Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ilyen lenne az élet? fórum

Ilyen lenne az élet? (beszélgetős fórum)


23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Cicamica3)
dec. 15. 22:09

A kapitalista társadalom erről szól, kapni, kapni és kapni, mert jár neked, megérdemled. Légy önző és törtető!


Szerintem az igazi boldogságot és szeretetet a szívtől-szívig kapcsolatokban lehet megtalálni.

22. Cicamica3 (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 21:48

Van az a mondás: jobb adni,mint kapni.A mai világ önzőbb lett,sok ember csak kapni akar,minden áron.

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Cicamica3)
dec. 15. 21:44
Egyszer adtam egy kéregető srácnak aprót, mondta hogy kell neki, buszjegyre kell vagy éhes. Akkor olyan jó érzés volt a szívemnek, hogy segítettem rajta, legalább ennyit. Az igazi szeretetet akkor érzed, ha valami jót teszel a másikkal.
20. Cicamica3 (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 21:44
Oláh Attila professzorral értek egyet leginkább: "...a boldogság a mentális egészség csúcsa..."
19. Cicamica3 (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 21:41
Szived repes? Nagyon ritka pillanatok azok,néha az is jó érzés,hogy élsz.Csakúgy...
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Cicamica3)
dec. 15. 21:38
Köszönöm a bőséges választ. Érdekes megközelítések a boldogságról, mindegyik megközelítésben van igazság. Olyan jó lehet, amikor állandó flow érzés van. Amikor repülsz a boldogságtól. Amikor szíved repes az örömtől. Szerintem amikor a lélek elfárad és megfeneklik, akkor következik be a halál.
dec. 15. 20:22

Sok értelmes mber megfogalmazta. mi a boldoság:


A Dalai Láma szerint a boldogság belső békében élni magunkkal és a világgal.Bagdy Emőke professzor asszony hangsúlyozta, hogy a boldogság érzéséhez fontos, hogy érezzük, hogy az univerzum részei vagyunk, felnőtté válásunk sarokkövei az adni tudás, a mások nem tárgyként, hanem embertársként való kezelése, az elkötelezettség és a felelősségvállalás.


Feldmár András pszichoterapeuta azt emelte ki, hogy a boldogsághoz szükséges, hogy legyen hatalmam arra, hogy azt csináljak, amit akarok. Igyekeznünk kell részt venni minden egyes pillanatunkban. A szeretet munkát igényel. Annak eléréséhez, hogy valakinek jobb legyen az élete velem, mint nélkülem, - energiát kell a kapcsolatba fektetnem. Nem lehetek boldog, ha rosszul bánok valakivel vagy engedem, hogy velem rosszul bánjon valaki. Igazi boldogságérzés, ha azt adod, amire a másiknak szüksége van.

Oláh Attila professzor szerint a boldogság a mentális egészség csúcsa (virágzás) és nem egyenlő a betegség hiányával. Globális jóllétet takar, spirituális, szociális, pszichológiai és érzelmi értelemben. Ahhoz, hogy boldog legyek le kell küzdenem a stresszt, a pozitív látásmódot fokozni kell, a szeretetet gyakorolni kell, a mindennapok feladatainak teljesítését élménnyé kell tenni (flow).Az öröklődés 50%-ban befolyásolja a boldogság elérésének lehetőségét. 10%-ban a körülmények befolyásolják azt, de 40% az akarat szerepének tudható be!


Sonja Lyubomirsky amerikai boldogságkutató felmérései szerint a boldogság szubjektív, benne foglaltatik, hogy mennyire elégedett valaki az életével és hogyan érzi magát. A kutatások azt bizonyítják, hogy a boldog emberek hatékonyabbak, kreatívabbak, több barátjuk van, erősebb az immunrendszerük, tovább élnek, nagylelkűbbek, jobban megküzdenek a stresszel. Az ő kutatásai is azt igazolják, hogy 40%-ban ellensúlyozhatóak az öröklés útján szerzett genetikai készlet által hordozott pesszimista szempontok. Ehhez stratégiát kell kialakítanunk, jót kell tennünk másoknak, hálával kell gondolnunk arra, amit elértünk, törekednünk kell pozitív gondolkodásra, és szeretetet kell sugároznunk, hiszen már Arisztotelész is azt vallotta „a boldogság rajtunk múlik.”


Ezekkel a gondolatokkal együtt is és külön -külön is egyetérthetünk,úgy gondolom.

dec. 15. 20:07

Kinek mi?


Mindenkinek az a normális, amiben jól érzi magát.


Részemről extrém gyagyás tudok lenni, amit a Szeretteim, Barátaim kibézetten' tudnak értékelni, és hála Istennek, hasonlóan bomlott elmével rendelkeznek. :)


Van, akinek annyira szűk a komfortzónája, hogy nem is tud igazán semminek se örülni.


Pedig a Zélet" azon kívül van.:P


Részemről: Carpa Diem♥

15. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 19:46
Ez.
dec. 15. 19:45
Uhh.. Sosem voltam jó matekból.
13. fülemüledal (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 19:44
Jól jegyezd meg, a boldogság sosem konstans függvény, inkább sinus.
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Dafke)
dec. 15. 19:33
Minden véleményt meghallgatok, csak leírtam a sajátomat is.
11. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 19:32
Most ez ugyanaz pepitában, mint a másik?
10. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 19:32

Kérdező Srácra jellemző, elmélkedő kérdés.


Mindenkinek más, láttál máe 2 egyforma életutat?

dec. 15. 19:28

Ha jobban tudod, Kedves iSmeretlen, Kommunikálj Saját magaddal akkor.

Csak tudnám, ez is miért anonim fórum... :)

8. Bichi (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 19:27
A gonosz és ez a mézes-mázas posvány között van némi átmenet. De ha neked ez kell, akkor minden jót hozzá, én halálra unnám magam ebben...
7. Bettina005 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 19:27
Nem értem! Akkor minek indítottad a fórumot? Egyet kell értsek a többiekkel!
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Dafke)
dec. 15. 19:21
Szerintem az élet értelme a fejlődés. Jellemileg, hogy jobb emberek legyünk, karrier és/vagy tanulás szempontjából fejlődni, készségeink fejlesztése pl hobbik gyakorlásával. Az anyagiak persze szükségesek, de nem kell nekem a luxus, meg a cifrapalota sem, közepesen szeretnék jól élni anyagilag.
dec. 15. 19:19

Nekem meg valami rózsaszín Ködös meSének tűnik.

Az élet...

Kinek milyen.

Az élet két legfontosabb összetevője szerintem a tanulás és a szórakozás. Ha jól belegondolsz, minden része az életednek, ami értékes, betehető valamelyik skatulyába. Amelyik nem: az az elvesztegetett idő.

4. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 19:19
Te mit akarsz, mire vágysz? A normális mindenkinek mást jelent.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Bichi)
dec. 15. 19:16
Meglehet... Akkor én szeretnék unalmas életet. Bár szerintem ez pont nem az. Szerintem a sok rossz dolog, gonoszság, intrikák és aljas pletykák az unalmasak. A gonosz emberek unalmasak szerintem...
2. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 15. 19:11
Nekem ez inkább egy unalmas életnek tűnik...
dec. 15. 19:08

Mi a boldog élet titka? Jó karrier, boldog, szerető család, jól működő és szerető párkapcsolat és gyerek(ek)? Itt most nem anyagi javak habzsolására gondolok elsősorban, ha valaki anyagilag közepesen áll, már az is jó szerintem, a luxus már csak plusz dolog.


De milyen az ideális, normális boldog élet? Legalább legyen 1 igaz barátod? Legyen jól működő párkapcsolat hosszútávon, kielégítő és rendszeres szexuális élettel? A párom legyen szexisten/szexistennő?Neadjisten gyerekáldással. Semmi konfliktus, veszekedés, kiabálás. A kollégák kedvesek, minden nap megkérdezik: Hogy vagy? És sosincs pletyi, meg áskálódás.


Az emberek ismerik a kérem és köszönöm szót, sokat mosolyognak és jószívűek, jóindulatúak. Ajándékokat vesznek egymásnak, hogy boldogságot okozzanak egymásnak. Senkiben nincs rossz érzés, minden rózsaszín, meseszerű, édes, mint a fagylalt. Disney-mesébe illő. Az emberekből hiányoznak a rossz tulajdonságok. Meghitt, szerető család, sosincs veszekedés és az a vasárnapi közös húsleves evés...


Napi 8 óra munka, amit szeretek csinálni, de van idő a hobbimjaira is mellette. Időskorban tartani magad fitten, egészségesen. Unokáid lesznek, akik meglátogatnak legalább heti szinten. Majd elmélázol az eddigi életedről és mérleget vonsz, milyen is volt az.


Ez lenne a normális élet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook