Isten (beszélgetés)
Az ,hogy ROSSZ alapokon nyugodott.
Az ,hogy egy lány gyereket nem vettek emberszámba,az ,hogy nem lehetett más ,mint egy árucikk.
Nem lehetett okos,tanult,önálló ember,önálló gondolkodással ,érzésekkel ,DÖNTÉSI JOGGAL.
Ha neked ez így kóser volt ,akkor ....nem is tudom mit is mondjak erre.....döbbenet.
Azt írtam ,a nők sajnos nem tudják élni,megélni a szabadságot....hát íme egy tökéletes példa.
Na de ma a XXI. század van... :))
CSak mások az elvek....
Mi lenne a nagy gond ma a régi elvekkel?
Miről beszélsz?:))))
Hahó,ez itt a xxI. század.
Amely időkről beszélünk ,ott nem feltételeztek semmit,ott a lány gyerek kiszolgáló szeméylzetnek született,és egy értéknek amit el lehet cserélni akármire.
Nem volt joga szólni,véleményt alkotni .......basszus,hahóóóóó ébresztőőőőő!:)
:))
A dolgod egyszerű lenne, ahogy bármelyikünknek: hasonlót a hasonlóhoz + legyen valami szikra, valami parázs, valami tűz...
Mi a baj szerinted azzal a rendszerrel ha jó alapokon nyugszik?
Régen megtették,te meg erre áldásodat adod,és nem örülsz a változásoknak.
romlásnak és hanyatlásnak tartod......
Hát szívesen választanék neked egy "jó" férjet!:)
Ideális esetben mindkét házasulandó fél érdekét meg kell vizsgálni, egymást rühellőket azért nem kellene összeadni, de ha már összeadtak, akkor még azért a jó élményért sem vállalnám be a halált, s akkor már nem élménygyűjtésről szól a dolog, hiszen felelősségteljes döntés mögött állnánk, melyet csak úgy nem rúghat fel az ember... persze szabadsága van rá..... :(
S ma meg is teszi...
...visszakanyarodva: romlás, hanyatlás....
Egyszerűen számomra felfoghatatlan ez a gondolkodás.
Tudom filmekben látni romantikus szemszögből ezt a szitut,de csak gondolj bele abba,ha olyan "rálátása" van az apádnak,hogy egy olyan embert választ,aki még csak nem is érdekel,nem is vonz,sőt taszít.....???
Ember?!!!!Te ezt valóban jónak tartod?
Nem keresek rá a gugliban a hiteles meghatározásra!:)
Számomra a hitelesség azt jelenti, hogy amit "hirdetek" úgyis élek, és úgy is gondolom! Nincsenek kis trükkök, összemosások svindliskedések!
Oké,képzeljük el,hogy hozzáadlak valakihez akit rühelsz.
...és szerelmes leszel közben....én bevállalnám azért az egy jó élményért a halált is,mint hogy egy egész életet éljek le egy olyan ember mellett akit nem szeretek.
...s ha az apa tulajdonképpen nem anyagi okok alapján választ, márpedig ha a Bibliai elveket nézzük, akkor nem az alapján, akkor nem feltétlenül olyan rossz az (több rálátása lehet akár)
S ha félrelépek megköveznek? Hát igen, semmi baj ezzel, egy házasságban nem lépünk félre.
A Világot az Ember alkotja, s az nélküle nem változhat.
S hogy melyik a nagyobb erkölcstelenség? Hmmm... A vágyott tett a gondolatban mindkét esetben jelen van, nagyon fontosnak tartom, hogy teret engedünk-e neki, elkövetjük-e. S ha már elkövettük, igen, akkor vállaljuk, de az jóval nagyobb bűn mint nem elkövetni s küzdeni ellene - szerintem + a Bibliában is ezt látom.
S a szabadság - szabad akarat, ha már Biblia... s dönteni a megfelelő "keret" szerint, férfinak, nőnek egyaránt !
Nem is értem a hűtlenséggel mire is akarsz kilyukadni,csak most gondolok bele?!:))
Mióta világ a világ volt,van ,és lesz is ,mivel az ember sem monogám.
Attól hogy felállítunk egyfajta normát,az emberi természetet nem lehet megerőszakolni.
Mi változott?
Szerintem semmi az ég egy adta világon.Az emberek legalábbis nem változtak,csak a világ változott meg körülöttük.
Mert szerintem semmivel sem nagyobb erkölcstelenség nem elkövetni valami vágyott tettet ,mint elkövetni ,hibázni és vállalni a következményeket.
Sőt ,inkább tartom nagyobb bűnnek a gyávaságot,mint az erkölcstelenséget,azt hiszem.
Furcsa ,hogy a szabadság fogalma negatívvá vált,pedig a szabadság jó,nagyon jó, a legjobb és legfontosabb dolog a világon.
Milyen klassz ,hogy bármit megtehetünk ,nem mások állítanak korlátokat számunkra,nem az aktuális társadalom mondja meg ,tanulhatunk -e ,járhatunk-e iskolába,választhatunk -e magunknak férjet.......és annyi mindent sorolhatnék ,ami szinte csak az utóbbi 100 év eredménye.....és nem véletlenül a női szabadságot példálózom ,hisz annyi mindent kaptunk ebben a pár száz évben.
De úgy tűnik a nők nem igazán tudnak mit kezdeni vele.......sem értékelni,sem megélni....
Nem hinném, hogy a világ változik, csak megdöbbenünk és újrafelefedezünk bizonyos témákat. Amik eddig intimnek számítottak, általánossá váltak, amik eddig bevettek voltak , váltak intimmé... például hitről, magáról Istenről, érzésekről beszélgetni szintén félve, suttogva szoktak, mintha félnének attól hogy saját, önálló véleményük legyen a kérdésről...hol vannak már az országossá vált viták valóban érdekes témákban? Ja de a szőrtelenítésről beszélhetünk...mega szexről...
Ti meg mit gubbasztotok a gép előtt, irány nyaralni, napozni!!
(Én is azt teszem.)
Erkölcsi tartás? Menjünk csak vissza a középkorba!
Talán szabadosabbak lettek a dolgok, mert nagyobb nyilvánosságot kapnak. Lásd- elégedett vagy -e a párod péniszméretével-topik
Hitelesség!
Önmagunk és mások iránt!