srácnak bármennyit is kifizetnie? A csaj vezetett, ő a felelős mindenért, teljesen mindegy, hogy a fiú ügyében intézkedtek. Vagy a fiú kérte, hogy tilosban álljanak meg?
Mennyi??? Minket 30 000 Ft-ra büntettek, mert kereszteződésben 5 méteren belül álltunk meg...
Szerintem is. Szerintem a srác ha odaadja az eredeti büntetés összegét, akkor már jófej volt.
Akkor kellett volna kapkodni, amikor megbüntették. Vagy csak ki kellett volna menni új cédulát venni.
Azt el tudom képzelni, hogy a csaj kapott haladékot az ügyvédtől - de ettől még neki kell befizetnie.
És igen, utána indíthat polgári peres eljárást, de nem tud olyan leleményes lenni, hogy nyerjen, mert az övé az autó.
Elhiszem, hogy így van.
Ha nincs köztük írásos megállapodás, és a srác/fiú/ffi tutira nem írt alá semmit, akkor -vessetek meg nyugodtan - de én a helyében zaklatás miatt "jelenteném" fel a lányt.
Ennyi ideig várni egy csekkel már több mint pofátlanság.
De nem ismerjük a teljes esetet, nem szeretnék fogadatlan prókátor lenni.
Az a gond, hogy ez biztos nagyon húsba vágó összeg lett.
persze h nem ez volt.. csak már akkor kapálózott amikor ügyvédi felszólítás jött neki..
hidd el hogy így van.. nem értjük a dolgot.. mármint jogilag.. az egyértelmű, hogy a lánynak ez probléma, mármint h a büntetés nem lett időben befizetve... de várni ezzel két évet azt nem értem... hacsak az az ügyvéd az övé, csak ezt nem mondja, és kvázi a már kifizetett büntetésről szóló papírok vannak csak ennél az ügyvédnél, és most ezt szeretné behajtani.. de ő úgy fogalmazott, mikor kérdeztük h mennyi az annyi, hogy tavaly még x ezer forint volt...
Ki akarja fizettetni vele a saját hülyeségét. Elég nagy francok tudnak lenni a parkoló cégek, de én kétlem, hogy ez volt a legelső levél, amit a csaj kapott.
A lány hazudik. Ha már eddig hagyta elfajulni a dolgot, én a srác helyében teátrálisan elé hajítanám az eredeti összedet, amire (ha annyira akarjuk) rá lehet fogni, hogy az ő felelőssége.
A parkolótársaság Féknyom leírt verziója szerint fog eljárni. Nekik csak a nő fog fizetni, az más a lánynak mi van a tarsolyában amivel polgári pert kezdeményezhet.
Aki erre azt mondja semmi, nem ismeri az emberi leleményességet.
Ez valami nagy kamu. Vagy az ügyvéd nem ügyvéd. Szóbeli megállapodásra, egy valamire való ügyvéd nem ad. A társaságé meg kit is képvisel? A társaságot, tehát ő a lánytól köteles behajtani.
Ha ez az egész ügy így van ahogy írtad, akkor a leányzó csak bepróbálkozott.
De egyszerűbb jogi emberektől tanácsot kérni. A magyar jogban minden lehetséges....:(
(Volt rá már példa: igaza annak van akinek pénze..)
de ennek mi értelme lenne? mármint hogy hazudjon?
a másik amit nem értek, hogy állítólag a parkolótársaság ügyvédjénél vannak a papírok, és az ottani ügyvéd azt várja, hogy majd a srác fizet... most őszintén, van ilyen? hogy az az ügyvéd kivárja ameddig rendeződik két ember között a nézeteltérés?
Én csak azt nem értem, hogy miért várt két évet a lány... azt az összeget, amit az első felszólításkor kiküldtek, ő befizeti, /hisz úgyis neki megy a csekk és a felszólítás is/ akkor már rég le lenne rendezve az ügy... de nem, ő vár és közben ketyegett az óra... és a tavaly még pár tíz ezer forint mostanra már ki tudja mennyi...
Bepróbálkozott, hátha megijed a srác szerintem.
Szavahihetetlen és hálátlan fráter, pedig a lány tett neki szívességet :D
Szerencsére azért, hogy ennyire kicsi kapuk nem léteznek.
ja és kb 2 éves a történet
tökkelütött hülye a lány.
ez a rövid véleményem
tök mindegy, kit szállít a városban, akkor is a vezető feladata a parkolási feltételekre fgyelni.
És ha tilosban parkol és elviszik a kocsit? Akkor is a srác hibája, mert őt szállította???
úgy tűnik nem tett ez ügyben semmit... hagyta kamatozni...
További ajánlott fórumok: