Isten (beszélgetés)
Nyilvánvalóan az az elképzelésed, hogy Isten csupán egyetlen módon mutatkozhat meg az életben. Meg kell mondanom, ez nagyon veszélyes elképzelés.
Ugyanis megakadályoz abban, hogy bárhol fölfedezhesd Istent. Ha azt gondolod, hogy Isten csak egyetlenegy alakban mutatkozhat meg, csak egyetlenegy hangon szólalhat meg, ha azt hiszed, hogy csak egyetlenegy út létezik, akkor bizony egyfolytában elnézel mellette. Azzal fogod tölteni az egész életedet, hogy Istent keresed, és nem találod meg, mert valójában nem őt keresed, hanem valami olyasmit, ami megfelel a Róla alkotott elképzeléseidnek.
Ha nem látod Istent a mindennapiban ugyanúgy, mint a szentségesben, akkor elmulasztod a történet felét. Ez a nagy Igazság.
Isten ott van a bánatban és a kacagásban, a keserűben és az édesben. Minden mögött isteni cél áll következésképpen mindent áthat az isteni jelenlét.
Honnan szedted azt az ötletet, hogy Isten csakis "tiszteletteljes" lehet? Isten a fent és a lent. A forró és a fagyos. A bal és a jobb. A tiszteletteljes és a tiszteletlen!
Gondolod, hogy Isten nem tud nevetni? El tudod képzelni, hogy Isten nem élvez egy jó tréfát? Úgy tudod, hogy Istennek nincs humora? Bizony mondom, Isten találta fel a humort!
Gonosz az, amit gonosznak nevezel. Amit az ördög művének tartasz, azt ugyanúgy tekintheted Isten művének is. Ugyanúgy szeretem a forrót, mint a hideget, a magasat, mint az alacsonyt, a balt, mint a jobbot. Minden viszonylagos, és minden csak része a létező egésznek.
Nem szeretem jobban a „jó"-t mint a „rossz"-at. Hitler a mennybe ment. Ha ezt megérted, akkor megérted Istent.
"Te gyűlölöd"
Nem gyülölhetem mert nem létezik. Csak szórakozok
mint az erdei manókon meg a koboldokon.
"Nem unod még ugyanazt a banánt rágni?"
Imádkozzál értem !Rágni jobb mint nyalni.
"Isten szadista, és aki nem hódol be neki, azt meg"
Na megint egy bibliai ellentmondás mert ha szűzmária behódolt neki akkor miért árnyékozta meg ?
"csicsonéni Gyurki felesége "
Na aztán az baszna be !
Elnézést de piszokul érezném magam.Ez még szex közben is jajj istenemet sikitozna.
"jókurvaanyád is gyönyörűen....:P"
Szégyeloheti8 magát aki igy beszél az anyjáról !
Őt teljesen "be tudom fogadni".
Lehet gondolatolvasó(is)leszek ? ;-))
Ajánlok mindenkinek egy igazán jót,ami filmben is létezik,az is jó de a könyvet nem múlja felül,mégpedig:
Dan Millman- A békés harcos útja
pl.
A szellem törvényei -is nagyon jó!
Erre születtél -is!
azért még egy kérdés: neked még sosem segített senki? vagy nem érezted úgy ha vmire csak úgy légből jött a segítség, hogy isten segített?
na jó, ez kettő volt!
bár ez a fórum már csak ritkán szól istenről ....
Majd rájössz :O)))))
Segíts magadon ....
Ez működik, de nem köll elhinni. :O))
így van, +akire támaszkodunk :)
jó éjszakát
Ébresztő emberek!!!
Csak magunkra számíthatunk.
"Igyekszem úgy élni, mintha volna Isten, aki majd ítél fölöttem, akinek el kell számolnom. De tudom, egyedül vagyok: magamnak tartozom számadással."
(Debreczeni József)
;)
Elég ha alapul vesszük az akkori társadalmat, és a jövendő célt, és rögtön világos, hogy az isten-kép miért különböző az Ószövetségben és az Újszövetségben.
Egyébiránt az Ószövetségben is képes Isten a megbocsájtásra, bűnbánatra, csak keményebbek a büntetései és asszertív a hozzáállása.
:)
Nicsak, mit találtam... :)
"Félelem és vallás. Vallás és félelem. A kettő történelmileg összefonódik, és az ember által elkövetett legtöbb rémtettnek ez a katalizátora. A gonosztól való félelem táplálja a vallást, a vallás táplálja a gyűlöletet, a gyűlölet táplálja a gonoszságot, és a gonosz táplálja a tömegek félelmét. Ördögi kör ez, és mi folyton-folyvást az ördög kezére játszunk."
(Steve Alten)