Isten (beszélgetés)
Vagy ha nem esik jól akkor is. Félelemből, tudatlanságból, agymosás hatására, mert úgy nevelték.
A jóindulatú, jóérzésű emeberek akkor is jók maradnak, ha pl. ufóhívők lesznek. Akármit diktál egy vallás, akinek van egy értékrendje aszerint fog cselekedni.
Akinek ez esik jól, az ezt fogja hinni.
Hogyne lenne!
A vallás lényegében arról győzte meg az embereket, hogy az égben lakik egy láthatatlan ember, aki minden nap minden percében, szakadatlanul figyeli, mit teszünk. És ennek a láthatatlan embernek van egy különleges tízes listája, mit szeretne, ha nem tennénk. De ha mégis megtesszük, van neki egy különleges helye tele tűzzel, füsttel, lánggal és kínszenvedéssel, oda küld, hogy attól fogva ott éljünk és szenvedjünk és égjünk és fulladozzunk és sikoltozzunk és zokogjunk az idők végezetéig... De azért Ő szeret bennünket!
Oké,jól van ,értem,vágom,hogy minden vallásban ott van Isten ,de az,hogy az emberek,hogyan manipulálják a többi embert a hit,Isten félremagyarázásával,az ,hogy miket művelnek az ő nevében,annak semmi köze Istenhez.
Hogy jönnek ők ehhez a témához?
Itt a téma az Isten és nem a vallás.
Az öngyilkos merénylők nem gonoszak, nem rossz emberek. Saját értékrendjüket, vallásukat, követik. Így juthatnak a Nirvánába.
"A vallás sérti az emberi méltóságot. Akár lenne vallás, akár nem, mindig volnának jó emberek, akik jót tennének és rosszak, akik rosszat. Ahhoz azonban már vallás kell, hogy a jó emberek is rosszat tegyenek."
"Miért baj ha valakinek van vallásos hite? "
Nem nagy baj az hanem inkább hülyeség !
A lélek mindíg érzi ,hogy mire van szüksége. Amikor a vallásra akkor arra. Most már értem mire gondolsz, de egy időben a vallás kellett a fejlődésemhez. A hit most is fontos nekem, de már másat jelent, mint régebben.
"Ahhoz azonban már vallás kell, hogy a jó emberek is rosszat tegyenek"....ezt nem értem?
A vallás sérti az emberi méltóságot. Akár lenne vallás, akár nem, mindig volnának jó emberek, akik jót tennének és rosszak, akik rosszat. Ahhoz azonban már vallás kell, hogy a jó emberek is rosszat tegyenek.
Miért baj ha valakinek van vallásos hite?
"Isten" keresése, megtalálása nem egy "tisztulási" folyamat?
"Kenyeret és Cirkuszt!"
Csak kicsit másképp...de szerintem ez kicsit másról szól
Inkább materialista. Egy kortársa (aki őrá is hatással volt) nyersebben fogalmazott: "A vallás a nép ópiuma"
Na most akkor melyik?
Tittára összezavarsz Ipari gázkészülék szerelő!
Akarom mondani: materialista
Valahogy pont mintha ugyanerre a felismerésre jutottam volna:))
További ajánlott fórumok: