Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikermamik, és babák fórum

Ikermamik, és babák (beszélgetés)

142. Tini22
2012. jún. 27. 09:23
Sziasztok!Ikerbabakocsi,babamérleg és Fischer Price etetőszék áron alul eladó !Írj és megbeszéljük
141. melcsi21 (válaszként erre: 139. - Dinadin)
2012. jún. 26. 22:18

Nálunk a lányom általában végigalussza már az éjszakát, a fiam viszont hajnali 2-kor kell és onnantól már nem tudom visszatenni a kiságyba, egyfolytában cicin lóg, pedig már 7 hónaposak lesznek a héten. Napközben is elég keveset alszik, jó ha fél órát, délelőtt és délután is egyszer.

Én sohase keltettem őket éjjel, ha éhesek úgyis kelnek. Az evés napközben sem kötött időben van, mert mindig máshogy alszanak.

140. szinedit (válaszként erre: 139. - Dinadin)
2012. jún. 26. 18:34

Ne aggódj, nálunk 2 évesek az ikrek, mégis ramatyak az éjszakáink, főleg mostanában, felváltva és együtt is "szórakoztatnak" minket alvás helyett.

Az éjszakai etetést szerintem ne erőltesd, ha kelnek egyenek, de ha aludni szeretnél mielőbb éjszakánként, akkor hagyd őket maguktól ébredni, egyre később fognak, aztán egyszer csak észreveszed, hogy átalusszák az éjszakát.

Egy ágyban altatod a lányokat? Nálunk 5 hónapig elfértek egymás mellett, az megnyugtatta őket, addig nyugi is volt, most is egymás mellé kellett tenni az ágyukat, hogy lássák a másikat :-)

Néha a picurok csak ingereket keresnek, hiányzik Anya, azért sírnak, próbáld csak a hangoddal nyugtatni Őket, ne szoktasd rá, hogy kiveszed, mert akkor nem lesz nyugi. Én halkan dúdoltam, megsimiztem Őket, és nyugi lett, persze ha nem hasfájás okozta a sírást, mert akkor a karomra fektettem hason a babát, és ringattam, attól jobb lett.

Ha találsz hasznos tippet, akkor örülök, ha segíthettem, bár gyakorló Anyukaként gondolom már végig próbáltad a repertoárt :-)

Kitartás, csak pár év, és kamaszodnak! :-)))

139. Dinadin
2012. jún. 25. 09:51

Sziasztok!

Csajok, nektek milyenek az éjszakáitok? Mert nekünk elég ramatyak. Hol felváltva vannak fenn éjszaka két etetés között, hol csak az egyik, és néha torka szakadtából sírnak. Olyan rossz, hogy nem tudom, ilyenkor mi a bajuk!

Valami tanácsot nagyon szívesen vennék! Előre is köszi!

A nagy meleget hogy vészeltétek át? MI tegnap jutottunk még csak ki sétálni egy kicsit, de jól be is aludtak tőle!

Ja meg még egy kérdés! Etetés hogy zajlik, van "időbeosztás", vagy igény szerint? Éjszaka ébresztitek őket, vagy kelnek maguktól?

Bocsi a kérdéseket! :)

2012. jún. 25. 05:43
vagyis eszegetnének,mert ha indulunk v.hová, v. jön valaki, akkor cumiból megy az etetés.
137. Estimese01 (válaszként erre: 136. - Melcsi21)
2012. jún. 25. 05:42
egyre inkább úgy néz ki, a mi babáink ilyen lustik, hogy ráérősen eszegetnek :((
136. melcsi21 (válaszként erre: 133. - Estimese01)
2012. jún. 24. 22:09
Nálunk csak éjszaka van cicizés és akkor 10-15 perc alatt végeznek. Napközben fejni szoktam, mert addig "regenerálódik", éjszaka nagyon harapnak, iszonyatosan fáj. Mi már elkezdtünk a hozzátáplálást, de elég nehezen megy, a fiam a zöldséges dolgokat eszi csak meg, de azt sem túlozza el, míg a lányom csak a gyümölcs féléket, ő viszont 3/4-ed bébiételt megeszik már.
135. LTimcsi (válaszként erre: 132. - Estimese01)
2012. jún. 24. 15:05
Ezt nem is tudtam, hogy csak 20 evig taroljak, de igy mar vegkepp ertem miert nagy üzlet ez....
134. LTimcsi (válaszként erre: 131. - Melcsi21)
2012. jún. 24. 15:04
Akkor mar ertem, hogy miert tema mindig a 9 honap cimü musorban az össejt levetel.... Es hat igen, ki lenne C.E-nel jobb marketingese a dolognak.
2012. jún. 24. 14:42
babáitok mennyi idő alatt laknak jól ciciből? és mennyit szopcsiznak egy-egy etetés során? milyen gyakran?
132. Estimese01 (válaszként erre: 130. - LTimcsi)
2012. jún. 24. 14:38
egy a baj, hogy csak 20 évig tárolják...
131. melcsi21 (válaszként erre: 129. - Cipike75)
2012. jún. 23. 22:06
Ezeket én nem tudom, de nehéz elhinni, megaztán a média úgy adja elő a dolgokat, hogy hihető legyen. C.E-nek is azért van műsora erről, mert ővé a legnagyobb sejtbank mo.-on és hát valahogy reklámozni kell, hogy legyen miből fenntartani. Azért kérdezd meg a dokidat, mert kíváncsi vagyok ő mit mond erről. Mikorra várod a picurkákat?
130. LTimcsi
2012. jún. 23. 16:38

En ugy vagyok ezzel az össejt dologgal, hogy jol hangzik, de amig nincsenek tömeges pozitiv tapasztalatok, addig nem biztos, hogy aldoznek ra penzt, de hozzateszem, lehet, hogy meg fogom banni.

Mindig azt a peldat szoktam ra mondani, hogy ugy vagyok mint a fahazakkal. Nem olyan regota gyartanak ilyet, ha azok 50-60 év mulva is allni fognak elhiszem, hogy jo technologia, es csinaltatnek, de addig nem.

Az össejt is szerintem valahogy igy van, ezek eredmenyet csak akkor lehet igazan leszürni, ha a mi gyerekeink 50-60 evesek lesznek, kezdenek majd elöjönni a problemak, na akkor lehet majd csak ezek eredmenyet tömegesen leszürni... Ha bejön, az hatalmas attörest jelent az egeszsegügyben az biztos, ha nem, addig meg jonehanyan meggazdagodnak rajta.

Összessegeben aki megteheti, es ki tudja fizetni, az eljen a lehetöseggel, mert csak egyszer lesz ra alkalom, es ha bejön, es az idö elteltevel tovabbi betegsegekre is kifejlesztik, akkor nagyon-nagyon jo szolgalatot tehet a kesöbbiekben.

129. Cipike75 (válaszként erre: 127. - Melcsi21)
2012. jún. 23. 13:04
Nem beszéltem erről még a dokival, most még a tapasztalatokat gyűjtöm, meg tényleg arra vagyok kíváncsi, hogy alkalmas-e a gyógyításra. Mert ha tényleg nem, akkor nem strapálom magam vele.Jó, hogy leírtad, amit hallottál,mert ezektől okosabbak vagyunk, és könnyebben döntünk. Abban hiszek mondjuk, hogy a leukémia gyógyításánál így nem kell csontvelőért kutatni, hanem arra alkalmas, de ez egy a sok közül, amiket reklámoznak egyébként.Meg ugye azt hangoztatják, hogy szerveket tudnak létrehozni. Ezek valós dolgok szerinted?Vagy valós, de nem elérhető, ha gond van?
128. melcsi21 (válaszként erre: 126. - Cipike75)
2012. jún. 23. 12:38
Biztos emlékszel a Fó..-ban bemutatott kisgyerekre, hogy kivitték külföldre és milyen sikeres volt az őssejtkezelés, és már erősebb az izomzata. Az izomzat, ha mozgatják állandóan a kezét, lábát az akkor erősödik és nem a kezeléstől, de ezt úgy adták elő, hogy az őssejt tett csodákat.
127. melcsi21 (válaszként erre: 125. - Cipike75)
2012. jún. 23. 12:29
Az biztos, hogy létezik, csak annyira gyerekcipőben jár. Hány ember fizet és nem keveset, ha meg kell az őssejt akkor nem alkalmas arra a gyógymódra amire neadj isten szükség lenne. Ez a cég amiről a dokim mesélt, több százezre ügyfélkörrel rendelkezik. Eddig kétszer kértek őssejtet, az egyiknél teljes mértékben alkalmatlan volt, a másiknál meg nem használt a betegségre. Szerintem meggoldolandó, te döntöd el én csak a véleményemet írtam le. A te dokid erről mit mond?
2012. jún. 23. 12:21
Nem árt, ha tudjuk:)
125. Cipike75 (válaszként erre: 124. - Melcsi21)
2012. jún. 23. 12:21
Nem olcsó, az tény, de az őssejtek szaporítása valóban létezik. Mi egyébként a lehúzás benne?Használhatatlanok az őssejtek? Vagy nem tudják úgy felhasználni,ahogy kéne? Vagy a Magyarországi eü nem alkalmas arra, hogy valóban a betegségek kezelésére lehessen fordítani? Mit mondott a doki?
124. melcsi21 (válaszként erre: 122. - Cipike75)
2012. jún. 23. 10:35

Mi akartunk, de a dokim lebeszélt, szerinte ez pénzkidobás, csak lehúzzák az embert. Szerintem van benne valami. Sőt a dokimnak az ismerőséé az egyik ilyen nagy "cég", így elég sok mindent elmondott erről az egészről. A gyerekorvosunkkal is beszéltem és ő is ugyanazt mondta, mint a dokim.

A krionnál is van ikres kedvezmény, nekem küldtek is szerződésmintát és árajánlatot.

123. ranita80 (válaszként erre: 122. - Cipike75)
2012. jún. 23. 07:08
Mi nem vetettük, nem tudok segíteni:-(!
2012. jún. 22. 13:03

Lányok , őssejtlevételből van valakinek javaslata? Melyiknél? Ikreknél hogyan megy? A Humanocellnél láttam, hohy a 2. babóra 50 % kedvezmény van, de drágábbnak láttam, mint a krionál. A krionál viszont nem olvastam ilyen ikres kedvezményről:(((

És a Humanocellnél nincs is annyi választáűsi lehetőség. Vagy 350 ezer körüli, vagy 5-600 körüli. A krionál meg 140 -től van részletfizetéses is. Vetet majd le valaki? Vagy akik vetetttek már le , segítenétek?

121. ranita80 (válaszként erre: 119. - Dinadin)
2012. jún. 20. 10:29

Alig vàrtam, hogy írj! Örülök nektek! Gratula, szèpen fejlődnek!

Mi most a teraszon hűsölünk! Itt alszanak jól!

120. LTimcsi (válaszként erre: 117. - Ranita80)
2012. jún. 20. 09:26

Ranita!

Köszönöm a tippeket, tanacsokat, Igyekszem megfogadni!

Neked kitartast ehhez a nagy meleghez és jo babazast!

119. Dinadin
2012. jún. 19. 17:04

Sziasztok!

Jelentem, hogy 2012. 06. 06-án (36/5 - császárral) megszülettek a kislánykáink! Violetta 12:47-kor 2490 gr-mal, 50 cm-rel, Karolina 12:49-kor 2200 gr-mal, 45 cm-rel. Mindketten nagyon jól voltak, bár volt egy kis súlyesésük, de nem kerültek le a koraszülött osztályra. Szerencsére minden akadályt jól vettek, nem sárgultak, nincs szívzörej, semmi korababákra utaló jel, így pénteken 9 naposan emelkedő súllyal hazajöhettünk. Azóta már szépen hízogattak is nekünk! Tegnapi mérlegelés során Violetta 2520 gr, Karolina pedig 2230 gr volt.

Már nagyon jó itthon lenni, kereken 5 hetet voltunk/voltam a kórházba. Nagyon sok volt!

Remélem, hogy veletek is minden rendben. Puszi

118. ranita80 (válaszként erre: 116. - Manoló)
2012. jún. 19. 12:19

Szia Manoló!

Napirend most bomlik, mert vége az ovinak, sulinak, eddig az volt biztos. Reggel korán kelnek, velünk együtt hat körül, ma fél négykor. Séta bolt, ügyintézés, ha kell, akkor kis alvás. Aztán káosz, és este hét körül fürdés, nyáron utána sétálunk egyet, ezt most kezdjük bevezetni, és kilenc körül sikerül legyűrni őket, aztán éjjel kb. kétszer kel mindenegyik, néha egyszerre, néha külön. Én abban bízom, ha majd elkezdenek a szopin kívül mást is enni, hat hónap körül, akkor lesz napirend. Nehéz, mert két külön egyéniség, ezt összehozni?? Hát majd kiderül, ne keseregj!

117. ranita80 (válaszként erre: 115. - LTimcsi)
2012. jún. 19. 12:15

Szia Timcsi!

Nekem a legnehezebb azt volt elfogadni, hogy nem tudok minden gyerkőcnek 100%-ig megfelelni, és néha valaki hiányt szenved. A két nagylány miatt a féltékenységgel is meg kellett küzdeni. Nehéz volt először az is, hogy elfogadjam, néha bizony az egyik baba sír, mert várnia kell, sőt néha mindkettő.

Illetve, hogy nem minden felett én uralkodom, a házimunka nem úgy van elvégezve, ahogy én szeretem, és a vasalásra még mindig nincs időm, azt anyum csinálja.

A másik, hogy mindig valaki itt van, az nagyon zavar, néha úgy csinálnak, mintha béna volnék. Mára egyedül vagyok- a vasaláson kívül- a házimunkával, nem olyan gyorsan, de készen van minden.

A szoptatásról mindenképpen tájékozdj, jó fórumon. A másik a hordozás fontos, néha kendőben porszívózom. A másik fontos, akkor tusolj, fürődj, amikor van valaki aki babázik, ne kösd időhöz, mert akkor lehet, hogy egy nap kimarad. Hajmosás detto, a szőrtelenítésről nem is beszélve.

Depresszió ellen barátnő, akivel mindent meg lehet beszélni, és jól dajkál :-)))

Ja, és a férjhez türelem, sok!

116. Manoló
2012. jún. 18. 13:54
Sziasztok! Csatlakoznek én is! Az ikerterhesseg fórumon mar találkoztam valakivel!:) nekem 2012.01.30-An született meg két fiam, Zsombor es László. 38. hét végen császármetszéssel. Zsombi 2700, Lackó 2440 grammal. Most 4,5 hónaposak 7600 és 6800 grammosak! :) én 3 hónapig szoptattam aztán fokozatosan attertünk a tápszerre. Most mar kapnak gyümölcsöt is. Az éjszakák még rapszódikusak nálunk is. Én meg a napirend kialakításán veszkődöm,:) nálatok hogy alakul?
115. LTimcsi
2012. jún. 13. 13:49

Sziasztok! Én még nem szültem meg, a 34. hétben járok. Úgy érzem "elméletben" már felkészültem a szülésre, már amennyire fel lehet készülni, és most már igazából a szülés utáni dolgok érdekelnének, főleg az első hetek hónapok otthon!

Hogy vészeltétek át? Hogy bírjátok? Szülés utáni depresszió? Párkapcsolat? Kinek miben tudnak segíteni a "segítők", vagy úgy általában mire készüljek már most fel, hogy megkönnyítsem majd a dolgom, és minél kevésbe legyek depis, feszült....

Van jó trükkötök, praktikátok?

114. Estimese01 (válaszként erre: 112. - Ranita80)
2012. jún. 8. 11:42

köszi mentettem,amint tudom átolvasom..

Krampusz, köszi:)

113. krampusz4 (válaszként erre: 109. - Estimese01)
2012. jún. 4. 13:49
írtam privit!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook