Isten (beszélgetés)
Hát ez jó!!!:)))
Biokémiai folyamat!!! Nagyon szegény lenne a világ, ha így volna...
A zene a levegő rezgése? Tényleg?
És mi a szabadság? A hűség?
köszi az infot, de aztán idöközben magam is rájöttem... :)
én is sokat olvasok, de nem ebbe az irányba.. :))
Az mit jelent hogy "más dimenzióban élni"?
És mi köze mondjuk a telepátiának a dimenziókhoz? A telepátia felvetései pofonegyszerűek. És pofonegyszerűen tesztelhetők.
Szia:-)
Okos??? Nem, inkább csak elolvastam már ezt-azt:-) Ez pusztán tájékozottság.
A színeknek is van hőmérsékletük, ez persze művészetbeli kifejezés:-)
Így még jobb:-)
(Az energiaszintek nagyságából és betöltöttségéből kijön az átlagos energia, úgyhogy tulajdonképp ugyanarról beszélünk.)
Rezgésnek amúgy csak a vibrációs energiát hívod, vagy a forgásit is? Nem tudod, hogy szokták beosorolni. (Ti. a rotáció is rezgés, rezgésnek mégis általában vibrációt hívják, tehát amikor pl. két atom rezeg, mint egy rugó.)
Kivéve, ami nem...
Mondok párat, ami eszembe jut:
érzések, zene, fogalmak (barátság, szabadság, hűség).
Nem, nem ez a lényeg. Mindegy, mit tudnak bebizonyítani és mit nem, millió dolog létezhet a bizonyíthatóságtól függetlenül.
Főleg olyan dolgok, amik nem anyagi természetűek... Hogyan lehetne már ezek létét bárhogy is bizonyítani?
szia Alma!
hogy Te milyen okos vagy! :))
most csak ugy eszembe jutott, hogy a szineknek is van frekvenciája, pedig azoknak nincs is hömérséklete.. (?!) :))
Igen. És létezhet még Russell teáskannája, a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú vagy a Repülő Spagettiszörny is. Meg bármi amit el tudunk képzelni.
A lényeg, hogy be van-e bizonyítva.
Csak kiegészítésképp: nagyobb hőmérséklet nem feltétlenül jelent nagyobb frekvenciát, mert pl. a vibrációs energia esetében a frekvenciát a kötés tulajdonságai határozzák meg, azaz a potenciális energia távolságfüggése (mint egy rugónál a rugalmassági energia). A vibrációs energiák esetében nem nagy hőmérsékleteknél és nem nagy hőmérséklet-változásoknál a frekvencia közel állandó, és az amplitudó az, ami növekszik a hőmérséklet emelésével.
Ezzel szemben a forgási energiák esetében a frekvencia az, ami megnő (bár ez is bonyolultabb, mert a forgási energia növekedésével a részecske tehetetlenségi nyomatéka is változhat), ha emelkedik a hőmérséklet.
"Itt kell tehát keresnünk az „anyag" titkát, azaz a különböző energiaszintek egymáshoz való viszonyában."
Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsalak, de ezt már kb. 80 éve csinálják a fizika kémikusok (bővebben lásd a statisztikus termodinamikában).
"Hőmérsékletnek nevezik azt a bizonyos "energiát" ami nem állóhullám." - értem én, de ezzel a definícióval tisztelettel vitába szállnék.
A hőmérséklet valójában az energiaszintek betöltöttségét (az energia eloszlását) jellemző intenzív állapotjelző.
Beleolvastam, viszonylag egyszerű fölismerni a klasszikus áltudományt (vannak jellemző motívumok).
Az analfabetizmust nem a Bibliában való hitre értettem. Nézd csak meg, mire írtam. A hit az hit, ott általában nincs vagy kicsi a szerepe a racionalitásnak, én nem erről írtam.
"A szavak csak hasonlatok, próbálják minél jobb hasonlatokkal leírni azt amit nehéz leírni, összeegyeztetni." - há elég gyatrán megy.
"Az energia nem modern eredetű szó(ősi irásokban megtalálható), ha úgy nézzük a tudomány lopta el és nem fordítva, ahogy állítjátok." - teljesen mindegy, honnan származik. A jelentése egyértelmű, főleg hogy fizikai szövegkörnyezetben használják. Én pedig nem állítok semmit az energia szó eredetével kapcsolatban. Az egyébiránt, hogy használták az energia szót régebben, nem jelenti, hogy ilyen összefüggésekben használták.