Isten (beszélgetés)
Ez pedig bizonyitott teny ! Pszichologusok,pszichiaterek,parapszichihologusok kiprobaltak az ima"hatalmat!" es igen is segit !
( de , kiprobaltak a forditottjat is , es az IS hatasos -:(
Aztan vannak kulönbözö vallasi felekezetek akik csoportossan imatkoznak betegekert , ez is segit ! Van olyan is hogy , az imat meglehet "rendelni"
Egyszerű a képlet...ha józan paraszt ésszel nézem, ha a hit szemszögéből
"Szeresd a te urad!" az ember képletesen a szívével szeret...
Na most melyik is az a szerv amit nem támad meg a rák?
Éppolyan dogmatikus ,mint bármelyik korban.
Gondolj csak bele.
"Isten segít.
Azok a rákosok többen gyógyulnak meg akik imádkoznak.
Ez egy ellenőrizhető állítás"
Ez most feltételes mód volt,vagy kérdő,vagy mi?
Hisz ez csak elméletileg bizonyított,nem gyakorlatilag.
Felvetődhet a kérdés,igaz -e vagy se?
Vagy tudományos alapokra helyezhető az összefüggés,a hit és a gyógyulás között,és vajo akkor mi szükség gyógyszerre,vagy mikor kell,vagy mennyi....ha igen ,vagy nem......miért nem segít az a gyógymód egyiknek aki hisz,és a másiknak aki nem?:))
....plátói kérdések ezek,nem kell a válasz,azt hiszem mindenki úgy is tudja:)
Úgy látszik a vallásgyakorlás is fejlődik.
Vajon minek a hatására? ;-)
A társadalmi alapberendezkedés/szokásjog évszázadokon/évezredekn keresztül patriarchális volt, ennek megfelelően szinte minden szinten döntéshozó joggal a férfiak rendelkeztek csak.
Ez alól egye jelenleg az anglikán egyház kivétel, ahol az egyház mindenkori feje az uralkodó függetleül a nemétől. Aki ugyebár jelenleg Erzsébet királynő...
Az ortodox papoknak van feleségük. A keleti hagyomány szerint - szent Pál levelére (is) hivatkozva liturgiai szolgálatot nem láthatnak el, ez ugyebár zsidó szokás eredetű. De ne feledjük, hogy Jézust a 3 éve s működése során sok nő kísérte el!! A későbbiekben az ún. diakonissza szolgálatot ők látták el.
A mai szokás szerint nők ma már láthatnak el liturgiai szolgálatot: orgonálhat, énekelhet, felolvashat liturgián, megbízás alapján az oltáriszentséget kiszolgáltathatja. Igeliturgiát tarthat paphiányos filiákon.
Ha a kiindulópont nem jó, az hamar kiderül.
Ma már a tudomány nem dogmatikus. Régebben is pont a Vallás volt az ami dogmatizmust vitt a tudományba.
Gyurki darázsfészekbe nyúltál vazze!!!
:DDDDDDDDDDDDDDDD
Szoval valamit azert "csak!" hiszel , ha mast nem a legnagyobb hulyeseget :)
Dolgoztam kereszteny-ortodox-templomban , a nök igenis közelebe mehetnek az oltarnak :D
Csak az oltar hata möge , nem engedik öket -:(
Az ortodox pap megnösulhet , de csak 1-szer :)
A legtöbb kereszteny felekezetben meg nem engedelyezik a homoszexualis papokat !
azt ki állította,hogy a nők vannak többségében ebben benne??? a férfiak is hisznek csak nem merik felvállalni.......
mesevilág...mondd ki vigyáz rád minden áldott nap..ha nem az Őrangyalod???
Olvasd már el a Bibliát...komolyan olyanokat kérdezel...ott van Éva...és pont
Komolyan hülyeségeket mondasz sokszor...bocsi :)
Nem személyes...csak kicsit :)
A tudományos módszer egyszerű leírása így néz ki:
1: Vizsgáld meg valamilyen szempontból az univerzumot.
2: Találj ki egy hipotézist, ami összeegyeztethető a tapasztalataiddal.
3: A hipotézis segítségével adj előrejelzéseket.
4: Teszteld az előrejelzéseket kísérletekkel vagy további megfigyelésekkel.
5: Változtasd meg a hipotézist az eredményeknek megfelelően.
6: Folytasd a 3. lépéstől.
A lényeg hogy az elképzelésünkkel kapcsolatban ellenőrizhető/cáfolható/megerősíthető állítást kell megfogalmazni.
Pl.:
Isten segít.
Azok a rákosok többen gyógyulnak meg akik imádkoznak.
Ez egy ellenőrizhető állítás
"legtöbb pap,hitteritö,puspök,primas stb FERFI :)"
Ez onnan ered,hogy a teremtés koronája a férfi.
Pl. az ortodox vallásoknál a nők nem mehetnek az oltár közelébe.Ezek a kanpapok férfiak vagy buzik mégis a legtöbb a nő a félrevezetett bárányok között.
hm ? !
Ezt hol olvastad , vagy milyen tudomanyos meghatarozas vezetett erre a megallapitasra ???
Ugyanis a legtöbb pap,hitteritö,puspök,primas stb FERFI :)
Ezt se tudod! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Vajon mi lehet a csuha alatt! :DDDDDDDDDDDD
Na jó...most bunkó voltam...bocsi mindenkitől
"A tudomány műveléséhez a "Tudományos Módszert" kell alkalmazni"
..ami annyit tesz,hogy meghatároznak dolgokat.Ha meg van határozva,akkor va kiindulópont,mert ez fontos alapja,hogy tovább okoskodjanak.
De ha a kiindulópont nem jó,vagy pontos,vagy akármi,akkor ez sokszor évtizedek,vagy századok után derül ki,mint ahogy a sok-sok példa mutatja.
"EN MAR KESZ VAGYOK :"
Na ezt elhiszem !
Csak mégse értem még,hogy miért a nők csavarodnak bele többségben az istenes mesevilágba ?
Dehogy is nem.
Sőt.
Agresszió,kannibalizmus....
Én belebotlottam pár hasonlóba,pedig nem vagyok nagy tévénéző.....na jó,most már egy kicsit:))
Pontosan.
Egész jó példa ,amikor a művelt népség inkább barbár volt,mint bölcs.
Tudod miota nem törik kerekbe a homoszexualisokat ( a multszazad elejen meg ez volt a "jutalmuk") egyre több , homokos tudos,kutato allit erdekes dolgokat :)
Mar ott tartunk hogy , minden okori,közepkori zseni,feltalalo,hires filozofus stb egytöl egyig MIND HOMOKOS VOLT :D
Mar ott tartunk hogy , ha ket him kacsa egyutt totyog a toparjan , azok 100% hogy buzik :)
...sötét középkor...boszorkány üldözések....
szent Johanna...
:))
Igaz.
Na,jó de a tudomány olykor igen vaskalapos,és csakis a bizonyított dolgokat veszi igaznak,és ami egyelőre nem nyert bizonyítást,azt mítosz,vallás,tévhit...stb kategóriába sorolja....vagy nem így van?:)