Isten (beszélgetés)
le írtad minden gondolatomat köszi:)
én már nem merek ide irni
"nem létezik akkor mégis hogyan szórná?"
Csak a bibliában és a papok által befolyásolható
primitív gondolkodású emberek képzeletében létezik.
A Bibliában is mennyi piszokságot csinál és szór az emberekre. Nagy szerencse, hogy a valóságban nem létezik. Képzeld akkor mennyi gonoszságot tudna kitalálni az emberek ellen !
Csak nem a Sátánra akarod kenni? Az sem létezik !
köszönöm kedves vagy
de te nem vagy negatív ugye
sajnállak érte
Hát igen...de akkor mégis...arra válaszol nekem,hogy ha nincs Isten,akkor ki szórja ránk a betegségeket?Mert akkor Isten nem szórhatja mert nem létezik...ugyebár....akkor mégis honnan jönnek?:O)
Szóval?
bocs de olvastam és nem jöttél le pozitív embernek
ja és elnézést hogy hozzád szóltam többet nem teszem
Tudod ez egy forum , ahol mindenki leirja a velemenyet,elkepzeleset,gondolatait ..... a forum temajarol.....aztan gondolatokat is cserelgetunk , mert van aki igy , van aki ugy es van mas aki amugy gondolja a temat !
Masszoval en es barki mas azt ir a temaban amit akar ,es igen nyiltan irjuk mert ha titkossan,viragnyelven irnank az akinek szolt a valaszunk nem ertene meg !
De , tudtommal en nem irtam neked egy szot sem ....
(hanem tény )
mire alapozod
mi ez a biztos tudás ami megerősít abban, hogy nyíltan kijelentesz ilyeneket
Mèg nem :)
Mi ez a negativitás???
"Bárki úgy határoz, hogy az Igazság és Tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Eistein
"nem létezik akkor mégis hogyan szórná?"
Csak a bibliában és a papok által befolyásolható
primitív gondolkodású emberek képzeletében létezik.
A Bibliában is mennyi piszokságot csinál és szór az emberekre.Nagy szerencse,hogy a valóságban nem létezik.Képzeld akkor mennyi gonoszságot tudna kitalálni az emberek ellen !
Albert Einstein
Nem tudok elképzelni egy olyan Istent, aki jutalmazza és bünteti teremtményeit, vagy olyan akarata van, amilyent mi tapasztalunk magunkban. Nem tudok és nem is akarok elfogadni egy személyt, aki túléli fizikai halálát; vagy hagyni, hogy a félelemtől, vagy abszurd egoizmustól gyenge lelkek dédelgessenek ilyen gondolatokat
(Albert Einstein)
Nem tudok egy olyan Istent elképzelni, aki teremtményeit jutalmazza és bünteti, akinek szándékai rólunk, emberekről mintáztattak - olyan Istent, aki az emberi gyarlóságot tükrözi. Számomra elegendő azt a csodát szemlélni, ahogy a tudatos élet az örökkévalóságban állandósul, elég elgondolkodni az univerzum csodálatos felépítésén, amit csak homályosan tudunk felfogni, és alázattal próbáljuk egy elenyésző részét megérteni a természetben megmutatkozó értelemnek
"ezek szerint szerinted Isten szórja ránk a betegségeket"
Többször idéztem már a Bibliából amikor az Isten ígéri és adja a betegségeket.
Hát a kórokozókat nem Isten tzeremtette ?
Senki nem mondja, hogy imádni kell... és a legtöbb ember aki hisz Istenben tudja, hogy az épített templomok, a bálványimádás nem Isten akarata... legalábbis ez a homokos papsereg.... meg a pénznyelő egyházak.
Aki hisz Istenben, az abban hisz szerintem, hogy van egy felette álló erő, amely terelgeti az útján, fordulhat felé örömével és bánatával, és gondolatai meghallgattatnak. Istent egyébként is mindenki úgy képzeli el, és annak nevezi, aminek akarja. Van aki szimplán egy energiának gondolja, ami nem a mennyben lakozik, hanem ott él benne a mindennapokban. Mindenki úgy hisz benne, és azt gondolja róla, amit a saját agya szerint reálisan elfogadhatónak tart.
(nem olvastam vissza oldalakat, csak a Te hsz-eden akadt meg a szemem, bocs, ha offoltam)
Hát nem egy önimádó kegyetlen gyilkos lenne akit
imádni kell. Az emberiséget szolgálná és nem adna nyomort meg betegségeket. Inteligens mindenható lenne de nem kellene imádni.Sőt nem kellene neki házat építeni esetleg ő építene nekünk.stb.
Na ilyen istenek kellenének.Teremtenék is magamnak ha tudnék ! Persze tudnék de az is csak olyan nemlétező képzeletbeli lenne mint a tietek.Akor meg minek ?
Tenyleg ? !
Es mit olvastal töle , ha szabad megkerdezni ? ! (mert szerintem semmit :)
Azt senki nem tudja mennyi ideje van ? ! ( csak Isten a mindentudo :)
Wass Albert a Hagyatek c.könyveben összegyujtötte a Magyarok hosszu törtenelmeben elöfordult csodadolgokat /amik az evszazadok soran le lettek irva , mert olyan rendkivuli dolgok voltak!/
Raadasul kicsi öneletrajz is van benne.... szoval ne feleselj hanem olvass :)