Isten (beszélgetés)
A csillagászok és a Nasa egyre több "furcsa" ténnyel és magyarázattal rendelkezik. A legkézzelfoghatóbb az, hogy egyre több csillagfler kószál. Ugye emlékszünk arra ami lassan egy hónapja volt??? Megsúgom!! Én is láttam egy hatalmasat, de azt nem mondta be a rádió!!!
Ugyanez a helyzet a Nappal is!! Előreláthatólag napkitörésekre kell számítanunk (bújtatott információ ). Ezek másnéven a Fler-ek.
Azért csodálatos ez, mert pillanatok alatt megtudja bénítani azt a világot, amiben mi most olyan kurva biztonságban érezzük magunkat!!!
"A késői rézkorban száz druida papot küldtek szét, hogy keressék meg a Földnek azt az energiacsomópontját, ami a köldökcsakrának felel meg. Ez az a hely, ahol a legjobban érzi magát az ember mint fizikai lény. Csillagvizsgáló is volt egyben. Ún. kupacolással építették föl: víz segítségével húzták oda ezeket a köveket, és úgy emelték fel, hogy a földet folyamatosan alája "kupacolták", ezzel lassan fölállították. Az építmény húsz évig épült. Az aratással, földműveléssel kapcsolatos időszakokat mérték be vele. Egy időben áldozati hely is volt."
Nem hivatalos.. :)
"Úgy elbújt"
Biztosan szégyelli,hogy igy elcseszte a teremtést. Nem,hogy kezdene megint egy teremtést hátha jobban sikerülne.
Mi alapján határozol amikor úgy döntessz hogy számodra Isten nem létezik??
Megfogalmaznád? A papokból vagy a bibliából?Azt felejtsd el.Rögeszmésen ezekhez ragaszkodsz az állításod bizonyítására.Nincs valami jobb ötleted?
Mennyivel hitelesebb állítás az hogy nincs,mint az hogy van?Mindenütt ottvan,függetlenül attól,hogy te észreveszed e vagy nem - ő a minden és rajta kívül nincs semmi.
Nagyobb okod van rá hogy tagadd mint hogy elhidd?Ez is csak egy elképzelés,nem tapasztalatból mondod.Te adsz magadnak rá okokat hogy tagadhasd,de mit is tagadsz?Ami nincs azt nem kell tagadni,mert nincs rá ok.Azt mondod Isten a bolondoknak mutatkozik csak meg.Mennyivel hitelesebb állítás ez,mint az hogy csak a bolondoknak nem mutatkozik meg?
Pedig benned is megnyilvánúl,függetlenül attól hogy hiszed-e;látod-e;érzed-e vagy nem.
Tested nem te vagy, hiszen csak anyag, mely folyton cserélődik: negyvenéves korodban húszéveskori testedből egyetlen parány sincsen. De érzelemvilágod és értelmed sem te vagy, hiszen még nem volt, mikor te már a bölcsőből nézegettél. Ki vagy? a határtalan, mely fogantatásodkor a határok közt megjelent.
Le kell hogy hangoljalak.....
Isten nem elérhetetlen, hanem ELKERÜLHETETLEN.
Ha az igazságot akarod birtokolni, a tanításokat csak segítségül használhatod, önmagad mélyén kell rátalálnod.
Van Isten? Nincs Isten? - Abban, ami független a tértől, időtől és minden káprázattól: a Van és Nincs ugyanaz. Van öröklétem? Nincs öröklétem? - Túl a téren, időn és minden káprázaton: a lét és a nem-lét ugyanaz. Minden ismereted csupán arra jó, hogy a változók közt eligazítson, de a változatlanról nem nyújt semmi bizonyosságot. Ismeret csak a változóban van és csak a változóról, mert benne külön-külön vizsgálható a Van és Nincs, helyes és helytelen, domború és homorú; de a teljességben mindez bontatlanul azonos, ezért nincs benne semmi megnevezhető. A teljesség nem egy és nem több, nem én és nem más, nem valami és nem semmi.
Ha a teljességet ismerni akarod, ne kérdezz semmit, mert rávonatkozólag minden"igen" és"nem" ugyan azt jelenti; hanem merülj önmagadba, személyed alá, s ahol nincs tovább, ahol minden mindennel azonos: ez a teljesség.Az ember, akit jönni-menni látsz: zárt, egyéni; s az emberalkat legmélyebb rétege nem zárt, nem egyéni, mindennel összefüggő, azonos a minden alakzat mélyén rejlő egyetlen létezéssel.
Az időbeli véges személyiség mögül kibontakozó időtlen végtelenség: a lélek. A kibontakozásra nem szoruló időtlen végtelenség: az Isten.
Külön-külön határok csak a térben és időben vannak; ami tértelen, időtlen: bontatlan. A személyiség burkából kiemelkedő emberi lélek azonos az Istennel, mint a csönd a csönddel, hanem mint a zaj megszűnése a csönddel.
Az ember, mikor zártságból megszabadul, háromféleképpen látja az Istent: mint"van"-on túli, vonatkozás-nélküli lényeget; mint a mindenséget beburkoló és telesugárzó szerelmet: s mint a véges személyiség leomlása után felragyogó végtelen lelket.
Az Istenbe-olvadó ember számára nincs többé kívánatos és nemkívánatos, nincs többé semmiféle fokozat; minden végtelenül és kívánság nélkül szeret. Számára minden ugyanegy: minden a Teljes-Változatlan, melyből a számtalan változó jelenség árad. Isten tartalmazza a mindenséget, s a felszabadult lélek Istenben tartalmazza a mindenséget.
A lélek feladata természetesen az, hogy a nagyszerűség választására indítson minket - hogy a legjobbat válaszd ki abból, Aki Vagy , anélkül, hogy kárhoztatnád mindazt, amit nem választottál.Mérhetetlenül nagy feladat ez, sok-sok életnyi időtartamot vesz igénybe, így ne siesd el az ítélkezést azzal, hogy egyes dolgokat hibásnak, rossznak, míg másokat nem elégségesnek kiáltasz ki, ahelyett hogy áldanád mindazt, amit nem választasz.
Valójában rosszabbat teszel, mint az elmarasztalás - keresed a módját, hogyan árthatnál annak, amit nem választasz. Meg akarod semmisíteni. Ha van olyan személy, hely, vagy dolog, amivel nem értesz egyet, akkor támadod. Ha van olyan vallás, amely ellentmond a tiédnek, akkor tévesnek nevezed. Ha van olyan gondolat, mely szemben áll a tiéddel, akkor nevetségesnek bélyegzed. Ha van a tiédtől eltérő elképzelés, akkor habozás nélkül elveted. Bizony, tévedésbe esel, mert így csak a felét tudod megteremteni a mindenségnek. És ha egyszer teljesen elvetetted a másik feledet, még csak meg sem értheted a választott oldaladat.
" hogy akarod megtalálni?"
Én nem akarom megtalálni. Lehet,hogy nem is akarja,hogy megtaláljuk,úgy elbújt.
Neki nem kell keresnie, hogy megtaláljon. Ott vagy benne és te is ő vagy. Ez olyan, mintha elkezdenéd keresni a karodat. :) Bár gyenge pillanatokban vagy piásan előfordulhat... :S
Egyébként ha nem keresed, hogy akarod megtalálni? :D
"nem neki kell téged keresnie, "
Én nem keresem mert nics rá szükségem.
Neki kellene bizonyitani,hogy létezik.
Ha megtalálna akkor talán..
Most aztán nahogy azt mondjátok,hogy maj meglátod ha megver meg hasonló.
Szerintem a hívek kordában tartása fontos tartozéka a vallásnak. :D
Igen. Az egonak szüksége van a "csordákra", ahol azért küszködhet, hogy minél jobb fényben tüntesse fel magát. Tehát sok embernél értelemszerűen sok csoport jön létre, amik gyakran összekülönböznek és ezután már nem riadnak vissza a harcoktól sem. Én így látom. :)