Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikermamik, és babák fórum

Ikermamik, és babák (beszélgetés)

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
712. Estimese01 (válaszként erre: 706. - Dinadin)
2012. nov. 24. 20:41
mozgalmas volt :)
711. Estimese01 (válaszként erre: 704. - Victoria0225)
2012. nov. 24. 20:38
nekem a 33. hétig nem ment le.
710. Dinadin (válaszként erre: 707. - Tunderke22)
2012. nov. 24. 19:41

és pont szójásat, érdekes, sima tápikba is van olyan ami jó a tejérzékenyeknek. Nekünk pont e miatt írta fel a doki a peptit, hogy biztosan ne alakuljon ki a tejérzékenység. Ezt a féle tápit próbáltátok már?

De annak örülök, hogy jobban eszik és hogy kakilt is már, ez már haladás. :) De én úgy tudom, hogy tápszeres babáknál 3-4 nap még elfogadott, ha nincs széklete.

709. Dinadin (válaszként erre: 708. - Victoria0225)
2012. nov. 24. 19:35
szorítok érted, mikor mész orvoshoz?
708. Victoria0225 (válaszként erre: 705. - Dinadin)
2012. nov. 24. 17:49

:)))

2 hete teljesen zart volt a mehszajam meg nem volt megrovidulve se remelem most sincs:)

707. tunderke22 (válaszként erre: 695. - LTimcsi)
2012. nov. 24. 15:55
Isszák a mecsek teát, szeretik de a kakilásban a kicsinek nem segít. A nagy laktózmentes tápit kap, a kicsivel pedig szójásat próbálunk, a dokinő arra gyanakszik, hogy tejérzékeny. Nem örülök neki, de legalább meglenne a nem evés oka. Ebből már jobban eszeget, és kakilt is. Mjd még írok, de most mennem kell.
706. Dinadin
2012. nov. 24. 15:52

Ja csajok az este nem tudtam rendesen aludni, mert Benedek már megint betegen jött haza az oviból, már megint nem szóltak az ovónők, hogy beteg, na mindegy, egyébként kedden lesz szülőértekezlet, majd megjegyzem, hogy ismét 39 fölötti lázzal jött haza a fiam, már nem az az első hogy ezt eljátszák velünk. :( Nehezen ment le a láza, majd ismét felugrott, szédül, hányt, rosszul volt, fájt a torka, és a legnagyobb baja az, hogy nem mehet a kistesók közelébe. De szerencsére mára már csak a fejfájása maradt meg, eddig csak hőemelkedése van.

Na szóval nem tudom, hogy ezt írtam-e már de valamelyik nap gondoltam arra, hogy mindjárt jön a Mikulás és a kicsik fél évesek lesznek. Eszembe jutott a szülés előtti eseménysorozat, hogy szerdán szültem, hétfőn még elszöktem kozmetikushoz, hogy ha esetleg jönnek, akkor szép anyukát lássanak, elmentem meglátogattam a kolléganőimet, a gyerekosztályon. Éjszaka nagyn jól aludtam, nem is ébredtem fel 1xsem. Kedden már nem igazán éreztem jól magam, az NST is mutatott tevékenységet, anyukám barátnője is volt bent nálam, már látta rajtam hogy valami nincs rendben, még du. vissza is hívott, hogy akkor mi a helyzet?, az ügyeletes orvos konzultált az én dokimmal, vannak fájásaim, valamit érez a vizsgálatkor, de az UH-n minden rendben, majd már reggel negyed7-kor az NST-n voltam, a dokim úgy jött oda, hogy akkor ő úgy gondolja, hogy mivel 36/5-nél tartok, vannak fájásaim, a kicsik szép súlyúak (az UH szerint), akkor itt az ideje, hogy megismerkedjünk a kiscsajokkal. :) Innentől pörögtek az események. Levettek az infúzióról (kedd déltől kb. 6-8 lityi inf. ment le), szóltam Apának, hogy ha akar akkor indulhat, mert ma megismerjük a lányainkat. (Ő hanyat homlok ott hagyott mindent a munkahelyén és egyenruhába jött hozzám.) Visszamentem a szobába, összeszedtem a cuccomat, aztán borotválás, beöntés, megjött Apa, várakozás, majd dél környékén kezdtek szállingózni az emberek, és hirtelen lettek annyian körülöttem, hogy az csak na. Ráadásul 12 tanuló is végig nézte a császáromat. A lábamat meg úgy mozgatta a műtősfiú, mint egy rongybabát. :)

Na még Apa érkezése is nagyszám volt! Mondtam neki, hogy egyenesen jöjjön a szülőszobára. Épp a WC-n voltam, mikor csöngetnek a szülőszoba ajtaján, és hallom a szülésznőt: "Edinának a férje", mindenki megrohanta, hogy jaj de jó megérkezett, mindjárt jövök én is, Krisztián meglepődött, hogy jöttem is rögtön, de sajnos a szükség nagy úr, így visszamentem gyorsan a WC-re. :) Aztán átöltöztették Apát, vissza az NST-re, infúzióra, és várakozás, majd apa mondta, hogy úgy hallotta, hogy dél körül lesz majd a császár, hát igen, mert nem voltam a programban, így várni kellett, míg felszabadul az anesztes doki. De szerencsém volt, mert nagyon jó szakembereket kaptam ki. Onnantól kezdve, hogy megjött a műtősfiú, már peregtek a dolgok. És nem sokára már láthattam is a kicsikéimet! :)

Azóta meg bearanyozza a 3 gyerekünk minden napunkat. :) IMÁDJUK ŐKET!!!!!!

Hú jó hosszúra sikerültem, de legalább lesz mit olvasnotok :)

705. Dinadin (válaszként erre: 704. - Victoria0225)
2012. nov. 24. 15:31

szia, szerintem még korai, legalábbis reménykedj benne, hogy nem azért érzed úgy.

én 33 hetes koromtól feküdtem bent a kórházba, és hol azt mondták, hogy lent van, hol hogy nem, hol változott az arcom, hol nem. Tehát szerintem változó, hogy kinek mikor megy le a hasa, de szerintem a 38. hét körül kellene lemennie. Úgyhogy még várj egy pár hetet! :)

2012. nov. 24. 11:01

sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, ha emlékeztek még esetleg rá, hogy mikor kezdett lemenni a hasatok?

Én most veszem észre 29 hetesen, ez lehetséeges?

703. Dinadin
2012. nov. 23. 15:02
Nálam nem mondott semmit a doki a befekvésről, csak azt hogy az én helyzetem egy kicsivel komplikáltabb, más egyes terhesekénél. Egyrészt ikerterhesség, másrészt, monochoriális terhességnek indult, vagyis 12 hetes koromig nem látszódott az elválasztó amnion húr. Ez nagyon veszélyes, de szrencsére semmi gond nem volt. :)
702. Estimese01 (válaszként erre: 701. - Victoria0225)
2012. nov. 23. 12:37

33

de 36-nál nem vittük volna tovább, már a dátum is ki volt tűzve a szülésre...

de sajna nem húztuk ki addig.

701. Victoria0225 (válaszként erre: 700. - Estimese01)
2012. nov. 22. 21:16
Hany hetesen szulettek a babak?
700. Estimese01 (válaszként erre: 696. - Victoria0225)
2012. nov. 22. 20:25

nálam mikor a doki megtudta, hogy ikrek, már elmondta a lehetséges problémákat...

sőt, mondta, hogy készüljek, lehet a 28 héttől be kell feküdni. én nagyon pozitívan álltam a dolgokhoz, de sajnos, igaza lett :(

majd egy hónap a szülészeten, + a korán 3 hét.

699. Estimese01 (válaszként erre: 689. - Dinadin)
2012. nov. 22. 20:22

alvás.. dettó!

mikor lehet, nem tudok. mikor szeretnék,nem lehet.

éjjel szinte alig aludtunk, délben csak úgy húzott az ágy...

most itt ülök, fiúk alszanak már 1 órája, és nem érzem fáradtnak magam...

és 11 körülig el sem alszom :(

698. Estimese01 (válaszként erre: 687. - Tunderke22)
2012. nov. 22. 20:18

szélcső nélkül milyen gyakran van spontán kakija?

szélcsőn kívül mással próbálkoztál?

nálunk is a kicsi volt hasfájós, ill. küzdött a kakilással, volt hogy 4-5 napig sem volt neki.

cumisüveg. mi egy fajtát használunk evéshez, iváshoz.

lehet van benne valami, amit írtatok, ebben nincs tapasztalatom.

mi az az annyiféle tápszer? megírod? mi is több félén túl vagyunk, bár mi nem azért, mert nem esznek...

nem tudom, írtad? - mennyi a súlygyarapodása a kicsinek?

697. Estimese01 (válaszként erre: 686. - LTimcsi)
2012. nov. 22. 20:12

ez nagyon jó!

jártam már ezen az oldalon, de jó volt olvasni!

köszi Timcsi!

696. Victoria0225 (válaszként erre: 693. - Dinadin)
2012. nov. 22. 16:48
aha a baj elkerülése végett, én 20 percre lakok a korháztól kb max fél óra...hétvégente hazaenged ha jó a méhszájam
695. LTimcsi (válaszként erre: 687. - Tunderke22)
2012. nov. 22. 15:27
Figyelj csak! Emlitettem ezt a Mecsek teát! Probáltátok vagy mit mond az orvos/védönö a teáztatással kapcsolatban? Ezzel tudnátok potolni a hianyzo folyadekmennyiseget, es a szoruláson is segitene.
694. LTimcsi (válaszként erre: 692. - Victoria0225)
2012. nov. 22. 15:22
Nálam is elöirás lett volna, de én nem feküdtem be. Hallgatni ott 4 héten keresztül a sok negativ embert. Köszönöm de én kihagytam. Amugy is 5 percre lakunk a korhaztol. Aztán mégsem abban a korhazban szültem, ahol ez elöirás, hanem egy másikban, ahol nem is értették minek feküdtem volna be, ha nincs panaszom... :)
693. Dinadin (válaszként erre: 692. - Victoria0225)
2012. nov. 22. 12:29
Előírás? Miért? Baj elkerülése végett?
692. Victoria0225 (válaszként erre: 690. - Dinadin)
2012. nov. 22. 12:16

Koszonom:)

Elvileg februar 11. es fiuk:)

Hetfon megyek dokihoz 30. heten bekell fekudnom sajna nalunk ez az eloiras

691. Dinadin (válaszként erre: 686. - LTimcsi)
2012. nov. 22. 12:14
Most legutoljára a 6. hónapos fejlődést kaptam, hát a forgáson kívül azt hiszem, hogy minden csinálnak. Sőt már pofozkodni is megtanultak :) Csak sajna nem azt pofozzák akit kellene, attól csak sírnak (tesóm) :)
690. Dinadin (válaszként erre: 688. - Victoria0225)
2012. nov. 22. 12:13
üdv köztünk, gyere nyugodtan. MIkorra várhatóak a kicsik? Fiúk, lányok, vegyes?
689. Dinadin (válaszként erre: 687. - Tunderke22)
2012. nov. 22. 12:12

Szia!

A kaja szempontjából ne izgulj, hogy éppen kevesebbet eszik, nekem lassan fél évesek lesznek a csajok, de még csak az esti adagjuk a 170 ml, holott már minden tápi evésnél ezt kellene megenniük. Karolina a kisebb, van, hogy csak 70-80 mlt eszik reggelre, és ez a csoda, mivel egész éjjel nem eszik, reggel meg mégis csak ilyen keveset.

a másik, hogy milyen tápitok van? Mi alpremmel kezdtünk, majd 5 kg után Milumil optima, de lett egy pár kiütés, így 1 hét után váltottunk milumil peptire. Nálunk Karolina már az utolsó napokban az alprémet sem úgy ette, mint kellett volna, ez azóta is megmaradt. A dokit meg ne hagyd, ha nem akar segíteni, akkor inkább válassz másik dokit. Az meg hogy sokat kipróbáltatok, ez sajnos most ilyen időszak, próbálkozni kell mindennel, majd meglesz az eredménye. :)

Hátfájás: nekem mostanában fájogat jobban, a szúrás helyén. Eddin észre sem vettem. Bár én gyerekkorom óta hátfájós vagyok. :(

Alvás nálam is úgy van, ha lehetne, persze hogy nem tudok.

Fel a fejjel, minden rendben lesz!

2012. nov. 22. 07:40

Sziasztok!

Nekem meg nem szulettek megbaz ikreim, de ha nem lenne gond akkor szules utan idobel lehet betarsulnek hozzatok:) 1-2 tanacs keresere:))

Gratulalok mindenkinek a babakhoz!!:)

687. tunderke22 (válaszként erre: 685. - LTimcsi)
2012. nov. 22. 06:41

Én is kétféle üveget használok a nagynál, aventeset és mam-ot, lehet ez a gond? Ma kipróbálom, hogy csak az egyikből lesz etetés. Kösz a tippet!

A kicsinek továbbra sem sikerül a kaki, tegnap szélcsővel sem sikerült neki és továbbra is alig eszik, 40-50-60 ml-t, pedig 1 hónapja már 100-115-öt is megevett. Tuti a tápszer nem tetszik neki, de a doktornő azt mondta 1-2 hét kell, hogy megszokja az új tápszert, hát nem tudom, szerintem ha pár nap alatt nem kedveli meg, sőt csak fintorog egy időő után, akkor nagyon nem fogja megszeretni. Nem tudom mi tévő legyek, lehet ma megint lemegyek a gyerekorvoshoz, de már a múltkor is kellemetlen volt, mert azt mondta, hogy már annyi féélét kipróbáltunk és nem igazán van jobb ötlete, de mégis ki kell találni valamit, mert nem éheztethetem a gyerekem, a szívem szakad meg, mert látom, hogy éhes, éjjel is 3 óránként kelt evett annyit ami csillapította az éhségét.

Mindenesetre köszönöm a tippeket. Próbálkozom tovább és küzdök, na és próbálok erős maradni és nem sírni minden nap. Bár ez utóbbi nagyon nehezen megy.

És még valami, biztos a sok emelgetés és cipekedés miatt, de borzalmasan fáj a hátam, gerincem, derekam. Vettem aleve tablettát, 1-2 napig jó volt, de már az sem használ. Szóval mindig jön valami :(

Bocs a sok panaszkodásért, de jól esett kiírni magam. Most alhatnék egy kicsit, de persze ilyenkor meg nem tudok.

Köszönöm mindenkinek a segítségét, jó, hogy van ez a fórum!!!!

686. LTimcsi (válaszként erre: 670. - Dinadin)
2012. nov. 22. 06:14

Ez a blog tényleg nagyon jo. En is kapom mindig a hirlevelet.

Most utoljára ezt kaptam:

[link]

Nagyon hasznos tippek vannak benne mozgasfejlödeshez többek között ami most nekem a legfontosabb.

Egyebkent talán most egy kicsit rendezödni látszik a helyzet. Összeüllt a válságstáb, és kiderült én csináltam sokmindent rosszul. Atszerveztük a játékokat, elérhetöbb közelségbe tettem öket, és már most aktivabbak mint két napja. Elérkeztünk ahhoz az idöszakhoz, hogy már nem csak esznek és alszanak, hanem igenis igénylig a foglalkozást. Eddig féltettem öket, de rájöttem, hogy már nincsenek cukorbol, igenis nyüstölni, gyömöszölni kell öket :) mert az nélkül nincs mozgásfejlödes.

685. LTimcsi (válaszként erre: 668. - Tunderke22)
2012. nov. 22. 06:02

A kakilással kapcsolatban még talán annyi, hogy ha mást nem kapnak, akkor tényleg a tápszerrel lehet a gond. Azon kellene valahogy "lazitani". Nálunk itt azt mondják, hogy 4-5 honapos korig a tapszer mellé nem kell semmi más folyadék, de szerintem ha ilyen van a tea nem árt, a Mecsek tea az meg kifejezetten erre van kitalálva, van benne kömény és kammilla, ha jol emlekszem, ami segit a szeleknek. En még szoktam azt csinálni, ha nyügik,és hasfájásra gyanakoszom, hogy tekergetem a csipüjüket hanyattfekvö helyzetben a lábat térdbe felhuzva jobbra balra, majd a lábaikat fel a hasukhoz, majd teljesen kinyujtom. Ez nálam bejött.

Nálunk a fiuk már kezdetektöl külön alszanak, igaz, hogy nyitva van a mi és az ö ajtojuk is, igy ha nyöszörögnek egyböl ébredek rá. Van nekik bekapcsolva egy kis ejszakai feny. Bébiört és a légzésfigyelöt én nem is használtam, pedig mindkettö van. Remélem mire ezeket a sorokat olvasod már rendezödik egy kicsit a helyzet. Sajnos vannak ilyen idöszakok, de ha ez csak néhány napos probléma amit irtál, akkor lehet csak egy ujabb fejlödesi fázisba leptek. Ahogy nönek folyamatosan jön valami uj helyzet, mire megfejtem,hogy hogyan kell kezelni jön a következö :) En is érzem sokszor ugy, hogy rossz anya vagyok, és szerintem mindenki igy van ezzel, ha el van keseredve, de fel a fejjel!

684. LTimcsi (válaszként erre: 668. - Tunderke22)
2012. nov. 22. 05:41

Sok jó dolgot irtak már az elöttem szolok.

Probáltad esetleg azt, hogy etetés után fürdeted öket? Nem akarok beleokoskodni a napirendbe, de én ugy csinálom, hogyha látom, hogy fürdés idö van, de már nagyon nyügösek, elöször etetek, várok egy kicsit, és utána jön a furcsi, igy az éhség miatt nem lehet hiszti.

Nálam az egyik fiu csinálta többször azt, hogy etetes közbe járt keze lába, aminek (mint kiderült) az volt az okat, hogy többféle cumisüveg volt használatba. Az Avent-os egy lyuku, illetve egy Disney-s. Az Aventossal többet kellett küzdeni (akkor azért volt mérges) Ha a követekzö alkalommal meg a Disney-s került használatba abbol meg ehhez képes ömlött, ha ugyanolyan erölve szivta mint a másikat. Az Aventos egy lyukut lecseréltem két lyuku cuclira, azota nem nagyon van ilyen gond, mert közel azonos sebességel folyik mindkettöböl a kaja.

683. Estimese01 (válaszként erre: 682. - Dinadin)
2012. nov. 21. 20:19
szerintem ha igenyelnek a + fopyadekot akkor meginnak. max majd ha nagyobbak lesznek es megertik mit mondasz nekik akkor raszoktathatoak az ivasra ha veluk iszol amikor ugy gondolod inniuk kellene.
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook