Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt? (tudásbázis)
A nyilatkozatban le kellett írni, hogy mit adhatnak: teszem azt ha fáj a feje, akkor ha hányingere van, ha hasmenése, vagy bármi, akkor egy alapgyógyszert adhatnak-e neki.
Meg le kellett írni, hogy allergiás-e valamire, volt-e már ilyen-olyan betegsége, lázgörcs, epilepsziás roham, ilyenek.
Mondjuk az én fiam szemüveges és sok olvasás után néha megfájdul a feje. Egy fél algo-tól semmi baja nem lesz, viszont nem adnak csak úgy gyogyit nekik, ha a szülői nyilatkozatot rendben találják. Ez szerintem azért jó dolog.
Iskolaorvos? Nem tudom hogy o jogosult-e erre, de nem hinnem!! Olyan esetet el tudok kepzelni hogy valakire annyira ra jon az 5 perc hogy teljesen kikel magabol es veszelyezteti a tobbiek epseget. De ilyenkor is orvost kell hivni.
Epilepsziás görcse is lehet váratlanul, még ha addig nem volt. Ilyenkor szintén adnak nyugtatót.
Én nem haragudnék meg, ha ellátnák a gyermekeket, de szeretnék tudni róla, akár utólag is.
telefon nincs abban az iskolában?
máskor is volt már esetleg otthon gyógyszerre szükség dühroham vagy másfajta idegesség, feszültség miatt?
Akkor be kell menni az iskolába, és felelősségre vonni az igazgatóhelyettest, meg az iskolaorvost! Hogy képzeli ezt, hogy csak úgy lenyugtatóz egy alsós gyereket?!
a gyerek nem tudta megmondani a gyógyszer nevét?
Nem adhat nyugtató hatású készítményt a háziorvos sem és az iskolaorvos sem. De még egy pszichológus sem, ha a szülő nem egyezik bele!!!
Atyaég, ilyet még sosem hallottam!
Szerintem sürgős esetben adhat az iskolaorvos pl. lázcsillapítót, vagy migrén esetén gyógyszert, de nyugtatót nem hiszem.
Érdekes, hogy fel sem hívták a szülőt.
De az is lehet, hogy csak akpott egy kis magnéziumot, vagy b1 vitamint.
Persze, erről is tájékoztatni kell a szülőt.
Hidd el én is nagyon ki vagyok akadva rajta. Fel akartam hívni a napközis tanárnőjét hogy megkérdezzem a konkrét esetet de azt mondja a fiam, hogy ma az igazgatóhelyettes volt velük délután. Neki meg nem tudom a telefonszámát.
Senkit nem jogosít fel gyógyszer beadásra semmilyen viselkedés. Ilyen nincs. Majd legközelebb mit csinálnak vele? Kettőt adnak? És ha teszem azt probléma lenne akkor ki vállalja a felelősséget?
És mi van, ha a tanuló rosszul lesz valamitől? Remélhetőleg vannak a nyilatkozatban kivételes esetek.
Esetleg szed a fiad nyugtatót, kapott az orvostól vagy hogyan is gondolta a tanár. előkapta a Xa..-t a táskájából és beadta a fiadnak?
Nem a tanár adta be neki hanem az iskolaorvos.
Nem is tudom... elvileg nem szabadna, de a fiad ennyire felhúzza magát, és a gyógyszert be is vette - ergo kellett neki, talán nem volt halálos bűn az iskola részéről. Egyszer elmegy, de jó lenne, ha a a kérdéses tanulóval hatékonyan elbeszélgetnének.
Nem. Csak akkor adhatnak bármilyen orvosságot, ha a szülő beleegyezik. Írásban. Nekünk szülőin kellett aláírni egy nyilatkozatot.
NEM. Biztos, hogy nyugtatót kapott? Néha egy C vitamin is csodákra képes, ha valaki nem tudja az egy sima vitamin.
Azt mondja a fiam, hogy állandóan csúnyákat mond ránk az egyik osztálytársa és ez nagyon idegesíti őt. Szinte minden naposak ezek a szekálódások. Ezt nagyon nem tudja elviselni a gyerkőc, hiába mondom neki hogy ne törődjön vele de ő akkor is nagyon felidegesíti magát rajta.
És mégis milyen nyugtatót adtak? Receptköteles vagy recept nélküli?
Na ez érdekes módja a konfliktus-kezelésnek. És a másik gyereknek mit adtak be? Na és, ha a gyerek allergiás valamilyen gyógyszerre. Inkább a tanárnőnek kellene bevenni valamit!
Nem!
Azt maximum orvos adhatja, de azt is csak komolyabb esetekben!
Nem gyereknek való!
Nem. Jogilag ezt nem tehetik meg. Én tuti kiakadnék. Egyébként bármilyen gyógyszerre lehet valaki érzékeny, akár az algopirinre is. Legalább fel kellett volna hívniuk téged.
A tanar biztos hogy nem csinalhat ilyet. Ha annyira komoly a baj akkor orvost kell hivnia es o adhat.
mi a konkrét eset, mert szerintem ez attól is függ
Ma a 11 éves fiam azzal jött haza, hogy az egyik osztálytársa annyira felidegesítette, hogy nyugtatótablettát kellett beadniuk a fiamnak,de erről minket szülőket egyáltalán nem értesített az iskola. Lehetséges ilyen?
Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?
További ajánlott fórumok: