Isten vagy a majmok? (beszélgetés)
A legtöbben szimbolikusnak tartják a bibliai teremtéstörténetet-nem kevésbé izgalmas, mint az iszlám teremtéstörténet például.
:)
Azért nem fejlődik majommá az ember, mert az ember evolúciós szempontból sikeresebb, és a meglévő körülményekhez alakul a test, lásd: farokcsont csökevénye, ami megvan, csak a testen belül, mert nem használjuk egyensúlyozáshoz, viszont előfordul még mindig, hogy feles nyúlvánnyal születik egy gyerek; a bölcsességfog is felesleges, és sok embernek hiányzik, de sokaknak még van (és elég soknak van baja vele, mint általában a nem haszált "alkatrészekkel"); a négerek erősebb pigmentációja is a testi alkalmazkodás.
Jobban kellett volna figyelni biológiaórán, akkor kevesebb lenne a megválaszolatlan kérdés, amire csakis Isten keze lehet a válasz.
a teremtéselmélettel fenntartásaim vannak... van ádám meg Éva... meg 2 fiú... akiből az egyik meghal... miből lesz a többi meber???
bár nekem a Biblia amúgy is sántít több ponton. szép olvasmány, szép mese... de most komolyan! tanult emberek, akik prédikálják... és komolyan elhiszik??? ha nem hiszik minden pontját feltétel nélkül, akkor hogy lehetnének hitelesek? na, mindegy... ez itt off.
amúgy meg melyik Isten? kinek az Istene? mert ha még feltételezem is azt, hogy Isten 1 (bár létezik többistenhit is), csak vallásonként máshogy hívják, a teremtéstörténetek akkor is merőben eltérőek...
Visszafelé már nagyon rég működik, de sajnos csak agyba...
Azért megnézném, hogy akik vissza felé változnak...azok testileg is változhatnának :-D kapásból meg lehetne őket különböztetni...nem kéne idővel megtapasztalni ki a majom és ki nem... :-D
Érdemes elolvasni, az élet virágának ősi titka című filmet.
A tudósok a mai napig nem talák azt a leletet, mely átmenet a majom és ember közt. Nos, akkor mégis, hogy van ez?
További ajánlott fórumok:
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Isten egyszülött fia Jézus, vagy maga az Ember?
- Elfogadod, hogy te Isten szerves, teremtő része vagy?
- Isten az Úr, vagy Jézus? Soha nem kaptam választ erre.
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Képtelen vagyok az istenhitre.