Isten (beszélgetés)
Szélsőségesen érzelmes emberek hamarabb nyúlnak a természetfelettihez mint a racionalitáshoz.
Egyébként alapvetően kétféle gondolkodású ember típus létezik. Később majd részletesen....
"Idő előtti megvilágosodás annyit jelent, --- hogy leszületés előtt tudtad, hogy melyik szintről melyik szintre szeretnél fejlődni. --- Ha életed alatt ennél sokkal többet haladsz, akkor tulajdonképpen minteyyg idő előtt világosodtál meg, de ahogy írtam, ez nem gond, csak nem fontos. "
Olvasd el párszor az idézeted, észre lehet venni bibit, hogy mire írtam azt, hogy: "Be lehet magyarázni bármit. :)" Szerintem ez az idézet nem mond semmit úgy ahogy van kreáció.. Sorry ez tisztán érződik róla.. Lehet, hogy összességében szókimondóan, "kellő alázat" nélkül írtam le a véleményem.. Na puff. Nem rosszindulatból tettem, de ezt már nem vakarhatom le magamról. Doki vedd észre, hogy nem a személyeddel van bajom, bírlak meg minden viszont amiket írsz azzal sokszor nem értek egyet. :) Mindenki kap "pofonokat" másoktól amikor nem az a válasz és tisztelet tükröződik vissza, amit elvárnánk.. A sok pofon ráébreszhet arra, hogy a tiszteletet (főleg az általunk elvártat) nem lehet kiharcolni hiába szeretnénk. Az emberek vagy megadják vagy nem. Ezek a helyzetek a filozófiád szerint is tanítanak nem? Akkor meg ne féltsük annyira a hiúságunkat.. :) De azért remélem, hogy nem sértettelek meg nagyon.. Ha igen akkor bocs és legyünk túl rajta.. :)
Tökéletesen egyetértek.
Egyedül vagyunk itt. A saját kis feladatainkkal. :O)))
Van-e annál veszélyesebb, mint hogy az embert megértik? Annál is inkább, mivelhogy ez nem létezik. Az embert mindig félreértik. Az ember úgy gondolja, hogy nem magányos. Valójában pedig nagyon is az.
Pablo Picasso
Szép jó napot!:))
Aki jót tesz a maga idejében,századokért dolgozott.Na ez most csak úgy eszembe jutott:DDD
Nem tom,kitől van,ha kérdeznétek is:P
Csaba! Kérdeztél valamit, válaszoltam! ha neked nem tetszik a válaszom, sajnálom. Nem elfogult vagyok, ez a véleményem.
Nem állok melléd??? Akkor már magas lóról beszélek????
Nem játszmázom, ez áll a legtávolabb tőlem. Sem kioktató nem vagyok, mert abban hiszek, hogy mindenki élje úgy az életét ahogy neki, hite, érzése szerint jó, mindenki bejárja az útját, megkapja az oldalbalökéseket, pofonokat, simogatásokat, és megy tovább ezek által okosodva...a céja felé.
Van aki tanul belőle, van aki nem. Akkor kap még.
Én itt nem csatázok, játszmázom. Én itt beszélgetek. Tulajdonképp mindenkit meghallgatok, elgondolkom a hsz-kon, és továbblépek, vagy én is hozzászólok. Semmi több. Nem kell ennyire vérmesen hozzáálnod a kérdéshez. Nyugi lazulj.
Beszélgessünk a világ dolgairól nyugodtan, van amiben nem értünk egyet, de ez sem olyan nagy tragédia.
Ajjaj!Várjál te még ezzel az "egyértelmű" szócskával, jajajj!Mert ezért még kapunk! :-P
Nekik semmi sem egyértelmű kérlek szépen, azt tudományosan bizonyítsd be! Na akkor talán, de csak talán, egyértelmű lehet! Mert olyan nincs, hogy valami csak úgy egyértelmű! :-S
Arról nem is beszélve, hogy milyen elfogult vagy. Engem kritikával illetsz a stílus miatt és azt mondod nincs bennem alázat más véleményével szemben, közben nézd meg, hogy Naguban mennyi van:
"Be lehet magyarázni bármit. . . Tehát még a mettől meddiget is kiválasztjuk? Ha tőlem komoly cáfolatokat vársz akkor ne ilyen magyarázatokat írj. . Amúgy elárulom, hogy ebben a támában nincs komoly érv, bár annak hiheted. . :)"
Szép.
Ez amolyan: "tartsd tiszteletben más véleményét" szagu volt.
Gyerekek, úgy érzem, hogy sokszor bort isztok és vizet prédikáltok.
Le kellene egy kicsit szállni a magas lóról.
Én ugyanolyan szinten mondom el a véleményemet és nem papolok arról, hogy ki mit tartson tiszteletben, mert nem tiszta módszer sőt. Ezt hívják játszmázásnak. Kioktató módszerrel.
Mondd el amit gondolsz és én is elmondom. Azt is elmondom, ha nem értek egyet.
Ha bedobod a "tartsd tiszteletben" gondolatot, akkot légy benne következetes.
Persze nem kell, hogy következetes légy se te se Nagu, csak visszajeleztem, mert nagyon megy az oktatás.
És ez vicces módszer.
Plussz ami még benne van, hogy van, aki azért materialista, mert csak ebben érzi magát biztnságban és retteg a bizonytalanságtól.
Az ilyen emberek meg is ilyednek, ha valami misztikus történik velük és megnyugszanak, ha találnak rá racionális magyarázatot.
Pl. eltörik a tükör, amikor meghal valaki a családban.
=anyaghibás, véletlen egybeesés.
És máris újra nyugalom van. :O)))))
Nem értessz Panka, de már megszoktam.
Nem azért kérdeztem a %-ot, hogy ki nyer. Arra voltam kiváncsi, hogy a te elméleted szerint mennyi volt Naguéba és az enyémbe. Elmondom, hogy neki adtál volna lényegesen többet, mert te is abban hiszel.
Semmilyen verseny nincs.
Harc pedig van és nem azért mert én így fogom fel.
Vak is látja.
Nem értessz, mert nem akarsz. Jobb így neked, hogy megitéltél és skatujába tettél.
Erre voltam kiváncsi és azt mondtad, amire számítottam.
De az ember mindíg remél :O))))))
"A szkeptikusok a misztikus dolgokat nem értik, így nem érdekli őket."
Pontosabb lenne így: "kikezdik őket".
Alapjában véve ez nem rossz,sőt!De néha úgy tűnik nekem,hogy bizony előfordul,hogy a vízzel együtt a gyereket is köntik.Én is azt gondolom,hogy a materializmus az istenük.Dehát: kinek mi.Én sem szeretem a hókuszpókuszokat,de nem szeretem őket sem.És akkor finoman fogalmaztam.