Isten (beszélgetés)
IGSZ, amikor fennt fogunk találkozni, akkor viszont megívsz egy BIGMAC menüre. Oké?
Hitetlen :O)))
Hihetetlen, hogy mindenki marad annál, amit eddig gondolt.
Mindenki védi, amire eddig jutott.
Én azért néha megtapasztalok újjat és el is ismerem, amikor tanultam valami újjat.
De hogy a legtöbb ember milyen makacs abban, ami szerintem nem is működik neki.
Persze érthető, hiyzen ez adja mega (néha hamis) biztonságot, hogy tud valamit.
Na visszaolvastam, de látom Gyurki megszökött.
Viszont szép sűrű volt a fórum.
Kiderült valami?
Vagy mindenki elbeszélt egymás mellett?
Meg lett győzve valaki valami újról?
Megvilágosodott valaki?
Szép kép, de ebből csak azt tudjuk meg, hogy Luther hogyan képzelte el.
Az, hogy a Bibliában valójában mi van, kicsit alaposabb utánajárással derülne ki.
Nem valószínűsíthető.
Utána lehet nézni, ahogy én is anno vettem a fáradtságot, és nem találgattam.
Az idézett Ézsaiás rész az eredeti héber nyelvben igenis olyan kereket jelent ami inkább gömb.
Nem tojásalakú, hanem geoid:-)
"Az, hogy valami kerek, nem feltétlenül szabályos gömb." - én mit írtam?
Viszont ha ennyire pontos akarsz lenni a Föld alakját illetően, nem állíthatod, hogy gömbölyű, mert kicsit tojás alakú.
Az, hogy valami kerek, nem feltétlenül szabályos gömb.
Nos légy nyugodt sohasem kísértett meg a rossz, mert semmi sem olyan mint amilyennek látszik, még az én írásom sem. Olvasni kell és értelmezni.
A fekete és a fehér mit csinál, ha kimosod? Hát megújul nem? Ha a kettőt összemosod, akkor megújul rendesen. Ha nem ereszti a szinét akkor csak megujult mind a két ruhád nem? A fekete is és a fehér is. ha együtt mosod.
ja igen, természetes, hogy Isten a gonosszal nem kísért, de engem nem is tudna. Edzett vagyok tudod! Ha megijeszt elfutok.
Én sem körlapot írtam, hanem azt, hogy a kerek nem azonos a gömbölyűvel. Nem az az érdekes, hogy nem körlapot ír, hanem hogy pontosan mit ír.
Szerintem a kerek nem szükségszerűen utal 3 dimenzióra. De ha 3 dimenziós objektumokra használjuk, akkor sem csak a gömbalakúakra (lehet egy éle vagy egy oldala valaminek kerek).
Senki! Azt hiszem arról akartál kérdezni,hogy én milyennek képzelem el. Hát ilyennek.
Na nem baj, rosszul olvastam! Van ilyen is.
Jajj, nem vagyok én nyelvész. De annak idején, amikor még olvasgattam belőle, utánanéztem a számomra elérhető forrásokban és ebben a részben amit bemásoltam nem a "körlap" szerepel.
Meg amúgy is úgy tudom, hogy a kereket mindenképp 3 dimenziós, nem lehet sík.