Isten (beszélgetés)
Hogy mire gondolt, azt csak ő tudja, mindenesetre idézhetnék néhány mondatot, amik eléggé ezt jelentik, de nem akarok újabb vitát, különben is bocsánatot is kért, tekintsük ezt lezártnak.
A kisfiammal kapcsolatos kérdésekre hiába próbálnál válaszolni. Ez nem a te életed és nem a te sorsod, hanem a miénk, így a miértekre is egyedül mi tudhatjuk a választ, senki más.
Ez a világ nem tökéletes, tele van bűnnel, gonoszsággal, betegséggel, de ezek nem Istentől származnak. Viszont az ő segítségével meggyógyulhatunk súlyos betegségekből, ha ő ezt jónak látja. És igen, van, hogy valaki nem gyógyul meg, és nehéz ilyenkor megérteni, miért, de ezt mindig annak kell feldolgozni és a választ megtalálni rá, akivel történik. Mert abban viszont hiszek, hogy semmi sem történik az emberrel véletlenül.
Sokáig én is haragban voltam Istennel a kisfiam miatt, de beláttam, hogy nem miatta született betegen, esetleg csak nem akadályozta meg, hogy így történjen. Viszont segített sok dologban: nagyon hamar kiderült a betegsége, azonnal találtak neki csontvelőt (van, akinek évekig keresnek, és van, akinek nem is találnak), nagyon pici volt, mikor a boxban volt, nem fogott fel semmit az egészből, és meglepő, de ez az eljárás nagyon humánus. Nem böködték, nem okoztak neki fájdalmat, kapott egy centrális vénát, és vérvételtől, gyógyszerektől, vérkészítményektől kezdve mindent ezen át történt, a csontvelőt is így kapta meg. Persze szenvedett sokat a betegségek, kivizsgálások majd a szövődmények miatt, de végig mellette lehettem, ami nagyon fontos, és valószínűleg semmire sem fog emlékezni az egészből. Hálás vagyok nagyon, hogy a betegsége gyógyítható, és nem újulhat ki, és gyógyszerek nélkül ugyanolyan teljes életet élhet majd, mint a többi gyerek.
És hogy miért történt mindez? Én pl. nagyon sokat változtam, teljesen más ember lettem, mint azelőtt voltam, máshogy látom a dolgokat, és nekem ez hasznomra vált. Sokkal nagyobb türelmem van, és tudom, hogy soha egyetlen percig sem fog érdekelni, hogy a gyerekem jól vagy rosszul tanul -e az iskolában, vagy milyen pályát akar választani magának, vagy bármilyen más, szokásos szülőprobléma, mert egyszerűen csak örülök, hogy él, és egyedül csak annyit szeretnék, hogy csodálatos, boldog élete legyen, és mindent meg is teszek ennek érdekében.
Megvizsgálták a családunkat, és két unokatesómról kiderült, hogy szintén hordozók. Ők így majd a gyermekvállalásnál tudnak erre készülni. A családból többen is jelentkeztek csontvelődonornak, és így talán egyszer mi is megmenthetjük mások életét. Aztán még ezer oka lehet, hogy miért kellett így történnie, amikről vagy tudni fogunk, vagy nem, de oka az biztosan volt.
Az is kérdés hogy mi számít életnek. Működőképes mesterséges sejtet már majdnem tudunk csinálni.
"Mért is nem tudnak a tudósok életet adni? Sok mindent tudnak de Életet csak Isten tud."
Várj, ez még nem lefutott játszma. A klónozással pl. már tökéletes genetikai másolatokat tudnak létrehozni, olyat mint amilyenek az egypetéjű ikrek.
Szia nekem ez nem egy leirás vagy könyv, ez személyes megtapasztalás. Nem a jelkép segit hanem a személyes kapcsolat amit nemigen lehet elmondani szavakkal, mert ezt csak a Lélek segitségével lehet megtapasztalni, megérteni.
Újszövetség,1, Korintusi levél 2:14. Nagyon nem akarok bölcselkedni igazán, csak úgy irom le ahogy érzem, igazad van Hit kérdése. Hinni abban tudsz amit látsz, tapasztalsz, velem ez történt. Igy van nem csak Betlehembe, és nem csak a zsidókhoz,küldte és küldte a tanitványokat, először a 12-őt utána a 70-et és utána mindenkit aki elfogadja az áldozatát és tanitvánnyá lesz.
A gonosz mindent elkövet, hogy ne ismerjük meg a világosságot, kell segiteni az embereknek. Joga van mindenkinek az Igazsághoz. Köszönöm a válaszod Jó éjt.
Ezek nagyon bölcs szavak, egyetértek veled. Bocs a kisbetűért naggyal szoktam írni,de most elmaradt... :) Istent sok ember elfogadja csak a leírás az, ami zavart okoz a fejükben... Miért? Mert nincs rá megfelelő leírás, csupán hit kérdése hogy kerülsz közelebb hozzá, avagy hogy hívod be magadba. Az sem mindegy mit tudsz elfogadni. Pl egy kereszt, vagy egy St. Mária szobor sem több, mint egy Buddha szobor. Bármelyik jelkép segíthet ha ez tölt fel erővel, és bármilyen ima, összpontosító gyakorlat összegyűjtheti a figyelmed. Fel kell ismerni, hogy Isten nem csak betlehembe küldte "fiát", hanem szerte szét a világban, hogy utat mutasson több bölcs ember személyében. Én nem használok ilyen szavakat ennek a leírására, de próbáltam keresztény szavakkal leírni amit erről gondolok. Nem lehet kizárólagosságot tulajdonítani egy leírásnak, avagy egy könyvnek sem.
Üdv
Élő Isten csak egy van, de sok ember hisz istenekben. Pl. az indiaikanál,egyiptomiaknál stb.
Ezek fából vagy másból, emberi kéz alkotásai. Az e világ Istene az akit az Élő Isten levetett a földre, mert fellázadt ellene, ha kéred leirom az Igehelyet. A másik kérdés nem nem egy velem, ha egy nagyon magasrangú vendég megtisztel és kopogtat nálad, az egy veled, szerintem nem.
Ez a hihetetlen csodálatos és éppen ezért nagyon nehezen érthető és elfogadhatatlan, a mi emberi eszünkkel felfoghatalan, hogy a mindenség Ura képes lehajolni a mi porszemnyi valónkhoz és fel akar emelni Önmagához, mert ezért teremtett bennünket, mig el nem rontottuk emberek. Ilyen a szerető és könyörülő Isten.
Ádámnak és Évának az elbukása kihat az egész emberiségre, /részleteket priviben/ de van kiút belőle. Pl. ha a testvéreddel rosszak voltatok, s anya mérges lett, mit csináltál, hogy ne haragudjon, bocsánatot kértél, igaz? Ha szereted a tesódat,akkor az Ő nevében is kértél engesz
-telést az anyutól, igaz? Az Úrtól is lehet bocsánatot kérni a hibákért, a mások hibáiért. Az Úr örömmel elengedi a vétkeinket. Lehet,hogy nem jó a példa, lehet, hogy nincs is testvéred,
bocsánat csak ez jutott eszembe. Remélem meg lehetett érteni a példázatot.
Ez egy nagyon korrekt hozászólás volt, akinek lehetősége van, tanuljon belőle.
Köszönjük, rozsazsa
Tetszett amit irtál, nagyon sok igazság van benne. Sok olyat irtál,amit azok is megértenek akik bizonytalanok. Én és még nagyon sokan mások megéltük azt,amikor Isten /nagy betűvel/ kijelenti magát annak aki szivében kéri, mert Ő a sziveket vizsgálja. Tényleg nem robotokat teremtett, valódi szabad akaratot adott az embernek,és nézzünk körül mit tett az ember,azzal a nagy szabadsággal,elpusztit mindent maga körül és önmagában s mindezt sokszor Istenre fogja. Isten meg csak segit és szeret és megbocsájt a vétkezőknek.Amikor kisgyerek voltam nem volt ennyi féle betegség, nem tudtuk mi az allergia, meg sok mást se.Kitermelte az ember a nagy okosságával magának ezeket is,nem is folytatom, mert csak szomorit nagyon. Kéne önmagunkba nézni néha,néha. Szomorú vagyok mikor Isten-t bántják. Én szeretem,megmentette az életem, kihozott betegségekből amin orvosok nem tudtak segiteni. Azóta is megtart,sőt mondhatom eltart,nem vagyok kenyérkéregető,ahogy az Ige mondja. Sok csodát átéltem és láttam a 20 év alatt,mióta találkoztam Vele. Aki akar az tud vele találkozni,aki kéri annak segit is,még akkoris ha nem úgy gondol-
kodik ahogy mi emberi ésszel azt elvárnánk. Másképp és sokkal bölcsebben, előrelátóbban.
Nem akarok senkit meggyőzni, vitát sem szeretnék provokálni, csak segiteni szeretnék azoknak akik szeretnének többet tudni és problémájukra megoldást találni. Csak a saját életemet, tapasztalatomat tudom elmondani annak aki kéri, priviben. Szeretettel
"Ha nincs Isten, akkor a hívők lepadlóznak, a hitetlenek "ugye megmondtam" áriákat zenghetnek"
Hogy van Isten az bármikor kiderülhet, de az hogy nincs az soha.
Egyébként ha az anyukáknál Fatára é egyptre gondolsz, akkor valamit nagyon félreolvastál. Fata egy szóval sem említette, még nem is gondolt rá, hogy egyptnek hagynia kellett volna a fiát meghalni...Ez elképzelhetetlen.
Én a szavaiból azt vettem ki, hogy nem véletlenül történnek a dolgok. Meg van az oka.
Illetve ha a Biblia istene annyira teli van igaz szeretettel, akkor miért született a kifiú betegen? Miért kellett annyi mindenen kereztül mennie, amin sok felnőtt is elbukik? Hmm...:)
Most ezt úgy írtad, hogy vannak, akik hiszenk a Biblia istenében, a többiek meg semmiben, kizárólag a tudományban...:) Mindenkinek mást jelent isten, mindenkinek mást jelent a vallás, mást gondol a vallásokról.
"Nehéz felfogni az ő igaz szeretetét"...Veszettül szerethet minket a bibliabeli isten, ha azért büntetett meg minket, mert a "gonosz" kígyó rábezélt minket, hogy együnk az almából, amitől megkaptuk a tudásunkat...:) Nálam ez a sántítás van az elsők között. ^^
"Egy mindenekfelett való Úr és Király"...Én tisztelem, hogy ebben hiszel, de...isten nem egy külön személy, aki eldönti, hogy mi a jó és mi a rossz...Elnézést, de ez számomra nevetséges. Az emberek szeretik azt hinni, hogy van valaki, aki eldönti, hogy melyik döntésünk a helyes...
isten= Élet. Benned van és ezt csak úgy érheted el, ha MAGADBAN hiszel és ott is keresed meg, nem pedig a felhők között vagy a Bibliában. :) Nekem ez a véleményem. :)
Átlagos anyuka vagyok átlagos mindennapokkal. Nem istenszeretetben nőttem fel és mégis... Ilyen fiatalon is megéltem közeli hozzátartozóim elvesztését, történt sok rossz velem, de sok olyan dolog is, miért igenis hálát adhatok Istennek.
Rengeteg indok van erről is, no meg arról az oldalról is Isten létezéséről, hitről, mennyről stb. Én nem hiszem, hogy bárkit is meg lehet győzni a hitről. Beszélni lehet róla, sőt...de ettől nem lesz valaki Jézus-követő. Emberek vagyunk. Gyarlók. Gyarlóságunknak tudható be az, hogy poénkodunk az útvacsoráról, hátbapaskoljuk egymást, ha valaki beszól Isten ellen, kiokosítunk egy anyukát arról, hogy hagynia kellet volna a kisfiát meghalni (egy anyuk írja anyukának!)... Minden ilyen megszólalásunkon hiszem, hogy fölül áll az Úr.
Lehet, hogy valaki nem hisz, de a tagadása nem teszi semmivé esetleges létezését. Ezt bizony most hiába bizonygatom, mert majd egyszer földi életünk végén kiderül. Ha nincs Isten,akkor a hívők lepadlóznak, a hitetlenek "ugye megmondtam" áriákat zenghetnek, de ha van .....az nem lesz egyszerű. De ezt nem tudhatom, hisz csak Isten rendelkezik mindez felett.
Hitben maradni nagyon nehéz. Annak is aki, egyszer nagyon közelről ismerte az Urat. MIért? Túl beszűkültek vagyunk hozzá, no meg persze fojik a projekció. Önmagunkat és embertársainkat vetítjük ki Rá... pl rossz élmény= büntetés, harag, hitetlenség. Az orrunkig látunk és ezzel begubózunk, kirekesztjük az Urat. Szerintem sok ember van így.
Nehéz eljutni a felismerésig, hogy az Atya nem úgy cselekszik, mint mi. Nehéz felfogni az ő igaz szeretetét. Körbenézünk a világba, környezetünkbe és megkérdezzük miért hagyja Isten. Azért tartunk itt, ahol vagyunk mert Isten adott szabad akaratot is a cselekedeteink felett.... és ezt hoztuk ki magunkból. Nem robotokat teremtett, hanem gondolkodó embereket... és itt tartunk. Hiszem, hogy lesz egyszer egy MEGÁLLJ. Csak Ő tudja mikor.
Van Isten? NIncs Isten?
Majd egyszer világossá válik mindeki elött.
"Nem azt akiről a biblia ír".....hmm érdekes...én úgy tudtam egy az isten!:))
"... az ajtó elött állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem"
Számodra ez nem azt jelenti,hogy Ő nem úr,sem nem király,hanem egy veled?:))
Szia!
Itt kezdődik a baj, hogy megmondja valaki, mivel milyen istent érhetsz el... Szomorú... Az, hogy Te imával és hittel, Fish meg agykontrollon keresztül kerül meditatív állapotba, ez csak felületi különbség. Én tiszteletben tartom a hited,de ha igaz amit az istenedről állítasz, akkor bármilyen úton is közelítesz felé, Őt találod meg... Mindegy, hogy imádkozol, esetleg meditálsz. Ezek csak eszközök, amivel megtalálhatod magadban isten jelenlétét... :)
Valóban az Agykontrol-lal megtalálod istent, e világ istenét, de nem azt akiről a Biblia ir!
Az egy mindenekfelett való Úr és Király. Aki a kezében tartja mindenséget, aki megsegit ha kéred, aki veled van a gondban,bajban, aki tanácsol, vezet, akitől csakis a jót kapod bármilyen is vagy, mert Ő a megbocsájtás a Szeretet, aki odaadta Érted, Érettünk az egyszülött Fiát Jézus Krisztus-t, hogy életetünk és üdvösségünk legyen már itt a földön. AKI által mondhatjuk ABBA ATYÁM............
Bennünk pedig igazán akkor lesz ha személyesen behivjuk az életünkbe.
Jelenések könyve 3:20."Imé az ajtó elött állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem"/Károli G. ford./
János ev,14:6 pedig elmondja ki és hogyan mehet az Atyához.
Bocsánat a kiigazitásért,de a nem tudás nem mentesit. Segiteni szerettem volna azoknak, akiket igazán érdekel és fontos nekik a hovatartozásuk, szeretettel....mindenkinek....
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Hát ez ütős volt,fantasztikus az éles látásod!:)))
Tévedsz! Isten az ostyában van, és úgy kerül belénk hogy megesszük.
:D
Nemigen szóltam hozzá itt mostanság, de Isten bennünk van, és onnan kell kihozni a legtöbbet.
Tudom ez talán közhely, de senkise keresse kívül. Az reménytelen akció. Vagy magadbafordulsz és megtalálod, és annakutána kiterjeszted a környezetedbe, vagy futkoshatsz utána akármeddig.
Agykontrollal találhatod meg a leghamarabb Istent.
Ez az én véleményem. Sokaknak bejött.
Üdv