Isten (beszélgetés)

36551. Nagual (válaszként erre: 36545. - Fe80e17aca)
2011. márc. 17. 11:18
:D Szerintem mindenki.. Én is... :D
36550. fe80e17aca (válaszként erre: 36549. - 5758a48989)
2011. márc. 17. 10:26

szerinted, ki lehet az az 'anti' Krisztus?

Az 'Alfát', és az 'Omegát' értem.

36549. 5758a48989 (válaszként erre: 36591. - Nagual)
2011. márc. 17. 10:15

A szerződés a paradicsomban kötetet, ahol a sátán a kígyó képében megjelent Ádám és Éva előtt akiket MEGTÉVESZTETT!

Erről egy valóban látványos és érthető előadást mutathatok be:

[link]

Az első ember Ádám volt. De mivel bűnt követett el azzal, hogy Istennek NEM engedelmeskedett, ezért számunkra, akik hisznek, az Úr Jézus Krisztus az a személy, akit a Kezdet és a Végnek nevezünk, azaz az Ő az Alfa és az Omega! :)

A szerződés lejáratát egyedül a Mennyei Atya tudja, senki más! Ez pedig az Úr Jézus Krisztus eljövetele lesz, amikor eljön az övéiért, akik a szívükben megvallották Őt uruknak és megváltójuknak.

A következő másfél perces bejátszás az elragadtatás pillanatát mutatja be:

[link]

Nem kell, hogy elhidd! Csak azt kérem Tőled, és Kedves Mindnyájatokat, hogy legyetek bölcsek, mert valóban közel az idő! Ami utána fog történni a földön azt senkinek sem kívánom! :( A Szent Biblia a Jelenések könyvében ír erről is. Ír a hamis prófétáról és az antikrisztusról is.

Film erről az eseményről, amit sok ezer évvel ezelőtt héber próféták láttak látomásban:

[link]

36548. 5758a48989 (válaszként erre: 36547. - 5758a48989)
2011. márc. 17. 09:51
* . . . maga a sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. * (II. Kor. 11:14)
36547. 5758a48989 (válaszként erre: 36542. - Ang.)
2011. márc. 17. 09:50

Drága Ang.!

Örülök, hogy nem változtál! :) Hiszem azért, hogy jó magam is számíthatok rád.

Aki hívő az érti, hogy miről írtam!

Valóban történtek velem különös események, amelyek Istentől jöttek, mert le le lettek azok ellenőrizve tiszteletben álló keresztény emberekkel. Erről NEM írhatok felétek! Talán mert nem értenétek még meg.

A "Luci"-nak, ahogy írod pedig már nem fényhordozó, azaz Lucifer a neve, amit Szeretettel adott neki a Mennyei Atya, hanem kis betűvel. sátán, a megtévesztő!

* ... maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. * (II. Kor. 11:14)

36546. 5758a48989 (válaszként erre: 36533. - Lhara)
2011. márc. 17. 09:39

Kedves Lhara!

Jó magam senkit sem kívánok kiiktatni!!! Mert az gyáva dolog lenne a részemről.

Ha Ő maga nem kíván nyilatkozni, aki szintén írt erre a fórumra is, nem kívánok a nevét kiadni. Írt felém privát levelet, hogy zaklatja Xy, aki engem is zaklatott a fórum oldalamon, és ez által képtelenek voltunk értékes dolgokról beszélgetni.

KÉRÉSÉRE! -írtam a moderátornak hogy figyelmeztesse xy-t, hogy NE zaklasson bennünket. Erre a moderátor mivel olvasta a zaklató válasz leveleit, törölte azokat, mert szerinte is jogos volt kérésünk. Soha senkit NEM töröltettem, és NEM is fogok, mivel jó magam leveleitek által ismerem meg az emberek viselkedését, amely a következőkben számomra nagy segítséget nyújt. Ez egy beszélgető fórum, amely által az ember megismerheti önmagát mások és a saját válaszai által.

A másik kérdésedre a válaszom csak ennyi lenne feléd tisztelettel szintén kérdéssel:

- Szerinted nincs szükség SZERETETRE?

- Szerinted gyűlölni, megvetni születtünk erre a világra?

A harmadik kérdésedre nem válaszolok. Amit kívántam elmondani magamról, azt őszintén megtettem.

Szerintem Te nem vagy szürkeség, ahogy írod magadról. Ezzel csak megnyerni kívánod magad a fórum baráti tagjaid felé, hiszen ez divatos a világi életben a közembereknél.

Szeretettel Feléd! :)

36545. fe80e17aca (válaszként erre: 36540. - Nagual)
2011. márc. 17. 09:13
gyakran szoktam ilyeneket írni...
36544. 5758a48989
2011. márc. 17. 08:52

Az Új parancsolat az Úr Jézus Krisztus EGYETLEN EGY parancsolatából áll!

* Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. * (János 13:34)

Ez a parancsolat pedig azoknál az embereknél NEM parancsolat többé, akiknek a szívében mélyen ott az Úr Jézus SZERETETE!

:)))

36543. 40163fd81d (válaszként erre: 36542. - Nagual)
2011. márc. 16. 21:40
Köszönöm:))
36542. Nagual (válaszként erre: 36541. - 40163fd81d)
2011. márc. 16. 21:33
Szép is volt a válasz... :)
36541. 40163fd81d (válaszként erre: 36586. - Nagual)
2011. márc. 16. 21:07
Jóvanna,tudom,de olyan szépen hangzott a válasz,hogy leírtam:DDD
36540. Nagual (válaszként erre: 36539. - Fe80e17aca)
2011. márc. 16. 18:26
Miféle parancs? Így lesz a zagyvából még nagyobb zagyva.. :)
36539. fe80e17aca (válaszként erre: 36594. - Nagual)
2011. márc. 16. 18:14
A parancs az parancs!A választási lehetőségünk pedig leszűkül: vagy megszegjük, vagy nem...a többi meg csak mese....a kék, és foltos színű tehénről(mármint rólam)..
36538. Nagual
2011. márc. 15. 20:56
Hívőként az emberek miért fokozzák le Istent holmi lénnyé, aki a Sátánnal vívja harcait? És ha annyira megbocsátó akkor miért nem bocsátott meg Ádámnak amiért evett az almából? Mert megmondta előre, hogy nem ehet? Ha látta mi lesz mivel isten akkor miért nem szólt a kígyónak, hogy ne sziszegjen annyit. Bezzeg a kígyót nem űzte el.. Egyáltalán mit keresett a paradicsomban egy kígyó? Mennyire volt paradicsom a paradicsom, ha még sem volt elég amit nyújtott? Hiszen akkor nem lett volna kíváncsi milyen a savanyú alma íze illetve a jó és a rossz tudásának megismerése.. :D
36537. Lhara (válaszként erre: 36535. - Zizisicc)
2011. márc. 15. 19:23
És mennyire igaz!!!
36536. Lhara (válaszként erre: 36533. - Lhara)
2011. márc. 15. 19:21
Még valami... sajnos ez a módszer kevesebb igaz hitet segít építeni az emberekben, mint amennyire ártalmas... aki "megtér", azok közül nagyon sokan egyfajta kényszert élnek meg. Ez pedig nem a valódi hittel rendelkező emberek számát növeli, hanem a "sznob" és a kényszerből behódolók számát, akik csak ideig-óráig tudják betartani, amit Isten tanít nekünk embereknek. De ez sem baj, mert nem megakadályoza, hogy Isten akarata teljesüljön, csak kicsit késlelteti, mert ezek az emberek is megtalálják az utat hozzá előbb-utóbb.
36535. Zizisicc (válaszként erre: 36534. - 9242a6388c)
2011. márc. 15. 19:14
Szép. :o))
36534. 9242a6388c
2011. márc. 15. 19:11

"Nem szánom én az ostobát,

kinek üres a mennyek boltja:

ki méltó látni a csodát

az a csodát magában hordja."

Babits Mihály

36533. Lhara (válaszként erre: 36526. - 5758a48989)
2011. márc. 15. 18:58

Akkor kezdd avval, kedves Ildikó, hogy megmondod nekem, miért veszed magad egy kalap alá azokkal, akiket szegény moderátorunknak ki kell iktatnia a viselkedésül végett?

Én nem gondoltam volna, hogy így fogsz nyilatkozni.

A másik kérdésem pedig az, hogy biztosan jó módszer a szeretet hirdetésére és "népszerűsítésére", amely ilyen indulatokat kelt? Már, ha szükség van a népszerűsítésére:))) Ugye? Szerintem, amilyen indulatok sugároznak belőlünk, olyan indulatokat gerjesztünk mi magunk is. Ha békét sugárzunk, az vetül vissza a másik emberről. Te érted, hogy miért indulatos, minden igehirdető? Külön-külön meg kell szelidíteni őket, mielőtt valódi eszmecserét tudok folytatni velük. Miért ez az ellenséges, sokszor lekezelő hangnem másokkal szemben és miért az a szinte hamiskás,sznob viselkedés egymásközt? Ez komoly hiányosságát mutatja az alázatnak, amit Krisztustól már meg kellett volna tanulni, ha erre a nagyszerű munkára, mint az Ige hirdetésére, adja a fejét valaki. Nem gondolod?

Harmadik kérdésem pedig az, hogy hogy értette azt, hogy " egy kis szürke, jelentéktelen személy voltam"? És ki lettél mára?

Bár előre szerettem volna bocsátani, de így is rendben van... minden szóval egyetértek, amit a biblia tartalmaz, csak én nem szeretek kicsillogni a szürkeségből a szószerinti idézetek áradatával, mert úgy érzem, csak letarolnám a velem szemben lévő önbizalmát. Jobb nekem a szürkeség.

Köszönöm a sok szépet, amit eddi pirviben, emailben és itt a fórumban is kaptam tőled.

36532. Nagual (válaszként erre: 36529. - 5758a48989)
2011. márc. 15. 18:40
A videókat gondolom nem sokan nézték meg, pedig már többször is belinkeltem. Mindegy nem is számít... :)
36531. Nagual (válaszként erre: 36529. - 5758a48989)
2011. márc. 15. 18:38
Az lehet, de a bibliaban leírt szövegeket sem árt intelligensen kezelni.. :)
36530. 9e565d1191 (válaszként erre: 36529. - 5758a48989)
2011. márc. 15. 17:30
hmm...
36529. 5758a48989 (válaszként erre: 36528. - Nagual)
2011. márc. 15. 17:29

Kedves Nagual!

Erre a válaszom:

A SZERETET INTELLIGENS!

36528. Nagual (válaszként erre: 36525. - 5758a48989)
2011. márc. 15. 17:19

Tehát Isten szerződést kötött a Sátánnal Ádám árulása miatt. Milyen sértődékeny az Isten.. és bosszúálló... Innen nézve igazat adok Gyurki meglátásainak! Te is erre mutattál rá, pedig nem ez volt a szándékod. Nem is számít... Ezért sem tudok elképzelni semmiféle személyes istent.. Ezek hiába vannak a Bibliában, nem szabad szó szerint értelmezni. Ezek a történetek képletesen próbálnak elmagyarázni valamit, amiből sok tanulság vonható le.. A szövegeket értelmezni kell nem szó szerint venni...

Ajánlom neked Szántai Lajos előadásait. Olyan dolgokra mutat rá a Bibliában, amik általában elkerülik a teológusok figyelmét. :)

Szántai Lajos - Jelenések könyve

[link]

36527. 5758a48989
2011. márc. 15. 17:03

AZ ÉLETED LEGFONTOSABB KÉRDÉSE:

Tudod-e, mi történik veled a halálod után?

Egy napon mindannyiunknak szembesülnünk kell a fizikai halállal. Az élet azonban a fizikai halál után is folytatódik: az ember szelleme és lelke továbbra is létezik. Tudod-e, hova kerül a szellemed és a lelked a fizikai halál után? Két hely létezik a Biblia szerint: az egyik a mennyország, a másik a pokol. Vajon mi dönti el, hová jutunk?

Ha úgy gondolod, hogy a jó cselekedeteid alapján jutsz el a mennyországba, akkor tévedsz Kedves Olvasó! Ha viszont úgy gondolod, hogy te már annyi rosszat tettél az életben, és oly sok bűnt követtél el, hogy számodra nincs esély, hogy a mennybe kerülj, akkor is tévedsz.

Nincs olyan bűn, ami meg tudna akadályozni, hogy a mennybe kerülj. Másrészt nem kerülhetsz a mennyországba csupán azért, mert annyi jót tettél az életedben. Mi határozza meg akkor, hogy hova kerülünk? Jézus egyetlen feltételt említ: Szükség néktek újonnan születnetek. (Ján. 3,7.) Kérdezheted: Hogyan kell újjászületnem? Nikodémus sem értette Jézus szavait az újjászületésről, hiszen megkérdezte: Mi módon születhetik az ember, ha vén? Vajon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é? (Ján. 3,4.)

Jézus így válaszolt: Ami testtől született, test az; és ami Szellemtől született, szellem az. (Ján. 3,6.)

A szellemi újjászületésedért Isten hatalmas árat fizetett, az egyszülött Fiát adta érted, mert annyira szeretett, és olyan nagyon vágyott arra, hogy újra közösségben lehessen veled. Mert úgy szerette Isten e világot (téged), hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki (te) hiszen Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Ján. 3,16.)

Ez csodálatos. Isten kidolgozta számodra az utat, hogy üdvözülhess.

Tudnod kell, hogy nincs más út az Atyához, csak Jézus Krisztus által. Senki sem mehet az Atyához, hanemha énáltalam-— mondja Jézus. (Ján. 14,6.) Sem gyülekezethez való tartozás, sem vallási hagyományok követése, sem jócselekedetek, sem tökéletes életvitel nem vezet az Atyához. Egyetlen út vezet az Atyához: Jézus Krisztus. Az ember nem képes arra, hogy önmagát megváltsa. Szüksége van egy Üdvözítőre, egy Megváltóra. Ezért jött Jézus. Az üdvösségedhez—újjászületésedhez—nem kell mást tenned, mint szívedben elfogadni Jézus Krisztust, Isten Fiát, mint Megváltót. Ha szeretnéd Jézust megkérni, legyen az életed Megváltója, mondd el a következő imádságot. A Biblia tanítja: a hitünkről megvallást kell tennünk. Ezért az imát ne csak magadban mondd el, hanem mondd ki hangosan.

Drága Mennyei Atyám, Jézus nevében jövök Eléd. Azt mondod az Igében: „Ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról,

és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból,

üdvözülsz.” (Róm. 10,9.)

AZ ÚJJÁ-SZÜLETÉS IMÁJA : MOND KI KÉRLEK AZ AJKADON!

Hiszem a szívemben, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia.

Hiszem, hogy Jézus meghalt az én bűneimért.

Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból,

az én megigazulásomért.

Kérlek Jézus, legyél az én Uram!

Kérlek Jézus, legyél az én Megváltóm!

Kérlek Jézus, legyél az én Gyógyítóm!

A Te Igéd szerint: „Szívvel hiszünk a megigazulásra,

szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.” (Róm. 10,10.)

Én hiszem a szívemben, és most a számmal vallást teszek

a hitemről:

Jézus az én Uram!

Jézus az én Megváltóm!

Jézus az én Gyógyítóm!

Meg vagyok váltva!

Köszönöm, Úr Jézus, az örök életemet!

Ámen !

Jelek, csodák, gyógyulások az Úr Jézus Krisztus Szeretete által:

[link]

Az ördögnek semmi baja azzal, ha tizedet fizetünk, ha segítünk embertársainknak. Neki azzal van baja, ha mind ezt a KRISZTUSBA való hitünk szerint tesszük meg !

Áldjon Meg Téged Az Úr, és Őrizzen Meg Téged!

36526. 5758a48989 (válaszként erre: 36524. - Lhara)
2011. márc. 15. 16:56

Kedves Lhara!

Az "ilyennek" azaz nekem, hogy miért jó? :)

Amikor az Úr Jézust őszintén a szívembe hívtam SZABAD DÖNTÉSEM által, egy olyan folyamat indult meg akkor bennem, és mindenkiben, aki ugyan erre a döntésre szánta el magát, hogy a szívünkben mindig öröm van, bármi történjék is. Az Úr Jézus védelem a bajban. Ha elbuknék, Ő felemel. A Szent Igéje rámutat, hogy miben lehetek Isten szerető kegyelmében még tökéletesebbé. Hiszen nekünk NEM az embernek kell megfelelni, hanem Istennek. Jó magam Istent, és nem az embert félem. Így van önbizalmam a munkában, ahol embereket irányítók, miközben jó magam is részt vállalok a közös feladatokban. Velem is történnek különös események, amiket csodának hívnak az emberek, de nekem nem a csodákra kell tekintenem, mert a megtévesztő, azaz a sátán is képes csodákat tenni. Nekem Jézusra kell tekintenem, aki meghalt értem is a keresztfán. Nekem csoda az, ha felkelek reggel mosolygó arccal, csoda az mikor esik az eső a szomjas földre. És csoda amikor emberek fordulnak hozzám bizalommal, szerető tekintetükkel. És mindezt az Úr Jézus Krisztusnak köszönhetem! Senki másnak! Aki ismer engem, az tudja, hogy honnan indultam el, hogy egy kis szürke, jelentéktelen személy voltam az emberek szemében. Ami pedig most vagyok, azt csakis Jézusnak Köszönöm! Ő tett engem azzá, aminek ma látnak engem az emberek! Ezt csak azok fogják megérteni, akiknek elég tiszta a szívük ahhoz, hogy ne csak önmaguk vágyaira nézzenek, hanem szerető szívük már képes más felé is tekinteni, amely túlhaladja eddig alkotott világképüket. Hiszen Isten mindenhol ott van. Az Isten bennünk lakozik, az emberben! De ettől mi magunk NEM vagyunk Isten! És ez ebben a gyönyörűséges! Az Úr Jézussal személyes kapcsolatunk van!

Szeretettel egy Kedves dal Feléd: :)

[link]

36525. 5758a48989 (válaszként erre: 36523. - Fe80e17aca)
2011. márc. 15. 16:34

Kedves Máska!

Rákerestem felém írt kérdésedre:

"S. Ildikónak - Sok-sok mindenféle kétséget ébresztesz bennem: pl:azt írod, hogy az Isten a sátánnak adta a világunk uralmát, azért mert Ádám szerződést kötött az ördöggel.

Valamint azt, hogy Jézus ezt nem vitatta, csak visszautasította az URALKODÓJÁT?

Hogy is van ez?, nem teljen értem, minél többet gondolkozok ezen, annál zagyvábbnak érzem. "

Egy kis korrigálás: Isten és a sátán között van szerződés, mivel Ádám elárulta Istent azzal, hogy megszegte Isten kérését, és engedett a kígyó hazug szavának. Az Úr Jézus mindvégig jelen volt a Teremtésben! Erről a Szent Biblia csodálatosan ír a Példabeszédek 8. versében. Akinek van Bibliája, azokat Szeretettel Kérem, hogy olvassák el figyelmesen ezt az egész részt, mert értelmet nyernek ez által az ismeret által.

Ha Istent keresed, Ő rád talál, ahogy rám is!

Az Úr Jézus Krisztus szavai:

" Én az engem szeretőket szeretem, és akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak." (Példabeszédek 8:17)

36524. Lhara (válaszként erre: 36494. - Zizisicc)
2011. márc. 15. 13:13
Mostmár érdekel, hogy miért lehet ez jó az ilyeneknek? Vagy ha nem jó akkor meg végképp miért...?
36523. fe80e17aca (válaszként erre: 36522. - 5758a48989)
2011. márc. 14. 10:55
Kérlek, bocsásd meg nekem is....DE, még mindig nem válaszoltál!
36522. 5758a48989
2011. márc. 13. 15:49

Egy csodálatos imádság mindazoknak, akik Szeretik az Urat: :)

Szeretettel !

Istenünk, Atyánk,

Te mindig megbocsátón nyúlsz felénk;

taníts minket is megbocsátani.

Mivel a Te titkod,

csak Te tudsz rá megtanítani.

Ne engedd, hogy erőt vegyen rajtunk

a régi, ismerős rossz,

hogy ütést ütéssel viszonozzunk.

Adj nekünk bátorságot,

hogy felismerjük önmagunk sötét oldalát.

Lássuk be,

hogy mi is képesek vagyunk elkövetni

mindazt a rosszat, amit mások

velünk tettek.

Ismerjük fel emberlétünk törékenységét.

Kérünk, adj bátorságot és alázatot,

hogy feltárjuk mások előtt fájdalmunkat.

Ne engedd, hogy magunkba zárkózzunk,

azzal a meggyőződéssel,

hogy ez jogunkban áll,

és azt az illúziót tápláljuk,

hogy egyedül ki tudunk lábalni a bajból.

Ne engedd elfelednünk,

hogy egymás testvérei vagyunk.

Taníts meg bennünket igaz módon látni.

Bűneinket, hibáinkat olyannak tudjuk,

amilyenek,

se nagyobbnak, se kisebbnek.

Óvj meg attól, hogy felnagyítsuk

és feleslegesen boncolgassuk a részleteiket.

Add, hogy hazánkban

az igazságszolgáltatás is

valóban az igazságot mondja ki,

teljesen, de ugyanakkor emberségesen.

Add, hogy megértsük azokat,

akik rosszat tettek nekünk.

Add meg a megbocsátáshoz szükséges

bátorságot.

Te azt kívánod, hogy szívünket elárassza

a béke.

Kérünk, szilárdítsd meg bennünk

a meggyőződést,

hogy nincs olyan rossz a világon,

amit Te ne tudnál jóra fordítani.

Add, hogy higgyük:

bocsánatod megelőz minket,

és nem várja meg,

hogy másoknak megbocsássunk.

Jó Urunk és Atyánk,

taníts arra is, hogy ellenségeinket szeressük

és sose számolgassuk,

hogy hányszor kell megbocsátanunk.

Szeretnénk a hetvenszer hétszer túl

számolni,

hiszen Te kéred ezt,

és mert Te annyira számítasz ránk.

Ámen.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook