Iszol velem egy csésze kávét? (beszélgetés)
Fugonyt ablakot mosttam ma , tobbek kozt.Kesz hulla vagyok. Na nem az abllak mosastol hanem az egesz naptol.
Szia:) Udv a kavezok kozt.:) Es hogy reagaljak a kepedre nekem az izom pacsirtak nem igazan tetsszenek.Valahogy elmenekultem mindig tolluk, rosz erzest keltet bennem mindegyik amelyikel talalkoztam. De azert kavezni izom pacsirta is meg a z izom nelkuli pacsirta is johet.:)
:) Képzeld ma reggel végre ittam egy pici csésze 3in1 kávéporból készült kávét. Hihetetlen, meg bírtam inni, annyi idő után végre.... És jól esett.
Én ennek a zsömlés változatát ismerem,az is gyors és finom!De ezt is ki fogom próbálni.
Szép napot!Na ma már nem gondolkodtam a kávézáson:))Többször is ittam!
Egy szemely akit nem kedvelek, akor sem ha a legnagyobb farmosnak tartom, legalabb is abbol az idobol o volt.
Jo reggelt.Leadttam a gyereket is az oviba. kicsit osszekapttam a belepot a hazba, ha vallaki bellebotlik a kuszobe, ne menekuljon el. Almos vagyok.Reggel fel2 kor ugy ugrottam ki az agybol , azt hittem elmult 6 ora , olyan friss volttam.:))
Persze , o is tudja.Dz. Nem titok elotte sem , hogy nagyon nem birom.
Lusta asszony rétese :))
Bocsi , lemaradt .
Gyors és finom !!
Már rég nem !
Kész a kelkápi - fözim , és lehet megsütöm:
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
50 dkg túró
5 dkg vaj,
2 dl tej
2 db tojás
Elkészítés:
Tehát fogja az ember a réteslisztet, a porcukorral és a sütőporral összekavarja, majd a felét egy kikent kisebb tepsi (kb. 23x28 cm-es) aljára szórja. Hogy mennyi a fele, azt szélszerű mondjuk úgy csinálni, hogy mérlegre rakjuk a keverőtálat, aztán osztunk kettővel és pakoljuk az eredményként kijött mennyiségnyi cukros, sütőporos lisztet. Ez a legbonyolultabb az egészben. :)
Ezután rámorzsoljuk a túrót, és rácsípkedjük a vajat, majd beborítjuk a maradék lisztes keverékkel és megöntözzük 2 dl tejben 2 db simára kevert tojással.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készül el a süti, az utolsó 5 percet olyan 200-220 fokra tekert lánggal fejezzük be, hogy szebb legyen a színe.
Jó reggelt.
Kv meg volt. Alszik még mindenki?
Igazán megihattam volna:)Ígyse, úgyse vagyok álmos:))
Engem nem érdekel hány óra van. Ha megkívánok 1 kv hát iszom. :)
Ki az tudható? Írd meg a nevét priviben. Kíváncsi vagyok.
Megkerultem. Remelem itt leszek.A jatek forumara nem megyek.Megjellent egy szemely akvel nem szivesen futok ossze. Keves az energiam, nincs kedvem vitazni . De itt leszek, ha nem jon kozbe vallami.
Szívesen innék most egy csésze kávét de akkor mit csinálok éjszaka?:)
Nagyon elvesztél. :( Alig látni.
JajKata.4 kor kelttem ejfel korul fekudtem. Kicsibe 100 kg zolseg rakasa ram eset Az iskola busz osszeutkozot egy tehenel.A tehen vago hidra kerult, a busz roncs, a sofor laba ugy szinten.Mi szulok meg hordhatjuk a gyerekeket.
az jó :) remélem feléled a fórum :)
Kukucs:) Sziasztok.Vege a zoldseg rakasnak.Most mar azt hiszem tobbet leszek.
Köszi, viszont. Ma tényleg gyönyörű idő van.
Én kérem , ha nem teher Neked !
Köszi ! Másoltam és hétvégén sütöm :)))
Így beírtam mert idegen linket nem szabad betenni.
Aki kéri elküldöm neki 1 gyűjteményem ami 285 fotós receptből áll.
Igaz már kb 2 éve nem töltöttem fel, de aktuálisak, változatosak.
Mióta farmerámázom semmire nincs időm. :))))
Köszönöm szépen a finom kávét, és még receptek is vannak:-)
Végül is sűrü palacsinta tésztát készítünk, ahhoz keverjük a reszelt almát.
Kb ez az arány.
1 db tojás +
2 dl tej +
1 dl szódavíz +
só +
1 ek. kristálycukor +
1 db alma reszelve +
finomliszt +
Elkészítés
1 A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, hozzátesszük a lereszelt almát. Jól összedolgozzuk. Kanállal tesszük a teflon serpenyőbe, fél - 1 centi olajban, először 15 másodpercig, majd nagy lángon, majd közepes lángon fedő alatt kisütjük.
TIPP: Nagyon sűrű a massza, kanállal igazítsuk el mikor az olajba tesszük. 1 tepsivel 10 perc alatt készre sül mindkét oldala. Fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.
A reszelt almás fotója ott az adatlapomon az első.
További ajánlott fórumok: