Isten (beszélgetés)
"... a világ rosszabb mint régen, vagy hogy rossz irányba tart..."
Ha röviden mindent megvizsgálva össze kellene foglalni a "fejlődés" irányát, ti mit mondanátok?
ebből, csak annyit tartok fontosnak, hogy ne konfrontáljuk egymást....
siránkozás?...
van egy sztorim...egy közeli ismerősöm 40 éve él egy alkoholista, agresszív, durva emberrel, folyamatosan panaszkodik, de ettől függetlenül erősen hisz és kérleli azt a bizonyost, hogy szabadítsa meg tőle.
Mikor rákérdezek, mert én tapintatlan bunkó vagyok: hogy nem kellene-e inkább saját magának megszabadítani magát, akkor hirtelen vmi istent emleget, meg hogy eddig is mindig megsegítette őt, (romhalmaz szinte az egész élete)és meg is fogja.
Nem baj, hogy közben elszaladt az élet? nem, mert hitt erősen az istenében, de nem tett semmit.
Summa: ha csak tett vna, közben még ráért vna hinni is-elnézve neki.
"Feltételezem, ennek a topiknak nem az a célja, hogy megváltoztassuk egymás szemléletét"- már ismertettem lejjebb az álláspontomat. Rossz néven is venném, ha meg akarnád változtani:-DD
A felelősség fel nem vállalása áll a háttérben.
És a lustaság. Az emberek elfelejtettek hálásak lenni, azt hiszik minden jár nekik és telhetetlenek..
Figyi Male! Ismered a mesét a nyúlról, a rókáról, és a farkasról?
Mivel most nincs időm megvárni a választ, hát csak a lényeg! Találnak egy árkot.
A nyúl: Hosszú fülem, hosszú lábam, kurta farkam, húúú de nagy ez az árok, és átugorja az árkot!
A róka: Rövid fülem, hosszú farkam, ravasz eszem,húúúúú de nagy ez az árok, és beleesik!
A farkas: Rövid fülem, hosszú farkam, éles fogam,húúúúú de nagy ez az árok, és beleesik!
Tovább is van, de most nem mesélem, csak a tanulság: Miben lehet bízni? Hát a nyúl hosszú lábában, meg a kurta farkában!:))))))))))))
Ha őszintén elbeszélgetsz emberekkel, akkor, nem, ahogy Csaba doki is írja. Az emberek nagy része síránkozni szeret... Még valami elgondolkodtál már két szó jelentésén?
Istenhívő és Istenhívő.... Nagy a különbség és ez egy egész életet tud befolyásolni. Szerinted hova tartozik a többség?
Feltételezem, ennek a topiknak nem az a célja, hogy megváltoztassuk egymás szemléletét, hanem épp ellenkezőleg, elfogadjuk egy más nézeteit. Én pont ezért tartom fontosnak, hogy mindegy, hogy hívjuk ezt a felsőbb erőt. A lényeg az élethez való hozzáálláson és az egyetem értékek elfogadásán és betartásán van.
Mégis sokan nem teszik így. Inkább siránkoznak.
Azt mondják, ami zavarja őket. Nem kérnek, hanem aggódnak és keseregnek.
Nem lépnek, csak hibáztatnak.
:-))))))
Megyek, mert elfáradtam a mundér becsülete védelmében....
Jó éjszakát kedves doki és többiek!